ΝΤΟΥΣΑΝ ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ Νο 2

Ο Σάντος ήταν "δάσκαλος". Ο Φερέρ ήταν ο "μάθετέ μας μπάλα"-καθηγητής! Ο Δώνης ήταν "ο καλύτερος Ελληνας προπονητής" και το ρόστερ που είχε στα χέρια του ήταν "το πληρέστερο των τελευταίων χρόνων".

Πάμε... αντίστροφα. Ο Σάντος (όπως αποδείχτηκε και στον ΠΑΟΚ) είναι ιδανική περίπτωση προπονητή για να χτίσει από τα συντρίμμια μια ομάδα, αλλά μόλις φτάσει μπροστά στην υπέρβαση περνάει ΠΑΝΤΟΤΕ κάτω από τον πήχη. Στην καριέρα του στην Ελλάδα έως σήμερα έχει σηκώσει ένα Κύπελλο και έχει γνωρίσει -ειδικά στην ΑΕΚ, όσο τον στήριζε ο Νικολαΐδης- ουκ ολίγες, διά της πένας συγκεκριμένων, αποθεώσεις. Κέρδιζε, έχανε...

Στον "καθηγητή" Φερέρ (για εκείνον κι αν έχουν γραφτεί πράγματα που... ανασταίνουν και νεκρούς!) παραδόθηκαν τα κλειδιά της ΑΕΚ, αλλά όταν έφυγε ο Νικολαΐδης παραδέχτηκε ανοιχτά το τεράστιο λάθος της υπογραφής πολυετούς συμβολαίου. Η ΑΕΚ πλήρωσε τον Ισπανό "καραβίσιο" και, όταν έφευγε, τα αποδυτήρια της ομάδας θύμιζαν ηφαίστειο με όσα είχε κάνει ο "μάθετέ μας μπάλα, κύριε Φέρερ" (συγκλονιστική δημοσιογραφική ατάκα κατά τη διάρκεια προετοιμασίας της ομάδας).

Ο Γιώργος Δώνης ήρθε ως ο προπονητής που "έμαθε τη Λάρισα να έχει κατοχή μπάλας κόντρα σε όλους τους μεγάλους". Εχασε γρήγορα το τόπι στις μεταγραφές, δέχτηκε ένα από τα πιο ελλειματικά ρόστερ της ΑΕΚ, το οποίο βαφτίστηκε "από τα πληρέστερα των τελευταίων χρόνων", πορεύτηκε μέσα από τη γνωστή "δημοσιογραφική υποστήριξη" του «Ντεμοτεχνείου», μέχρι που μετά τα ματς με Αστέρα Τρίπολης και Πανσερραϊκό έκανε τον κόσμο να... βγει από τα ρούχα του.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ.......

top