"Μόνη λύση ο λαός της"


Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία, που αν προχωρήσει μπορεί να δώσει στην ΠΑΕ ΑΕΚ μια πολύτιμη οικονομική "ανάσα", πήραν οι φίλοι της ομάδας, οι οποίοι φέρονται έτοιμοι να αναλάβουν μέρος της οικονομικής στήριξης του μπάτζετ, των επόμενων χρόνων! Πιο συγκεκριμένα, ένας από τους φιλάθλους της ομάδας, προέβει στην σύνταξη μιας συγκεκριμένης επίσημης πρότασης, η οποία θα κατατεθεί επίσημα στην ΠΑΕ άμεσα, μέσω της οποίας προτρέπει τους ιθύνοντες της να ανοίξουν μέρος των μετοχών στον κόσμο της.
Με τον συγκεκριμένο τρόπο, οι φίλοι της ομάδας επιχειρούν να στηρίξουν οι ίδιοι την προσπάθεια που κάνει η τωρινή διοίκηση της ομάδας, από την στιγμή που δεν υπάρχει στον ορίζοντα κάποιος πρόθυμος επενδυτής. Παράλληλα, ο βασικός στόχος δεν είναι η άσκηση διοίκησης, αλλά η συγκεκριμένη στήριξη της τωρινής διοίκησης που βρίσκεται στον τιμόνι της Ενωσης, προσπαθώντας να την διατηρήσουν βιώσιμη, εν μέσω της διαφαινόμενης ισχυρής ενίσχυσης των εγχώριων ανταγωνιστών της.
Η συγκεκριμένη κίνηση, εφόσον στεφτεί με επιτυχία και φυσικά εφόσον γίνει......
δεκτή από την ΠΑΕ, θα βάλει την ομάδα σε άλλο επίπεδο, αφού ουσιαστικά θα πρόκειται για μια εταιρία λαϊκής βάσης, κάτι με το εγχείρημα του Αρη, του ΠΑΟΚ, αλλά και αρκετών ευρωπαϊκών συλλόγων. Η πρόταση αφορά δύο αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου, μία τη φετινή χρονιά υπέρ νέων μετόχων με παραίτηση ήδη υπάρχοντων και ακόμα μία την επόμενη.
Για φέτος, προτείνεται η έκδοση 3.000.000 νέων μετοχών υπέρ νέων μετόχων με παραίτηση των ήδη υπάρχοντων με τιμή έκδοσης €2,5 η κάθε μία. Ετσι θα συγκεντρωθούν €7,500,000. Για το 2010, προτείνεται η έκδοση 5.650.450 νέων μετοχών με τιμή έκδοσης €2 η κάθε μία. Ετσι θα συγκεντρωθούν επιπλέον €11.300.900. Το σύνολο των μετοχών προς τους νέους μέτοχους μπορεί να φτάσει το 48% περίπου, έναντι του 42% των τωρινών και του 10% της ερασιτεχνικής.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν κενό e-mail στο aekfans@hotmail.com, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβουν απάντηση και σε μορφή pdf τις προτάσεις. Ο στόχος είναι να συγκεντρωθεί πενταψήφιος αριθμός συμμετέχοντων, ενώ ήδη υπάρχουν πάνω από 1.000 ενδιαφερόμενοι. Η "εκστρατεία" θα συνεχιστεί και στο γήπεδο, στα πλαίσια του αγώνα της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό, όσο και μέσω των ΜΜΕ και του διαδικτύου.


top