Μέρος 1
Μέρος 2



Η συνέχεια......

Το τηλέφωνο της πολυτελούς κατοικίας της Φιλοθέης κουδούνισε στον ήχο του "Γεια" της Δέσποινας Βανδή.Η Μιρασόλ,η Φιλιππινέζα οικιακή βοηθός,το σήκωσε και λίγο αργότερα κατευθύνθηκε προς ένα απ'τα τρία σαλόνια του σπιτιού,κρατώντας το ακουστικό.Εκεί βρισκόταν ο Ντέμης Νικολα'ί'δης,ξαπλωμένος σ'ένα Philippe Starck δερμάτινο καναπέ,παρακουλουθώντας Discovery Channel από μια B&O 50'' LCD.
-Κύριο Ντέμη,είπε η Μιρασόλ,σας ζητάει κάποιο κύριο Jacobs
Ο Ντέμης τινάχτηκε σα να είχε εμφανιστεί μπροστά του ο Μάκης Ψωμιάδης ζωσμένος με εκρηκτικά.Άρπαξε το ακουστικό απ'τη Φιλιππινέζα και το κόλλησε στο αυτί του.
-Καλά είσαι τελείως ηλίθιος;ούρλιαξε.Δε σου'χω πει ότι θα επικοινωνώ εγώ μαζί σου;Η γραμμή αυτή δεν είναι ασφαλής.
-Το ξέρω αρχηγέ,ακούστηκε μια φωνή απ'την άλλη άκρη της γραμμής,αλλά η κατάσταση είναι επείγουσα.
-Να'σαι στο "δίαυλο 4" στις 12:45 ακριβώς,είπε απότομα ο Ντέμης κι έκλεισε το τηλέφωνο.
Έμεινε για αρκετή ώρα ακίνητος με το ακουστικό στο χέρι,ενώ απ'το πανούργο μυαλό του περνούσαν όλες οι πιθανές εκδοχές για το ποια μπορούσε να'ναι η "επείγουσα κατάσταση" που μόλις είχε ακούσει.Ο Ντέμης Νικολα'ί'δης μπορεί να είχε παραιτηθεί απ'την προεδρία της ΑΕΚ,είχε όμως καταφέρει να διατηρήσει πολλούς δικούς του ανθρώπους σε καίριες θέσεις μέσα στην ΠΑΕ.Ο Βαγγέλης,με τον οποίο μόλις είχε τη σύντομη τηλεφωνική συνομιλία,ήταν ένας απ'αυτούς.Ήταν ο καφετζής του προπονητικού κέντρου των Θρακομακεδόνων και είχε στρατολογηθεί στο "Ντεμοτεχνείο" εδώ και δύο χρόνια, με το κωδικό όνομα "Jacobs".Η τελευταία του αποστολή βρισκόταν σε εξέλιξη και ήταν απ'τις πιο λεπτές και πιο επικίνδυνες που είχε αναλάβει.Είχε αντικαταστήσει το ντεκαφε'ι'νέ που σερβίριζε κάθε πρωί στο Ντούσαν Μπάγιεβιτς,με καφέ υψηλής περιεκτικότητας σε καφε'ί'νη,με σκοπό να σπάσει τα νεύρα του Σέρβου.Τώρα όμως φαίνεται ότι κάτι δε πήγαινε καλά.
Στις 12:47 ακριβώς,ο Ντέμης πληκτρολόγησε από μια ασφαλή γραμμή τον αριθμό κλήσης ενός απομονωμένου καρτοτηλεφώνου,το οποίο ήταν ο "δίαυλος 4" του "Ντεμοτεχνείου".Ο Βαγγέλης ήταν ήδη εκεί και το σήκωσε αμέσως.
-Αρχηγέ,είπε λαχανιασμένος,φοβάμαι ότι ο "βάτραχος" κάτι έχει καταλάβει.Τις τελευταίες δύο ημέρες ούτε που'χει ακουμπήσει τον καφέ του.
-Αν είναι έτσι,απάντησε ο Ντέμης,πρέπει να ακυρώσουμε την επιχείρηση.Ακόμα κι αν δε συμβαίνει τίποτα,δε μπορούμε να το ρισκάρουμε.Θα επικοινωνήσω εγώ μαζί σου για νεώτερες οδηγίες.
-Εντάξει αργηγέ,ξεκίνησε να λέει ο Βαγγέλης,αλλά η γραμμή είχε ήδη κλείσει.
Ο Νικολα'ί'δης δεν άργησε να πάρει την απόφασή του.Έπρεπε να αναδιπλωθεί.Θα έριχνε στη μάχη ένα πιο βαρύ όπλο,έναν ακόμα πράκτορα του "Ντεμοτεχνείου" που βρισκόταν όμως πιο κοντά στα υψηλά κλιμάκια της ΠΑΕ.Πληκτρολόγησε στο τηλέφωνο τον αριθμό ενός κινητού.
-Εμπρός;ακούστηκε σε λίγο μια γυναικεία φωνή.
-Να'σαι στο "δίαυλο 2" στις 13:36 ακριβώς,διέταξε ο Ντέμης.
-Έγινε αρχηγέ,απάντησε η Σούλα,η καθαρίστρια των γραφείων της οδού Γράμμου.
Συνεχίζεται...
από D-EASY
top