Μου το ‘παν πρόσφατα σε ένα δημοσιογραφικό «δείπνο» και θα συμφωνήσω απόλυτα. Τελικά η ΑΕΚ δεν χρειάζεται άλλον προπονητή ή, τέλος πάντων, να απεμπλακεί από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ούτε χρειάζεται να αλλάξει η μισή ομάδα ώστε να γίνουν πράξη οι επιταγές του προπονητή. Δημοσιογράφους πρέπει να αλλάξει.

Δεν είναι τυχαίο πως ο Ντούσκο εκρήγνυται έπειτα από εντός έδρας αγώνες. Ναι, δεν είναι τυχαίο. Και γενικά το μεγαλύτερο πρόβλημα της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια είναι οι ρεπόρτερ, οι δημοσιογράφοι της. Όποιος διαφωνεί, πιο κάτω έχει χώρο για comments.Την ΑΕΚ τη μίκρυναν οι ίδιοι οι άνθρωποί της. Αυτοί που έβγαιναν στα ραδιόφωνα και ούρλιαζαν μετά το 3-1 από τη Λιλ πως ήταν η κορυφαία εκτός έδρας εμφάνιση ελληνικής ομάδας στο Champions League. Σημειώνω τη μικρή λεπτομέρεια πως η ΑΕΚ σε εκείνο το ματς είχε ηττηθεί.

Να θυμηθούμε κι άλλα παραδείγματα; Γιόρενς Σέρα Φερέρ (και ουχί Λορέντσο). Έρχεται στην Ελλάδα, βαπτίζεται «προφέσορας», «δάσκαλος», ο Ντέμης του δίνει –και καλά κάνει- την ομάδα εν λευκώ αλλά δεν υπάρχει προοπτική για κάτι καλύτερο. Στο κάτω κάτω ούτε φράγκα υπάρχουν ούτε πολλοί παίκτες κλάσης, λογικό. Αιφνης λοιπόν ο μουστάκιας απολύεται και απομυθοποιείται πλήρως. Αργότερα αποχωρεί και ο Ντέμης απηυδισμένος, έχοντας μεσούσης του πλάνου αλλάξει ρότα.

Γιατί; Αυτούς (και ένα κάρο άλλους) τους τσίμπησε μύγα; Όχι. Οι ίδιοι που τους αποθέωναν στράφηκαν εναντίον τους. Οι φίλοι-ρεπόρτερ.

Οι οποίοι χανουμορεπόρτερ ουδέποτε αποδέχθηκαν τη μοίρα της ΑΕΚ και το πλάνο του Ντέμη. Ήθελαν τίτλους για πηχιαίους τίτλους στις φυλλάδες τους, λογικό αλλιώς θα έμεναν άνεργοι. Δεν είχαν την υπομονή να περάσουν μερικά χρόνια ώστε η ΑΕΚ να πατήσει γερά στα πόδια της και να ανακάμψει. Φανταστείτε πως την υπομονή αυτή την απέκτησε/αποδέχθηκε ο απαιτητικός κόσμος της ομάδας αλλά όχι όσοι μετέφεραν σε αυτόν τα νέα της!

Και, επίσης, ο κόσμος της ΑΕΚ δεν άντεξε άλλη μιζέρια και, όσοι δεν το έκαναν στην αρχή, εν συνεχεία «αγκάλιασαν» με τον τρόπο τους τον Μπάγεβιτς. Όχι όμως και το χανουμοσινάφι μας. Αυτοί δεν συγχώρεσαν (!) ποτέ τον Ντούσκο. Παλιοί παίκτες της ΑΕΚ, από τον Τσάρτα ως τον Λυμπερόπουλο και τον Μπασινά επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΥΒΑΝΕΖΟ

top