ΙΣΜΑΕΛ ΜΠΛΑΝΚΟ



Σε 19 μήνες παρουσίας του στην Ελλάδα και χωρίς διακοπή από το πρωτάθλημα της χώρας του τανγκό, ο Μπλάνκο μετράει 72 συμμετοχές, τις 61 ξεκινώντας στο αρχικό σχήμα και 36 τέρματα. Ητοι ένα γκολ ανά δύο ματς! Επίδοση τουλάχιστον εντυπωσιακή, η οποία ξεκίνησε από το πρώτο κιόλας παιχνίδι του με τη φανέλα της ΑΕΚ, όταν ο 26χρονος επιθετικός με δική του κεφαλιά-γκολ χάρισε στην ΑΕΚ τη νίκη με 1-0 στη Βέροια, στο πρώτο παιχνίδι της Ενωσης για το περσινό πρωτάθλημα.

Κι αν η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί, τότε η συγκεκριμένη ρήση βρίσκει την απόλυτη επιβεβαίωσή της στην περίπτωση του Ισμαελ Μπλάνκο, καθώς στα πρώτα του πέντε επίσημα παιχνίδια, ο επιθετικός της ΑΕΚ σκόραρε σε όλα, σημειώνοντας έξι τέρματα!

Τα επιτεύγματα του αργεντινού όμως δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς μέχρι το τέλος της χρονιάς συνέχισε να "πυροβολεί" κατά... ριπάς, με φυσικό επακόλουθο την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον πίνακα των σκόρερ με 20 τέρματα στην κανονική διάρκεια και ακόμα ένα στα πλέι-οφ. Παράλληλα σημείωσε ακόμα ένα γκολ (με εκπληκτικό τακουνάκι) στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ, φτάνοντας στο σύνολο τα 22, εκ των οποίων μόλις το ένα από εκτέλεση πέναλτι!

Για απουσία λόγω τραυματισμού ούτε λόγος, ενώ άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι ακόμα και φέτος που λείπουν παίκτες όπως οι Ριβάλντο, Καλόν, Σέζαρ, Λυμπερόπουλος (πέρυσι μοίραζαν απλόχερα ασίστς) ο Μπλάνκο έχει προλάβει ήδη να σημειώσει 14 τέρματα, εκ των οποίων τα επτά είναι για το πρωτάθλημα (τρία με πέναλτι), τα άλλα τρία για το κύπελλο HOL, ενώ άλλο ένα σημειώθηκε στη ρεβάνς της Κύπρου με την Ομόνοια.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των φετινών του τερμάτων, είναι ότι από όλα σχεδόν έχουν συμβάλλει αποφασιστικά στην κατάκτηση έστω και του ενός πόντου στα παιχνίδια της ομάδας του. Πιο συγκεκριμένα, από τα 10 του πρωταθλήματος (σε κανένα ματς δεν έχει σκοράρει δις) στα έξι η ΑΕΚ πανηγύρισε τελικά το τρίποντο, ενώ στα άλλα τέσσερα πήρε το βαθμό της ισοπαλίας. Ενα εξ αυτών μάλιστα, χάρισε στην ΑΕΚ και το πρώτο της διπλό (στο Καυτανζόγλειο με τον Ηρακλή) έπειτα από 18 αγωνιστικές. Σύνολο; Ούτε λίγο, ούτε πολύ 24 βαθμοί από τους 44 φετινού συνολικά στο πρωτάθλημα.

Εκτός αυτού όμως, η Ενωση οφείλει σε πολύ μεγάλο βαθμό στον αρχισκόρερ της, το γεγονός ότι διεκδικεί ακόμα έστω έναν τίτλο. Ο λόγος για το κύπελλο Ελλάδος, εκεί όπου ο Μπλάνκο σε τρεις συμμετοχές, σκόραρε ισάριθμα τέρματα. Το ένα από αυτά έδωσε τη λύση στην ΑΕΚ στην παράταση του αγώνα με τον Ηλυσιακό, το επόμενο (από τη βούλα του πέναλτι) έδωσε στην Ενωση το σημαντικό εκτός έδρας γκολ στην Ξάνθη, ενώ το τελευταίο του έδωσε τελικά και την πρόκριση στους "κιτρινόμαυρους" επί των ακριτών, για τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Εξάλλου, ο Μπλάνκο είχε ισοφαρίσει προσωρινά σε 1-1 και στο παιχνίδι με την Ομόνοια, χωρίς πάντως να καταφέρει τελικά η ΑΕΚ να πάρει την πρόκριση για την επόμενη φάση του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

top