Σεμπάστιαν Σάχα

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αργεντινού γκολκίπερ:

Για τη φετινή πορεία της ΑΕΚ
"Ο πρώτος γύρος δεν ήταν αυτός που περιμέναμε. Αν είχαμε την ομαλότητα που έχουμε τώρα, θα ήμασταν πιο πάνω.Πρέπει να κερδίζουμε τα παιχνίδια με περισσότερη άνεση. Νικάμε συνήθως με 1-0, 2-1. Δεν έχουμε κάνει ένα καλό ματς για 90 λεπτά. Μέσα στο γήπεδό μας δεν πήραμε μια ευρεία νίκη, ώστε να δώσουμε ικανοποίηση στον κόσμο μας. Δεν έχουμε συνέπεια στα θετικά αποτελέσματα για να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας"

Για το Κύπελλο
"Για μένα το πιο σημαντικό είναι η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ. Περισσότερα χρήματα για την ομάδα και περισσότερη προβολή για όλους".

Για τους Δώνη και Μπάγεβιτς
"Με τον προηγούμενο προπονητή ήμασταν μια νέα ομάδα. Η βάση μας από πέρυσι ήταν ο Μπλάνκο και ο Καφές και κάποιοι άλλοι. Ολη η ομάδα ήταν καινούργια. Κι αυτό μας έβλαψε. Στην ουσία με τόσους παίκτες, από διαφορετικές χώρες, χρειάζεται περίοδο προσαρμογής. Ο Δώνης μάς «φόρτωσε» με πολλά καινούργια πράγματα πολύ γρήγορα. Κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην έχουμε την ευχέρεια να κερδίζουμε στην αρχή. Από τη στιγμή που δεν πήραμε τους βαθμούς που θα μας είχαν κάνει δυνατούς, χάθηκε η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του. Δεν νομίζω, πάντως, ότι είναι θέμα προπονητή, αλλά χημείας των παικτών. Με τον Ντούσκο κερδίζουμε γιατί αποκτάμε χημεία. Ο Μπάγεβιτς βέβαια είναι σαφώς πιο έμπειρος. Πάρα πολύ. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που δουλεύω μαζί του".

Για το ενδεχόμενο αποχώρησής του απο την ΑΕΚ
"Απόλυτη προτεραιότητά μου είναι η ΑΕΚ. Δεν θα ήθελα να πάω σε Ολυμπιακό ή ΠΑΟ. Θέλω να συνεχίσω για πολλά χρόνια στην ΑΕΚ. Δεν με ενδιαφέρει να πάω σε κάποιο καλύτερο πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ μού άνοιξε τις πόρτες της. Είμαι πολύ ευχαριστημένος".

Για τη σχέση με τους συμπαίκτες του και το κλίμα στα αποδυτήρια
"Δεν πιστεύω ότι υπάρχει ομάδα Ελλήνων και ξένων. Απλά είναι λογικό οι Αργεντίνοι να είμαστε μαζί (όταν πάμε π.χ. για ένα καφέ). Και οι Ελληνες να πηγαίνουν μαζί γιατί μιλάνε τη γλώσσα τους. Εχω καλή σχέση με όλους. Προσπαθώ να μιλάω με όλους. Με τους Ελληνες που δεν ξέρουν αγγλικά προσπαθούμε στα ελληνικά. Με υποδέχτηκαν πολύ καλά οι Ελληνες. Μέσα σε μία ομάδα θα πρέπει να υπάρχει πολύ καλή σχέση. Γιατί αν δεν νιώθεις καλά με αυτόν που μοιράζεσαι τα αποδυτήρια, υπάρχει θέμα. Τα προβλήματα λύνονται με τη συζήτηση. Και όταν υπάρχει σεβασμός όλα βαίνουν καλώς".

Για το επεισόδιο Σκόκο-Τζιμπούρ
"Ηταν μια κακή στιγμή. Αυτά συμβαίνουν. Οταν κερδίζεις, όλα είναι καλά. Οταν τα αποτελέσματα δεν είναι ευχάριστα, υπάρχουν κάποια πράγματα που σε ενοχλούν στους άλλους. Ολοι λυπούμαστε. Το θέμα είναι να μην ξανασυμβεί. Δεν είναι καλό γι’ αυτούς που τσακώθηκαν και για την εικόνα της ομάδας προς τα έξω. Δεν έχω πρόβλημα με το Τζιμπούρ. Μιλάμε στα ισπανικά και συνεννοούμαστε. Μαζί του πάντα είχα καλή σχέση. Ξεπεράσαμε το θέμα με τον Σκόκο. Ομως δεν θα αντιδρούσα ποτέ όπως ο Ρέφικ".

Για τα διοικητικά
"Οι διοικητικές ανακατατάξεις δεν είχαν αρνητικό αντίκτυπο στα αποδυτήρια.Ο κ. Θανόπουλος ήρθε την πρώτη μέρα και μας μίλησε στα αποδυτήρια. Μας καθησύχασε και μας τόνωσε την αυτοπεποίθηση και την ψυχολογία μας. Συνεχίζουμε με άλλη διοίκηση, αλλά δεν έχει αλλάξει κάτι ουσιαστικά. Διατηρεί την ίδια γραμμή με την προηγούμενη. Η παραίτηση Νικολαΐδη θα μπορούσε όμως να γίνει το Μάιο. Δεν είναι ιδανικό να φεύγει κάποιος πριν ολοκληρώσει το συμβόλαιό του. Είτε είναι παίκτης είτε προπονητής είτε πρόεδρος. Εν τέλει βέβαια, ο Νικολαΐδης είχε τους λόγους του. Είναι δική του απόφαση. Η παραίτησή του δεν μας επηρέασε τόσο. Διατηρήσαμε την ηρεμία μας. Δεν μπορούμε να πούμε ότι εξαιτίας της αλλαγής αυτής ήμασταν πιο νευρικοί στο γήπεδο ή ότι γι’ αυτό χάσαμε βαθμούς".

top