"Είδα πάρα πολλά στο σημερινό φιλικό. Μπορώ να πω ότι με εξέπληξε η προσαρμοστικότητα των παικτών σε ότι αφορά τις τοποθετήσεις και σε αυτό που θέλουμε να περάσουμε ως φιλοσοφία. Είδαμε περισσότερο στο Α ημίχρονο, πάρα πολύ καλή κατοχή μπάλας, όπου θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε και περισσότερα πράγματα και να βγάλουμε περισσότερες φορές τις φάσεις μας, αλλά είναι πολύ σημαντικό ότι εμείς είχαμε συνέχεια τη μπάλα στα πόδια μας και έτρεχαν οι αντίπαλοι".

- Τα αρνητικά που εντοπίσατε;
«Αυτό που θέλουμε είναι να δημιουργήσουμε περισσότερα πράγματα να έχουμε κάθετη κίνηση από τους δύο πλάγιους επιθετικούς μας, όπου γενικώς σαν πρώτο πλάνο εκεί που τους τοποθετούμε θέλουμε να έχουν κίνηση προς τα μέσα αλλά, από εκεί και πέρα, να υπάρχει κάθετη κίνηση πίσω από τον επιθετικό όταν βγαίνει, για να μπορέσουμε έτσι να δημιουργήσουμε και περισσότερες φάσεις και να ελευθερώσουμε χώρους για τους υπόλοιπους παίκτες».

- Στο β είδαμε τον Σκόκο να παίζει στην κορυφή της επίθεσης είναι κάτι που δοκιμάζετε;
«Ξέρετε ότι σήμερα υπήρχαν κάποια προβλήματα λόγω του ότι έλειπε και ο Εντίνιο και ο Παυλής. Τόσο ο Σκόκο όσο και ο Ζορμπάς χρησιμοποιήθηκαν στην κορυφή, αν και δεν είναι παίκτες για την κορυφή, αλλά πρέπει και αυτοί να είναι προετοιμασμένοι για κάτι τέτοιο που μπορεί να συμβεί στη διάρκεια του πρωταθλήματος».

- Είναι ευχάριστο δίλημμα για τα φάουλ φέτος; Ριβάλντο, Σκόκο...;
«Νομίζω ότι τις περισσότερες φορές μέσα στον αγωνιστικό χώρο είναι καλύτερα να ορίζουν οι παίκτες ποιος θα κάνει τις εκτελέσεις φάουλ».

-Είπατε χθες ότι θα μπορούσατε να μας πείτε σε ένα ποσοστό πόσο αρχίζει και αγγίζει η ΑΕΚ αυτό που θέλετε…
«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι θέλαμε να δούμε την προσαρμοστικότητα στις διάφορες φάσεις του παιχνιδιού: Στην πίεση από ψηλά, που όπως είδατε δύσκολα μπορούσε ο αντίπαλος να κατεβάσει τη μπάλα, τα καταφέραμε με τις τοποθετήσεις των τριών επιθετικών παικτών μας. Όταν η μπάλα πήγαινε στην άκρη να δούμε που θα στείλουμε τη μπάλα, όταν ήμασταν σε οργανωμένη άμυνα, είτε στο χώρο του κέντρου είτε στο δικό μας μισό, πάλι είχαμε πολύ καλές τοποθετήσεις. Επίσης πρέπει να παίξουμε πιο γρήγορα όταν κερδίζουμε τη μπάλα για την αντεπίθεση».

-Έχει τη δική σας ταυτότητα η ομάδα;
«Φαίνεται ότι αυτό που σας είπα πριν, η φιλοσοφία που έχουμε δουλέψει αυτές τις σχεδόν τρεις εβδομάδες, περνάει στην ομάδα με πολύ καλή κατοχή μπάλας, με δημιουργικό ποδόσφαιρο αλλά και συνάμα με μια δυνατή και σκληρή ομάδα. Για αυτό επιλέξαμε όλα τα φιλικά μας να είναι δυνατά».

- Δεν τροφοδοτήθηκε αρκετά ο κεντρικός επιθετικός στο Α ημίχρονο…
«Αυτό είναι κάτι το οποίο σύμφωνα με τον τρόπο που αγωνιζόμαστε είναι πολύ σημαντικό: οι επιθετικοί μας χαφ είτε ο αμυντικός μας χαφ όταν γυρίσουν μέτωπο με τη μπάλα, ο Μπλάνκο, ο οποίος βλέπει καλύτερα το χώρο, θα πρέπει να βρει ελεύθερο χώρο για να δεχθεί την κάθετη πάσα. Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές πηγαίναμε σε κάθετο ποδόσφαιρο και όσες φορές πήγαμε σε κάθετη πάσα δημιουργήσαμε πολλά προβλήματα. Αλλά νομίζω ότι είναι θέματα για τα οποία έχουμε χρόνο μπροστά μας και είναι σημαντικό ότι αρχίζουμε και πιάνουμε το νόημα».

- Θα μοιράσετε τον χρόνο συμμετοχής των παικτών στα φιλικά;
«Σίγουρα όταν υπάρχουν φιλικά που είναι πολύ κοντά το ένα με το άλλο. Αν έχετε δει το πρόγραμμα είναι δύο παιχνίδια συνεχόμενα στις 29 και 30, όπου θα παίξουμε με δύο διαφορετικές ενδεκάδες γιατί θέλω περισσότεροι παίκτες να παίρνουν μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής και σιγά – σιγά θα αρχίσουμε να ψάχνουμε τον κορμό της ομάδας».

- Ο Λαγός, ο Σκόκο και ο Μάχο γιατί παρέμειναν και στο Β ημίχρονο…
«Ήταν αναγκαστικό γιατί με τα προβλήματα που είχαμε δεν υπήρχαν άλλοι πλάγιοι παίκτες, δεν είχαμε άλλο σέντερ φορ και τουλάχιστον δύο παίκτες ή τρεις έπρεπε να μείνουν και στα 90 λεπτά κάτι που δεν θέλαμε για πρώτο ματς».
top