Σε μαραθώνιο έχει μετατραπεί η εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει ο Απόλλων Καλαμαριάς στο Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάννης για την αφαίρεση βαθμών λόγω της υπόθεσης Βάλνερ. Ένα σημαντικό στοιχείο που προέκυψε αφορά την ΕΠΟ, η οποία καταθέτοντας τη θέση της, ξεκαθάρισε ότι όποια απόφαση κι αν πάρει το CAS, θα την κάνει αποδεκτή.Κάτι που δεν είχε διευκρινιστεί μέχρι σήμερα, μιας και η νομοθεσία άφηνε περιθώριο στην ΕΠΟ να μην εναρμονίζεται, αν έτσι θελήσει, με τις αποφάσεις του δικαστηρίου.

Πάντως, πέραν της τοποθέτησης της ΕΠΟ, υπάρχουν ακόμα δύο καινούργια στοιχεία. Η πλευρά του Ολυμπιακού κατέθεσε δύο ενστάσεις, οι οποίες απορρίφθηκαν. Ποιες είναι αυτές;
Αρχικά, οι «ερυθρόλευκοι» κατέθεσαν ένσταση, ισχυριζόμενοι ότι το CAS είναι αναρμόδιο να εκδικάσει τη συγκεκριμένη υπόθεση. Κάτι που απορρίφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες από τον πρόεδρο της Επιτροπής, Εφραίμ Μπάρακ και τους διαιτητές Μαρκ Χόβελ και Κρις Γεωργιάδη.
Εν συνεχεία, οι Πειραιώτες κατέθεσαν νέα ένσταση, ζητώντας να μην παρέμβουν οι Παναθηναϊκός και ΑΕΚ στην υπόθεση, υποστηρίζοντας πως δεν έχουν έννομο συμφέρον. Κι αυτό το αίτημα του Ολυμπιακού απορρίφθηκε και αμέσως μετά έγιναν αποδεκτές οι παρεμβάσεις «πρασίνων» και «κιτρινόμαυρων», οι οποίοι κατέθεσαν τις απόψεις τους με υπομνήματα.
top