Μπαίνω στον πειρασμό να μεταφέρω και εδώ ένα άρθρο του Μιαούλη, γιατί στο τέλος θα τρελαθούμε όλοι με αυτά που γίνονται και δεν γράφονται.

<<Σπάνια έχω φτάσει στο σημείο ν’ ασχοληθώ με την διαιτησία και πολύ περισσότερο για την ομάδα που τυγχάνει να συμπαθώ. Μάλιστα όλα τα χρόνια όταν οι «Ενωσίτες» την επικαλέστηκαν σε εκπομπές επικοινωνίας πολλές φορές κοντραρίστηκα μαζί τους, ισχυριζόμενος ότι δεν φταίει αυτό για ορισμένες άλλες χτυπητές αδυναμίες της ΑΕΚ. Τα ματς με τον Παναθηναϊκό, αλλά κυρίως αυτό με τον ΠΑΟΚ απέδειξαν αυτό που πάντοτε πιστεύω. Πως αν παίζεις καλά, κανένας διαιτητής δεν μπορεί να σου στερήσει αυτό που δικαιούσαι. Βέβαια θα πει κάποιος, ότι για να κερδίζει η ΑΕΚ ή για να πάρει θετικό αποτέλεσμα πρέπει να παίζει σχεδόν άριστα ώστε να είναι σε θέση να νικάει και τον διαιτητή; Ασφαλώς και θα έχει απόλυτο δίκιο όποιος απαντήσει κατ’ αυτόν τον τρόπο. Δεν αγνοώ πως ειδικά μετά την 10η αγωνιστική, επειδή κάποια πράγματα στην Ελλάδα είναι στάνταρ, αντιμετωπίστηκε από τη διαιτησία τόσο καλά, όπως ποτέ άλλοτε ίσως στην τελευταία δωδεκαετία. Σε αυτό προσωπικά πιστεύω πως έπαιξε καθοριστικό ρόλο η παρουσία του Μπάγεβιτς, τον οποίο ακόμα και το σύστημα σέβεται και κατά κάποιους προστατεύει τις ομάδες στον πάγκο των οποίων κάθεται. Αυτό όμως δεν δίνει το δικαίωμα σε κανέναν να την περνάει «πριονοκορδέλα» στα πλέι-οφ για να βγουν τα πράγματα όπως μπορεί να τα είχαν λογαριάσει κάποιοι. Στο ματς με τον Παναθηναϊκό τα πέναλτι μπορεί να ήταν σωστά, αλλά τα κουκούτσια πήγαν στον Παναθηναϊκό με το σπρώξιμο της ΑΕΚ συνεχώς στην περιοχή της. Την κωμωδία την είδαμε στην Τούμπα. Είδαμε σε επιστροφή από αντίπαλο με πρόθεση να υποδεικνύεται οφ-σάιντ o Mπλάνκο, ενώ και παίκτης της ΑΕΚ να του είχε πασάρει την μπάλα, ερχόταν έτσι κι αλλιώς από πίσω και τις ανύπαρκτες κάρτες με τις οποίες αποβλήθηκε ο Γεωργέας καθ’ ομολογία των τηλε-διαιτητών. Βέβαια για να ισορροπήσουν μας έδειξαν τη δεύτερη κίτρινη που έπρεπε να δει ο Ενσαλίβα. Με τη λογική αυτή θα έπρεπε σε κάθε ματς όμως οι ομάδες να μένουν με έξι αν σε κάθε μαρκάρισμα για κάρτα έβγαινε αυτή. Βέβαια ξέχασαν να μας δείξουν και ορισμένα μαρκαρίσματα από την άλλη μεριά. Για την ομάδα που σε δέκα φετινά ματς με τους τρεις του πρώην ΠΟΚ είναι ζήτημα να έκανε δώδεκα ευκαιρίες έπρεπε να εξαντληθεί κάθε περιθώριο να είναι μέσα στο παιχνίδι ως το τέλος. Δυστυχώς η συνταγή αυτή φαίνεται να χαλάει. Η περίπολος θανάτου του Μπάγεβιτς, που συνεχίζει αποδεκατισμένη από τραυματισμούς και τιμωρίες θα κατέβει την Τετάρτη κόντρα στον ΠΑΟΚ για να νικήσει και να κατακτήσει το δικαίωμα να τα παίξει όλα σε ένα ματς στο τέλος. Ελπίζω το ματς να κριθεί με βάση το τι θα παίξουν οι δύο ομάδες και όχι με το ποιές είναι οι ορέξεις του διαιτητή. Εκτός αν πρέπει η ΑΕΚ να ζητήσει συγγνώμη που διεκδικεί την 2η θέση και να αποσυρθεί διακριτικά... ΥΓ: Αν πρέπει απαραίτητα για το καλό της Ελλάδας να βγει αυτός που έχει την καλύτερη βαθμολογία και τις καλύτερες προϋποθέσεις για να προκριθεί τους ομίλους, ας μην δουλεύουν τον κόσμο με την διεξαγωγή πλέι-οφ. Ας τον βγάλουν κατευθείαν να μην παιδευόμαστε καλοκαιριάτικα.>>
πηγη:sport-fm

2 σχόλια:

D-easy είπε...

Το άρθρο το διάβασα εδώ,γιατί σήμερα δεν πήρα Sportday ύστερα από πολύ καιρό.Με νευρίασαν που δεν έγραψαν κουβέντα γι'αυτά που έγιναν με ΠΑΟ και ΠΑΟΚ και χαρακτήρισαν άριστες τις διαιτησίες Σπάθα και Δαλούκα.Πρέπει να έφαγαν κράξιμο και έβαλαν το Μιαούλη να τα "μαζέψει".

-billys- είπε...

Εγώ Σάκη έπαθα πλάκα, νόμιζα ότι έχω πάθει κάτι στα μάτια μου
ρε παιδί και δεν βλέπω καλά.
Σε όλα τα ματς των πλέι οφ μας πάνε να μην πω πως.
Και πουθενά δεν έχουν γράψει τίποτα, και βλέπεις τον γαύρο σε
ένα ματς με τον οφη τον έπαιξαν φυσιολογικά και το έλεγαν τα ραδιόφωνα και οι εφημερίδες για 2 μήνες.
Είναι να τρέλα αυτό.

top