Αριστερός μπακ: ο Μάρτιν Αρουαμπαρένα εξακολουθεί να μην πείθει. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που ο προπονητής της ΑΕΚ ζήτησε επιτακτικά την απόκτηση αριστερού μπακ πριν η ομάδα αναχωρήσει για το Λέογκανγκ όπου θα δώσει τη σειρά των φιλικών αγώνων που θα κρίνουν πολλά για την ενδεκάδα. Ο Νίκος Γεωργέας έδειξε και πάλι ότι μπορεί να ανταποκριθεί επαρκώς στις απαιτήσεις της θέσης, ωστόσο το ότι παίζει με ανάποδο πόδι δεν παύει να αποτελεί μειονέκτημα. Ο παίκτης που θα αποκτηθεί προορίζεται για βασικός, ενώ ο Αρουμπαρένα θα αποτελεί μια πανάκριβη ρεζέρβα των 800.000 ευρώ…

Δεξιός μπακ: οι λύσεις υπάρχουν αλλά ο Δώνης δεν έχει αποφασίσει ακόμα. Δουλεύει πολύ με τον Έντσον Ράμος πιστεύοντας ότι ο Βραζιλιάνος θα εξελιχθεί και θα βελτιώσει τις αμυντικές αδυναμίες του κι ως ένα βαθμό ο 21χρονος ποδοσφαιριστής τον δικαιώνει. Ωστόσο θέλει ακόμα δουλειά, κάτι που ασφαλώς ισχύει και για τον 22χρονο Δημήτρη Κουτρομάνο που δεν έχει τις απαιτούμενες παραστάσεις. Γι αυτό και ο Νίκος Γεωργέας παραμένει το φαβορί για τη φανέλα του βασικού, τουλάχιστον μέχρι να πειστεί ο προπονητής ότι ο ένας από τους δύο πιτσιρικάδες είναι έτοιμος να «κλέψει» τη θέση.

Αμυντικός μέσος: ο «κακοποιημένος» από τον Φερέρ, Ταμαντανί Ενσαλίβα, ξεκίνησε την προετοιμασία με τις καλύτερες προοπτικές αλλά και τη διαβεβαίωση του προπονητή ότι φέτος θα πάρει τις ευκαιρίες που του αναλογούν παίζοντας στη θέση του κι κυρίως νιώθοντας ότι τον εμπιστεύονται. Κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για τον Καναδό ο οποίος είναι παίκτης ψυχολογίας. Ωστόσο στην πορεία ο Δώνης διαπίστωσε ότι ο Αντώνης Ρίκα έχει ένα στοιχείο βασικό για τη θέση του αμυντικού μέσου, το οποίο πολλές φορές στερείται ο Ενσαλίβα: σοβαρότητα!

Ο γαλλοθρεμμένος ποδοσφαιριστής δείχνει στοιχεία που παραπέμπουν στον Άκη Ζήκο, είναι εξαιρετικός στις τοποθετήσεις του, δίνει σωστά την μπάλα και έχει την απαιτούμενη συγκρότηση για τη θέση, εν αντιθέσει με τον παρορμητικό Ενσαλίβα ο οποίος έχει πλουσιότερα φυσικά προσόντα αλλά δεν παίζει το ίδιο «εγκεφαλικά». Η θέση παραμένει ανοιχτή και για τους δύο, ειδικά από τη στιγμή που δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα η πιθανότητα να αποκτηθεί άλλος μέσος.

Επιθετικός: ίσως ο προπονητής να έχει διαφορετική εικόνα στο μυαλό του για τον Ισμαέλ Μπλάνκο από αυτή που αντιπροσωπεύει πραγματικά τον Αργεντινό. Όταν η ΑΕΚ και ο Νίκος Λυμπερόπουλος χώρισαν τους δρόμους τους, ο προπονητής δήλωσε ότι «είναι καλύτερα που δεν έχω στην ομάδα δύο ποδοσφαιριστές με το ίδιο στυλ, δηλαδή καλούς στο να παίζουν με πλάτη και στην υποδοχή της μπάλας». Ωστόσο ο Μπλάνκο που όλοι είδαμε πέρυσι είναι ένας επιθετικός που αποδίδει καλά και σκοράρει με υψηλά ποσοστά ευστοχίας όταν η μπάλα είναι μπροστά του και όχι όταν την δέχεται με πλάτη στο τέρμα.

Ασφαλώς ο Δώνης ξέρει περισσότερα από εμάς και στην πορεία θα αποδειχθεί κατά πόσο είχε δίκιο για εκείνη την τοποθέτησή του. Από την άλλη ωστόσο παρουσιάζεται να βρίσκεται σε δίλημμα για το αν πρέπει να εμπιστευθεί τη θέση του βασικό φορ στον Μπλάνκο ή στον Εντίνιο ο οποίος δείχνει καλύτερη προσαρμογή ως ο μοναδικός προωθημένος στο «4-3-3» που έχει αποφασίσει να εφαρμόσει ο προπονητής. Εν ολίγοις ο σκόρερ των 21 τερμάτων την περυσινή σεζόν, κινδυνεύει να βρεθεί εκτός αρχικού σχήματος προτού ακόμα αρχίσει η σεζόν, γεγονός το οποίο εγείρει ερωτήματα για το αν η ΑΕΚ έχει τελικά ανάγκη ενίσχυσης στην επίθεσή της. Ο χρόνος θα δείξει…
top