ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗΣ



Επειδή πολλά ειπώθηκαν και γράφτηκαν για την υπόθεση Κατσουρανη, θα πω και την δική μου άποψη πάνω σε αυτό.Μια άποψη που άργησα βασικά να την καταθέσω, γιατί θεωρώ ότι πρόκειται για μια ιστορία πολύ μπλεγμένη. Θα ξεκινήσω κάνοντας μια πολύ απλή ερώτηση, που ίσως πίσω από την απάντηση που θα δοθεί κρύβεται και η αλήθεια.

ΠΩΣ ΕΜΑΘΕ Ο ΠΑΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΗΝ ΡΗΤΡΑ ΤΟΥ ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗ;

Στο συμβόλαιο λοιπόν ο Ντεμης είχε βάλει μια ρήτρα ότι αν επέστρεφε στην Ελλάδα με μεταγραφή θα έπρεπε να πάρει η ΑΕΚ 5 εκ. αν όμως επέστρεφε σαν ελεύθερος η ομάδα δεν δικαιούταν τίποτα. Αν λοιπόν δεν βγάζανε οι εφημερίδες το θέμα από την Πορτογαλία, θα ξυπνάγαμε ένα πρωί και θα διαβάζαμε ότι ο Κατσουράνης έμεινε ελεύθερος από την μπενφίκα και υπέγραψε στον παναθηναϊκό. Πως λοιπόν έμαθε ο βαζελος ότι ο παίκτης μπορούσε να επιστρέψει σαν ελεύθερος χωρίς να χρειάζεται να πάρει τίποτα η ΑΕΚ; Αυτή η πληροφορία δόθηκε μέσα από την ΑΕΚ; δόθηκε από την πλευρά του Κατσουράνη; δόθηκε από κάποια παρεούλα μετόχων τις ΑΕΚ; δόθηκε από κάποιον που είναι εκτός ΑΕΚ αλλά θέλει να μπει στην ομάδα με σκοπό να δημιουργήσει εντυπώσεις επιφέροντας ένα μεγάλο πλήγμα στην τωρινή διοίκηση; Η απάντηση πάνω σε αυτό αγνοείτε, ίσως μάθουμε περισσότερα από την συνέντευξη τύπου που θα δώσει ο Νοτιάς την Τρίτη, ίσως αν αποφασίσει κάποια στιγμή να βγει ο Κατσουράνης και να πάρει θέση σε όλα αυτά που γράφονται, και λέγονται για αυτόν, ίσως όμως να μην μάθουμε ποτέ τι ακριβώς έγινε και ποιος ευθύνεται για όλο αυτό το μπάχαλο.

Κάτι το οποίο είναι γεγονός και δεν αμφισβητείται είναι ότι ο Κατσουρανης δεν είναι αρνητικός να πάει στον βάζελο, γιατί αν ήταν αρνητικός η ιστορία θα είχε ήδη κλείσει, και ίσως αν δεν είχε βγει το θέμα να είχε ανακοινωθεί ήδη η μεταγραφή του στον παναθηναϊκό.

Δεν ξέρω αν τελικά θα ολοκληρωθεί αυτή η μετακίνηση ή αν θα κωλώσει τελικά ο Κατσουρανης να έρθει σε αντιπαράθεση με όλο τον λαό της ΑΕΚ, όμως σημασία έχει (για μένα) ότι ο κύριος αυτός θα είχε πάει ήδη στον παναθηναϊκό αν δεν είχε γίνει τόσο μεγάλο θέμα.

Για να μπορέσει κάποιος να βγάλει σωστά συμπεράσματα πάνω σε αυτά που έκανε ο Κωστάκης πίσω από την πλάτη της ΑΕΚ, πρέπει να λάβει υπόψη του κάποια γεγονότα που έγιναν πριν φύγει.

