Ανεξάρτητα από την υπόθεση της έκβασης των ασφαλιστικών μέτρων η ιστορία των τελευταίων ημερών υπήρξε απολύτως διδακτική γιατί έπεσαν οι μάσκες. Η συμπεριφορά κάποιων ανθρώπων και οι δηλώσεις τους, τις τελευταίες μέρες, κατέδειξαν ότι, όταν ο Κόκκαλης φτερνίζεται, στη Συγγρού παθαίνουν κρυολόγημα. Το ήθος των ανθρώπων –η κακομοιριά τους και η κουτοπονηριά τους έτσι όπως φάνηκε στην ιστορία– δείχνει και το γιατί έχουμε το πρωτάθλημα που έχουμε: Αυτοί που θα 'πρεπε να εγγυώνται τη θεσμική αξιοπιστία του είναι ανίκανοι να το κάνουν.
Το δεύτερο συμπέρασμα είναι η επιπολαιότητα του ΠΑΟ και της ΑΕΚ –για να μην πω τίποτα χειρότερο. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί ειδικά αυτές οι δύο ομάδες δεν έκαναν πρωτόδικη παράσταση υπέρ της Καλαμαριάς στα ελληνικά δικαιοδοτικά όργανα ώστε να εξασφαλίσουν το δικαίωμα να προσβάλουν τις όποιες αποφάσεις και να πάνε στην Ελβετία να διεκδικήσουν το δίκιο τους. Ακόμα και τώρα δυσκολεύομαι να καταλάβω γιατί δεν έκαναν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στα πολιτικά δικαστήρια. Στο φινάλε ειλικρινά απορώ ποιος θα ήταν σε αυτά ο αντίδικός τους -πέραν του Ολυμπιακού. Η Σούπερ Λίγκα, που θα κληθεί να επικυρώσει τη βαθμολογία; Πολύ αμφιβάλλω αν θα τολμούσε να πάρει θέση. Η ΕΠΟ; Να το δω και να μην το πιστέψω –άλλωστε η επικύρωση της βαθμολογίας δεν είναι δική της δουλειά.
Νομίζω ότι, αν ο Ολυμπιακός ήταν στη θέση των δύο, θα είχε γίνει της κακομοίρας –και δεν το λέω τυχαία. Θυμάμαι ακόμα τις κινητοποιήσεις που είχαν γίνει μετά τα επεισόδια της Νέας Σμύρνης, όταν το μισό κοινοβούλιο πέρασε από το Δημαρχείο Πειραιά για να συνταχθεί με την άποψη ότι τα πρωταθλήματα δεν πρέπει να κρίνονται στα χαρτιά. Βάζω επίσης στοίχημα ότι η επικοινωνιακή φασαρία που θα είχε κάνει ο Ολυμπιακός θα ήταν τέτοια που αποκλείεται, χωρίς τελική απόφαση του CAS, να γινόταν επικύρωση του πρωταθλήματος: εδώ έβγαλαν σκάρτη την απόφαση του Μουράτογλου που πρότεινε το πλέον λογικό, δηλαδή την επανάληψη του ματς...
Η ΑΕΚ και ο ΠΑΟ δεν θέλουν να σπάσουν αυγά και χωρίς να σπάσεις αυγά δεν γίνεται ομελέτα –για να θυμηθούμε και τον «Κοκαλιάρη». Αν περιμένουν ότι ο Ολυμπιακός θα τους χαρίσει κάποιο πρωτάθλημα, σηκώνοντας ο ίδιος τη σημαία της αξιοπιστίας του πρωταθλήματος, δεν έχουν καταλάβει τίποτα.
top