Την Κυριακή δε πρόλαβα να γράψω τίποτα για τον τελικό.Έπρεπε να επιδιορθώσω τις ζημιές που προκάλεσα στο σπίτι απ'τα νεύρα μου,όταν ο Ολυμπιακός ισοφάρισε στο 95'.Διάβασα όμως αρκετές αναλύσεις για το ματς και οι περισσότερες απ'αυτές κατέληγαν στην έλλειψη παικτών με προσωπικότητα απ'την ΑΕΚ, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που'ναι γεμάτος με ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.Έτσι άλλωστε δικαιολογείται η κυριαρχία του Ολυμπιακού στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια από τη μεγαλύτερη μερίδα του Τύπου.Στον αθλητικό Τύπο όμως, κάποιος γράφει μια παπαριά, δυο-τρεις άλλοι την αντιγράφουν και στη συνέχεια όλοι οι υπόλοιποι την αναπαράγουν με θρησκευτική ευλάβεια.Δε λέω, ωραίο το παραμύθι, έχει όμως κάποια κενά :
Αυτός που ξελάσπωσε για τον Ολυμπιακό ήταν ένας παίκτης δανεικός για έξι μήνες και όχι ένας απ'τους πολυδιαφημισμένους παίκτες-προσωπικότητες.
Ο Μπελούτσι είναι ανύπαρκτος σ'όλα τα ντέρμπι που'χει παίξει ως τώρα.
Ο Γκαλέτι εξαφανίζεται εκτός Καρα'ι'σκάκη, με εξαίρεση τα "ματς-φωτιά" του Ολυμπιακού στη Λειβαδιά.
Ο Ντιόγο, μετά από ένα καλό ξεκίνημα και αφού οι άμυνες έμαθαν πώς να τον αντιμετωπίζουν,κάνει ένα μέτριο πρωτάθλημα.Το Σάββατο είχε λιγότερες τελικές προσπάθειες κι απ'τον Γεωργέα.
Απ'την άλλη μεριά, ένας παίκτης σα τον Μπλάνκο, που βάζει δύο γκολ σε τελικό, που δύο χρόνια τώρα σκοράρει με συνέπεια σε ντέρμπυ και μέσα σε έδρες όπως η Τούμπα, δε μπορεί να χαρακτηριστεί παίκτης-προσωπικότητα, παρά μόνο "φορ με ρέντα".Ούτε ο Σκόκο, που έβαλε τη σφραγίδα του στις πιο κρίσιμες στιγμές του τελικού.Αυτός είναι απλώς ένας "καλός τεχνίτης".
Η ΑΕΚ δεν έχασε το κύπελλο λόγω έλλειψης παικτών με προσωπικότητα.Ακριβώς λόγω της ύπαρξης κάποιων τέτοιων παικτών στην ενδεκάδα της, παραλίγο να το κερδίσει.
Τι έφταιξε λοιπόν; Μα φυσικά αυτό που φταίει απ'την αρχή της χρονιάς στην ΑΕΚ.Το ελλειπές και χωρίς ισορροπία ρόστερ της.Η έλλειψη κάποιων παικτών σε συγκεκριμένες θέσεις, που θα κάνουν καλά τη δουλειά τους, χωρίς απαραίτητα να'ναι μεγάλες προσωπικότητες.
Στο 2ο ημίχρονο του τελικού, ο Βαλβέρδε βάζει τον Νταρμπισάιρ και γυρνά πιο πίσω τον Ντιόγο για να χτυπήσει απ'τον άξονα, αφού η ΑΕΚ είχε κλείσει καλά τις πτέρυγες με δύο παίκτες σε κάθε πλευρά.Ο Μπάγιεβιτς πρέπει ν'αποφασίσει αν θα κρατήσει το κέντρο του όπως έχει, ή αν θα βάλει έναν επιπλέον παίκτη στον άξονα,πράγμα που τελικά κάνει, αφαιρώντας όμως τον Μαντούκα απ'αριστερά και δίνοντας έτσι χώρο στον Γκαλέτι, που μέχρι τότε δεν υπήρχε στο παιχνίδι.Η ισορροπία που'χε η ΑΕΚ στο κέντρο της στο 1ο ημίχρονο πάει περίπατο.
Ο Μπάγιεβιτς βέβαια θα μπορούσε να είχε την επιλογή να προσθέσει τον Πελετιέρι χωρίς να πειράξει τις πτέρυγές του, αφήνοντας μόνο έναν παίκτη στην επίθεση.Κάποιον που θα μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα περιμένοντας τους συμπαίκτες του και κερδίζοντας κάποια φάουλ.Κάποιον που όταν η μπάλα πήγαινε πάνω του κοντά στην πλάγια γραμμή, πριν απ'την γιόμα που έφερε την ισοφάριση του Ολυμπιακού,θα είχε στο νου του πώς να την κρατήσει όσο περισσότερη ώρα μπορεί και όχι πώς θα καταπλήξει τα πλήθη με την τεχνική του, χάνοντάς την τελικά μέσα απ'τα πόδια του όπως ο Εντίνιο.Θα μπορούσε, αν μέσα στους επιθετικούς που'χε στο ρόστερ του, υπήρχε και ένας με αυτά τα χαρακτηριστικά.Όπως θα μπορούσε να πιέσει περισσότερο τον Ολυμπιακό στο τέλος, αν το αριστερό του μπακ που απελευθερώθηκε μετά την αποβολή του Γκαλέτι δεν ήταν στόπερ.
Αυτά προς το παρόν, με το θέμα του ρόστερ όμως θα επανέλθω, εν'όψει του ξεσκαρταρίσματος που πρέπει να γίνει για τη νέα χρονιά.
από D-EASY

7 σχόλια:

-billys- είπε...