Ο Κατσουρανης λοιπόν λόγω της φιλίας, και της κουμπαριάς, που είχε με τον Ντεμη, έμεινε στην ΑΕΚ όταν ανέλαβε ο Νικολαίδης την ομάδα (μαζί με τον Λυμπερόπουλο) για να την βοηθήσουν να ορθοπηδήσει, και μετά να του έδινε μεταγραφή για το εξωτερικό. Όταν πέρασαν αυτά τα δυο χρόνια και η ομάδα μπήκε σε έναν σωστό δρόμο, ο Κατσουρανης έπρεπε να πάρει την μεταγραφή που του είχε υποσχεθεί ο κουμπάρος του(ντεμης), έλα όμως που η ΑΕΚ ζήταγε 5 εκ. και αυτά τα χρήματα δεν τα έδινε κανένας! Τότε είχε βγει ο Νικολαίδης και είχε πει ότι ο Κατσουρανης μας έκανε χάρη που έπαιζε στην ΑΕΚ, και ότι δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε άλλο γιατί όλες οι ομάδες τις Ευρώπης παρακαλάνε να τον πάρουν. Ήταν λοιπόν τόσες πολλές οι ομάδες που παρακάλαγαν να τον πάρουν που ο Ντέμης (ο κουμπάρος του ντε), αναγκάστηκε από τα 5 εκ. να τον δώσει τελικά 2 και κάτι, τα διπλά δηλαδή από όσα έδωσε για να πάρει τον Μαντούκα από την ίδια ομάδα, έκανε και τον συμψηφισμό με την μπενφικα, κρατήστε παιδιά τα λεφτά για τον Μαντούκα και δώστε μας τα υπόλοιπα σε δόσεις(ένα πράγμα σαν τον Κωτσόβολο δηλαδή). Όλα αυτά έγιναν για να μην σταθεί εμπόδιο η ΑΕΚ στην ευρωπαϊκή καριέρα του Κατσουρανη. Του έβαλε και έναν όρο να μην πάρει μεταγραφή σε άλλη ελληνική ομάδα, για να δείξει ότι και καλά δεν καταλαβαίνει ο πρόεδρος από κουμπαριές, και όχι γιατί ο Κωστάκης θα ήθελε ποτέ να πάει σε άλλη ομάδα εκτός από την αεκ, και έζησαν αυτοί καλά και ο Κωστάκης καλύτερα.

Όταν ολοκληρώθηκε αυτή η μεταγραφή, ο Κώστας άρχισε τις δηλώσεις, για μένα υπάρχει μόνο μια ομάδα η ΑΕΚ, εγώ δεν πρόκειται να παίξω σε άλλη ελληνική ομάδα παρά μόνο στην ΑΕΚ, θέλω να κλείσω την καριέρα μου στην ΑΕΚ, και διάφορες τέτοιες δηλώσεις.

Ο κουμπάρος του (Ντεμης) εμφανώς συγκινημένος από αυτές τις δηλώσεις διοργάνωσε και ένα φιλικό για να τον τιμήσει για όλα αυτά που πρόσφερε στην ομάδα, αλλά και για τις δηλώσεις του. Το περασμένο καλοκαίρι ο κουμπάρος θέλησε να φέρει τον Κωστάκη πίσω στην ομάδα, αλλά κόλλησε πάνω στα λεφτά που ζήταγε η μπενφικα, που ήταν ομολογουμένως πολλά για το βαλάντιο της ΑΕΚ. Σκοπός του ήταν το επόμενο καλοκαίρι ο Κατσουράνης να εκβίαζε την μπενφικα ότι θα εξαγόραζε τον τελευταίο του χρόνο στο συμβόλαιο και θα έφευγε, ώστε είτε έτσι είτε αλλιώς (δίνοντας δηλαδή και κάποια χρήματα αν χρειαζόταν στην μπενφικα) ο Κωστάκης να επέστρεφε στην ομάδα της καρδιάς του.

Βέβαια όπως όλοι ξέρουμε το έργο δεν τέλειωσε έτσι, για τον λόγο ότι ο κουμπάρος δεν μπόρεσε να αντέξει τις αποδοκιμασίες του κόσμου προς το πρόσωπο του προπονητή και των παικτών, και αποχώρησε από την ομάδα ρίχνοντας μαύρη πέτρα πίσω του.

Μετά και από αυτές τις εξελίξεις, ο Κωστάκης κάθισε και σκέφτηκε πολύ τι θα κάνει στην συνέχεια της καριέρας του. Το συμπέρασμα δεν άργησε και πολύ να το βγάλει, πλέον η ΑΕΚ χωρίς τον Ντεμη δεν ήταν η ομάδα της καρδιάς του, ούτε ήθελε πλέον να κλείσει την καριέρα του σε αυτήν.

Και κάπου εδώ η ιστορία μας λαμβάνει τέλος, αφήνοντας όμως ένα μεγάλο αναπάντητο ερώτημα. Αν ο κουμπάρος ήταν ακόμα πρόεδρος στην ΑΕΚ, ο Κωστάκης θα πήγαινε στον βάζελο;

ΥΣ 1. Για τον βάζελο και τις ενέργειες που έκανε και κάνει να πάρει τον Κατσουρανη χωρίς να πληρώσει την ρήτρα των 5 εκ. θα πω την γνώμη μου κάποια άλλη στιγμή. Πρώτα ήθελα να μιλήσω για τον κατσουρανη και για όλους αυτούς που είχαν και έχουν ανακατευτεί στην μεταγραφή του, πρώτα στην μπενφικα και μετά στον βάζελο(αν πάει τελικά).

ΥΣ 2. Με αυτά που έγραψα δεν υπονοώ ότι κρύβετε πίσω από όλα αυτά ο Νικολαιδης, εγώ απλά κατέγραψα κάποια γεγονότα όπως ακριβώς τα έζησα εγώ. Το ποιος κρύβετε (αν κρύβετε τελικά κάποιος) πίσω από όλα αυτά δεν το ξέρω.

top