Το γεγονός ότι η ΑΕΚ δεν πρόκειται να έχει κανένα προνόμιο στο Europa League λόγω της παρουσίας της στον τελικό του Κυπέλλου, ξεκαθάρισε η ΕΠΟ. Η Ομοσπονδία με ανακοίνωσή της τόνισε ότι ο γύρος στον οποίο θα αγωνιστεί η Ενωση στο νέο Κύπελλο UEFA θα έχει να κάνει αποκλειστικά με τη θέση που θα εξασφαλίσει στα play offs .


Η ΕΠΟ είχε ζητήσει μέσω του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων από την UEFA να γίνει ξεκάθαρη διαδικασία με την οποία οι ελληνικές ομάδες θα διεκδικήσουν τις θέσεις τους στη νέο Κύπελλο UEFA και η απάντηση εμπεριέχεται στην ακόλουθη ανακοίνωση.


«Σας ενημερώνουμε ότι ο γύρος του UEFA Europa League στον οποίο θα αγωνιστεί η ΠΑΕ ΑΕΚ στην περίπτωση της μη εξασφάλισης θέσης της στο UEFA Champions League μέσα από τη διαδικασία των play offs, θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από τη θέση την οποία θα καταλάβει στη βαθμολογία μετά τη λήξη των αγώνων play offs του πρωταθλήματος.

Εάν καταλάβει την τρίτη θέση στην τελική κατάταξη του πρωταθλήματος, τότε μόνο κερδίζει την απευθείας συμμετοχή της στα play off του UEFA Europa League».


Στην πράξη

Για να γίνει πιο κατανοητό το «θέμα», ισχύουν τα εξής: Η τέταρτη θέση στα play offs σημαίνει συμμετοχή στον δεύτερο από τους τέσσερις προκριματικούς γύρους του θεσμού (16 και 22/7). Η ομάδα που θα κατακτήσει την τρίτη θέση, θα παίξει στον τρίτο γύρο (30/7 και 6/8) και η ομάδα που θα πάρει τη δεύτερη θέση, θα αγωνιστεί στον τέταρτο και τελευταίο προκριματικό γύρο (20 και 27/8).

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος των play offs θα συμμετάσχει στις δύο φάσεις του έξτρα προκριματικού γύρου του ChampionsLeague (28-29/7 και 4-5/8 η πρώτη φάση, 18-19, 25-26/8 η δεύτερη), μεταξύ ομάδων που δεν κατέκτησαν τον τίτλο, από τις χώρες που βρίσκονται στις θέσεις 1-15 της βαθμολογίας της UEFA.

Πηγή:exedrasports

top