Ο Νίκος Νοτιάς στεκόταν μπροστά στο γυάλινο τοίχο του γραφείου του,στο 16ο όροφο του αριθμού 39 της Broadway street και κοιτούσε αφηρημένα προς τις αποβάθρες του Parties Port.Τα αραγμένα πλοία στο βάθος,του θύμισαν ένα παλιό τραγούδι του Πόλυ Κερμανίδη που άρεσε στον πατέρα του-"τα πλοία πεθαίνουν στα λιμάνια"-και μια μελαγχολία απλώθηκε σα τραχανάς στη ψυχή του.Η φωνή της Σούζαν,της γραμματέως του,μέσα απ'την ενδοσυνενόηση,τον επανέφερε στη πραγματικότητα.

-Κύριε Νοτιά,ο κύριος Θανόπουλος στο τηλέφωνο,από Ελλάδα.

Ο Νοτιάς ξίνισε τα μούτρα του,σα να είχε μόλις δοκιμάσει μπαγιάτικο σολωμό.

-Τι θέλει πάλι γαμώ το φελέκι μου,είπε και σκέφτηκε ότι αυτή την έκφραση πρέπει να την είχε ακούσει από τον "κοντό".Εντάξει Σούζαν,πέρασέ τον μου,είπε ξεφυσώντας.
Σήκωσε βαριεστημένα το ακουστικό την ίδια ώρα που η Σούζαν έβγαζε ένα Ελληνοαγγλικό λεξικό απ'το συρτάρι του γραφείου της για να ψάξει τη λέξη "φελέκι".
-Τι τρέχει πάλι ρε Θανόπουλε,είπε ενοχλημένος.
-Καλημέρα κύριε Νοτιά,απάντησε ο Θανόπουλος αν και στην Αθήνα είχε αρχίσει να βραδιάζει,όντας εξοικιωμένος με τη διαφορά ώρας με τη Ν.Υόρκη.Λυπάμαι που σας ενοχλώ,αλλά χρειάζομαι τη συνδρομή σας σ'ένα θέμα που αφορά την ΑΕΚ.
-Και γιατί ρε Νίκο σ'έκανα πρόεδρο εκεί κάτω,αν δε μπορείς να πάρεις μια πρωτοβουλία μόνος σου;
Ο Θανόπουλος σκέφτηκε να του πει ότι τον έκανε πρόεδρο γιατί δε δεχόταν κανένας άλλος,αλλά κρατήθηκε.
-Το θέμα,κύριε Νοτιά,είναι ότι ο Μπάγιεβιτς και ο Μανωλάς με πιέζουν για να μάθουν το μπάτζετ της επόμενης σεζόν,ώστε να κάνουν έγκαιρα τον προγραμματισμό τους.Τι πρέπει να τους πω;
-Και πότε ξεκινάει η επόμενη σεζόν ρε Νίκο;ρώτησε ο Νοτιάς
-Τον Αύγουστο.
Ένα πικρό χαμόγελο σχηματίστηκε στα χείλη του μαγαλομετόχου της ΑΕΚ.
-Τα σχέδια των ανθρώπων Νίκο είναι φτερά στον άνεμο.Πύργοι στην άμμο.Είμαστε έρμαια της μοίρας και του Dow Jones.Οι θεοί βλέπουν τους προγραμματισμούς των ανθρώπων και γελάνε.
Ο Θανόπουλος σκέφτηκε ότι η οικονομική και η υπαρξιακή κρίση συχνά κάνουν καλή παρέα και προσπάθησε να πει κάτι για να ευθυμήσει το αφεντικό του.
-Ααα,δε σας είπα κύριε Νοτιά.Ο Τζιμπούρ και ο Σκόκο τελικά τα βρήκαν.
Η είδηση δε φάνηκε να'χει τον αντίκτυπο που περίμενε ο πρόεδρος της ΑΕΚ.
-Καλά ρε Νίκο,πήγαινε πάρ'τους κάτι απ'το COSTA BODA και βάλε μέσα μια κάρτα με τις ευχές μου.Κοίτα,πρέπει να κλείσω τώρα.Έχω ραντεβού με το ψυχαναλυτή μου.
-Εντάξει κύριε Νοτιά,θα είμαστε σε επαφή.Καλημέρα σας.
Ο Θανόπουλος,απογοητευμένος απ'το αποτέλεσμα της συζήτησης,ετοιμάστηκε να κατεβάσει το ακουστικό,όταν άκουσε το Νοτιά να του λέει:
-Και που'σαι Νίκο,θα σου δώσω μια συμβουλή.Μη πιστέψεις ποτέ στη ζωή σου κοντό άνθρωπο.
Συνεχίζεται...
από D-EASY

1 σχόλια:

-billys- είπε...

Εισαι φοβερός Σάκη.
Περιμένω με αγωνία την συνέχεια.

top