ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΙΜΗ ΤΑΚΤΙΚΗ

Μέσα στα πλαίσια στα οποία έχουν κινηθεί οι διάδικοι της υπόθεσης Βάλνερ, αυτό που αξίζει σχολιασμού είναι η τακτική που ακολούθησε και εξακολουθεί να ακολουθεί η ΕΠΟ και ο πρόεδρός της, Βασίλης Γκαγκάτσης.
Από τη μία ΕΠΟ - Γαύρος και από την άλλη ΑΕΚ - Βάζελος σε μία σύγκρουση που κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι δεν θα έχει συνέχεια και μετά τη συγκεκριμένη υπόθεση.
Oποια κι αν είναι η απόφαση και επί των ασφαλιστικών μέτρων αλλά και στην κύρια δίκη, θα παραμείνει η απορία γιατί η ΕΠΟ ακολούθησε τη συγκεκριμένη τακτική της κωλυσιεργίας και δεν διευκόλυνε -αν και μπορούσε- τη γρήγορη εξέλιξη των διαδικασιών ώστε να αποφευχθεί το επερχόμενο μπάχαλο στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Ο Γρηγόρης Ιωαννίδης, δικηγόρος της Καλαμαριάς, επανέλαβε και χθες τις αιτιάσεις του για τεράστια νομικά παραπτώματα από την πλευρά της δικαστικής επιτροπής της ΕΠΟ στην απόφαση για τον Βάλνερ.
Η ΕΠΟ ταυτίστηκε με την τακτική του Γαύρου να καθυστερήσει τις διαδικασίες. Ως προς τον Γαύρο αυτό έχει ασφαλή εξήγηση. Για τους Γαύρους προέχει η εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους με δεδομένο ότι από τη στιγμή της επικύρωσης της βαθμολογίας τα περιθώρια στενεύουν πολύ.
Η ΕΠΟ, όμως, ποιο συμφέρον έχει να επιθυμεί το ίδιο; Ως η ανώτερη αρχή του ποδοσφαίρου στη χώρα δεν θα έπρεπε πρώτιστα να εξυπηρετήσει την ταχύτατη απονομή της δικαιοσύνης ώστε να γνωρίζουμε την Κυριακή ποιος είναι ο πρωταθλητής και να αποφευχθεί η κωμωδία να διοργανώνονται φιέστες σε κάθε γήπεδο ανά την επικράτεια;
Το CAS απέστειλε από την προηγούμενη εβδομάδα έγγραφο στους διάδικους της υπόθεσης σύμφωνα με το οποίο, αν συμφωνούσαν, θα μπορούσαν να συντμηθούν οι διαδικασίες και να είχαμε τη διενέργεια της κύριας δίκης μέσα στην εβδομάδα και πριν από το τέλος του πρωταθλήματος.
Ο Γαύρος φυσιολογικά απάντησε αρνητικά, αφού η διαμορφωθείσα κατάσταση τον ευνοεί.
Η ΕΠΟ γιατί δεν συναίνεσε ώστε να τελειώνουμε μία ώρα αρχύτερα;
Από την άλλη πλευρά ακούστηκε ότι ακόμα δεν έχει σταλεί στο CAS μεταφρασμένο το σκεπτικό της απόφασης για τον Βάλνερ.
Πώς όμως δικαιολογείται μία τέτοια καθυστέρηση που αναπόφευκτα πάει πίσω την υπόθεση με φθηνούς δικονομικούς χειρισμούς;
Σε όλη αυτή την πορεία μέχρι τη χθεσινή εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων η ΕΠΟ και ο Βασίλης Γκαγκάτσης έπαιξαν επικοινωνιακά το παιχνίδι των διαρροών.
Πρώτα προσπάθησαν να υποβαθμίσουν τη σημασία της υπόθεσης ενώπιον του CAS, κάτι το οποίο δεν επιβεβαιώθηκε από την εννιάωρη χθεσινή διαδικασία, όποια κι αν είναι η απόφαση.
Στη συνέχεια η ΕΠΟ διέρρεε με βεβαιότητα ότι η υπόθεση θα εκδικαστεί μετά το τέλος του πρωταθλήματος.
Λογικό, αφού γνώριζαν ότι, αν και το CAS είχε κάθε δυνατότητα να ξεκαθαρίσει τα πάντα έγκαιρα η πλευρά της ομοσπονδίας μπορούσε να το καθυστερήσει.
Στη συνέχεια είχαμε την επίθεση από τον Βασίλη Γκαγκάτση στη Super League ότι δεν έπρεπε να αποφασίσει τη διεξαγωγή των πλέι οφ, λες και η διοργανώτρια αρχή θα μπορούσε να προβλέψει τη συγκεκριμένη υπόθεση.
Μόλις χθες γράφτηκε ότι αν γίνουν δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα της Καλαμαριάς, η Ελλάδα δεν θα μπορεί να δηλώσει στην Ευρώπη τον -χωρίς πλέι οφ- δεύτερο και τρίτο του πρωταθλήματος, κάτι που αμφισβητείται από τη Super League.
Ολα δείχνουν ότι η συγκεκριμένη ιστορία πάει πιο μακριά από την υπόθεση Βάλνερ και το ποιος θα κατακτήσει το πρωτάθλημα.
top