Η ΑΕΚ φαίνεται, ότι μετά από αναζήτηση πολλών ετών, βρήκε στο πρόσωπο του Χουανφράν, τον ποδοσφαιριστή που θα καλύψει επάξια την αριστερή πτέρυγα της άμυνάς της. Ο ισπανός, ο οποίος έχει αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002, διαθέτει την εμπειρία και τα στοιχεία που ζητάει ο Γιώργος Δώνης και αν δεν υπάρξει θεαματική αλλαγή στην υπόθεσή του, θα αποτελέσει την επόμενη μεταγραφική κίνηση του Δικεφάλου.
Ο Χουάν Φρανσίσκο Γκαρσία, όπως είναι ολοκληρωμένο το όνομα του Χουανφράν γεννήθηκε στις 15 Ιουλίου του 1976 στην Βαλένθια της Ισπανίας και αν κάποιος ρίξει μια ματιά στο βιογραφικό του και τις ομάδες στις οποίες έχει αγωνιστεί, θα καταλάβει αμέσως ότι πρόκειται για έναν έμπειρο και ιδιαίτερα χρήσιμο ποδοσφαιριστή.

Τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα της επαγγελματικής του καριέρας τα έκανε με τη φανέλα της Λεβάντε, στην οποία αγωνίστηκε από το 1994 ως το 1997. Οι εξαιρετικές εμφανίσεις που πραγματοποίησε τη σεζόν 1996-97, προσέγγισαν το ενδιαφέρον της Βαλένθια, η οποία απέσπασε την υπογραφή του για 1 εκ. ευρώ.

Μία από τις κορυφαίες στιγμές στην καριέρα του ήταν η ανάδειξή του σε καλύτερο αμυντικό της Primera Division το 1997. Μετά από δύο επιτυχημένες χρονιές στις "Νυχτερίδες", με τα χρώματα της οποίας πραγματοποίησε 50 εμφανίσεις, μεταγράφηκε στην Θέλτα. Εκεί ο Χουανφράν θα παραμείνει για πέντε ολόκληρα χρόνια και θα μετρήσει συνολικά 146 συμμετοχές, σημειώνοντας και έξι γκολ.

Η παρουσία του Ντελ Μπόσκε στον πάγκο της Μπεσίκτας, ήταν ένας από τους σημαντικότερους λόγους που οδήγησαν τον πρώην ισπανό διεθνή να μετακομίσει στην Τουρκία. Η απόφασή του όμως αυτή, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, καθώς ο προπονητής της τούρκικης ομάδας τον έστειλε στην συνέχεια δανεικό στον Αγιαξ. Με την φανέλα του "Αίαντα" πρόλαβε να αγωνιστεί 20 φορές και να πετύχει ένα γκολ.

Τα τελευταία δύο χρόνια ο Χουανφράν επέστρεψε στην πατρίδα του, για λογαριασμό της Ρεάλ Σαραγόσα. Επαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην αμυντική λειτουργία της ομάδας κατά την πρώτη του χρονιά αλλά την επόμενη δεν κατάφερε να διασωθεί από την γενικότερη κακή πορεία της Σαραγόσα, η οποία μάλιστα δεν κατάφερε να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Από το 2000 μέχρι το 2005 αποτέλεσε στέλεχος της Εθνικής Ισπανίας. Με τους "Φούριος Ρόχας" συνολικά πραγματοποίησε 13 εμφανίσεις, πετυχαίνοντας ένα τέρμα. Η πιο σημαντική στιγμή στην καριέρα του ήταν η συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002, όπου και αγωνίστηκε απέναντι σε Βοσνία, Ιρλανδία και Σλοβενία.

top