Ωραία τα είπες Σάκη, και συμφωνώ σε πολλά από αυτά που έγραψες.
Δυστυχώς εμένα ο Πελετιέρι με απογοήτευσε με αυτήν την εμφάνιση, μπήκε ξεκούραστος και με καθαρό μυαλό να βάλει μια τάξει στην μεσαία γραμμή και πέρασε τελείως απαρατήρητος.
Και να σκεφτείς ότι πολύ έβριζαν τον Μπάγεβιτς που δεν τον ξεκίνησε.
Νομίζω ότι το στήσιμο της ομάδας στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ
ωραίο, έπρεπε οπωσδήποτε να υπάρχουν τέσσερις παίκτες στα άκρα
για να αντιμετωπίσουν τους παίκτες του γαύρου, και αν έκανε ένα λάθος ο Μπάγεβιτς είναι ότι χάλασε την τετράδα του κέντρου, έπρεπε όπως έγραψες και εσύ να είχε αφαιρέσει έναν επιθετικό π.χ. τον Τζιμπούρ και να έβαζε τον Πελετιέρι, και ας προωθούσε τον Καφέ λίγο, και να το γύριζε σε 4-2-3-1 όπως ξεκίνησε ο γαύρος.
Όσο αφορά αυτά που λες για τους παίκτες του γαύρου, έχει πιαστεί
το χέρι μου να τα γράφω συνέχεια.
Ένα Αγγλάκι ήρθε από το πουθενά σαν μια λύση της ξεφτίλας τα Χριστούγεννα, τον πέθαναν στην κοροϊδία μετά το πρώτο ματς στην τούμπα , και επειδή τώρα δεν μπορούν να τον κάνουν πρώτο όνομα, έκαναν αυτούς που (αν δεν ήταν το Αγγλάκι) θα τους έπαιρναν με τα γιαούρτια.
Όσο αφορά το ρόστερ, μετά και τα σημερινά με τον Τζιμπούρ,
καλύτερα να πάει στο καλό το παλικάρι, και ας πάρει και τον
Εντίνιο μαζί του, γιατί εγώ δεν τους αντέχω άλλο. Και μακάρι
να καταφέρουν να τους πουλήσουν, και με τα χρήματα αυτά να πάρουν κανέναν μεσοεπιθετικό και κανένα μπακ.

Anestis Ketsetzidis είπε...

Μακάρι να αφήσουν τον Ντούσαν να καθαρίσει την ομάδα το καλοκαίρι.
Μαγκιές και εξυπνάδες τύπου Τζεμπούρ,Εντίνιο δεν περνάναι.
Είναι αλήθεια πως το χειμώνα ο Γκαλέτι ζήτησε τον Πελετιέρι να πάει στον οσφπ,μια που έχουν τον ίδιο μανατζερ?

D-easy είπε...

Πάντως στην ΑΕΚ δε θα μείνει.Δε πρόκειται να δώσουν 2,5 μύρια για ένα παίκτη που ο Μπάγιεβιτς τον έχει για αναπληρωματικό του Ενσαλίβα.

-billys- είπε...

Σε μερικά παιχνίδια μας έβγαλε τα μάτια με την απόδοση του
αυτός ο Πελετιέρι, αλλά στα περισσότερα θα έλεγα ότι ήταν
μέτριος.
Θα πρέπει πάντως να του δώσουμε και το ελαφρυντικό ότι
πρέπει να προσαρμοστεί λίγο στην ομάδα, και να κάνει
λίγα παιχνίδια συνεχόμενα για να βρει την φόρμα του.
Παιδιά πλάκα πλάκα ο Μπάγεβιτς είναι ότι μας έχει απομείνει
στην ομάδα, λεφτά δεν έχουμε, διοίκηση δεν έχουμε, άκρες
στο παρασκήνιο δεν έχουμε, η μοναδική ελπίδα που
έχουμε είναι πάνω στον Ντούσαν.
Γιατί από Μελισσανίδη δεν βλέπω φως στον ορίζοντα.
Πάντως Σάκη έχεις δίκιο, 2.5 εκ. είναι πολλά
για την σημερινή ΑΕΚ έτσι όπως θέλουνε να
περικόψουνε το μπάτζετ.

-billys- είπε...

Αυτό για τον Γκαλέτι δεν το είχα ακούσει ούτε διαβάσει κάπου.
Έτσι όπως θέλει να την βγάλει ο Κόκκαλης φέτος (με δανεικούς
και ελεύθερους παίκτες) δύσκολο το βλέπω να τον πάρει.

stelios kazantzidis είπε...

τι ζημιές είχαμε ?,εγώ την έβγαλα καθαρή με μια καρέκλα μόνο που έσπασα

-billys- είπε...

Ένα πολύφωτο, και κάτι πλακάκια.
Τίποτα το σοβαρό!
Αφού είμαστε καλά στην υγεία μας
μετά από αυτό, να λέμε πάλι καλά.

top