ΤΟ ΣΠΑΤΑΛΟ ΑΓΟΡΙ

Κάποιο απ'τα τσιτάτα που κυκλοφορούν ως "λόγια μεγάλων αντρών" και που όταν τ'ακούμε υποτίθεται ότι πρέπει να μένουμε με το στόμα ανοιχτό απ'τη σοφία που εμπεριέχουν, λέει ότι μπορείς να κορο'ι'δεύεις είτε λίγους ανθρώπους για πολύ καιρό, είτε πολλούς ανθρώπους για λίγο καιρό.

Υπάρχουν όμως πολλοί, κι ένας απ'αυτούς είναι και ο Μελισσανίδης, που δε δυσκολεύονται να κορο'ι'δεύουν πολλούς ανθρώπους για πολύ καιρό.
Στην ανακοίνωσή του ο "Τίγρης" μας λέει ότι δε θα εμπλακεί με την ΑΕΚ γιατί έχει διαφορετική φιλοσοφία απ'τους μετόχους.Αυτοί θέλουν να κάνουν ορθολογική διαχείριση, βασισμένη στα έσοδα της ομάδας, ενώ ο ίδιος θέλει να τα σπρώξει χοντρά.ΣΠΑΤΑΛΟ ΑΓΟΡΙ!!!Αν σκεφτούμε όμως πόσες ευκαιρίες είχε, όχι να γίνει συνέταιρος αλλά το απόλυτο αφεντικό στην ΑΕΚ, αν πράγματι ήθελε να βάλει πολλά λεφτά, η δικαιολογία του είναι τόσο γελοία που δεν αξίζει ούτε για φτύσιμο. Αντί αυτού όμως, η ανακοίνωσή του θα συζητηθεί, θα σχολιαστεί, θ'αναλυθεί, θα διχάσει και θα του αφήσει ανοιχτή την πόρτα για να παρεμβαίνει όποτε γουστάρει να κάνει το κομμάτι του.Για να εξηγηθώ, δε θεωρώ ότι ο Μελισσανίδης έχει καμιά υποχρέωση να ρισκάρει τα ωραία του λεφτά σε μια επένδυση που δε θέλει.Έχω όμως κάθε δικαίωμα να τον "κράζω", όταν χρησιμοποιεί κάθε τόσο την ομάδα μου για να κάνει τη λεζάντα του.

Και τώρα που χάσαμε μια ιστορική ευκαιρία να μεγαλουργήσουμε με τα εκατομύρια του "Τίγρη", τί μπορούμε να ελπίζουμε απ'τους μετόχους;
Πρώτα απ'όλα να έχουν πει την αλήθεια για τα χρέη.Να είναι δηλαδή τα άμμεσα απαιτητά χρέη μόνο αυτά που λέει ο Νοτιάς ότι θα καλύψει με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και όλα τ'άλλα να'ναι ρυθμισμένα, μακροπρόθεσμα και ελεγχόμενα.Και έπειτα να καταφέρουν να κρατήσουν το φετινό κορμό της ομάδας, παρά το σχεδιαζόμενο "ψαλίδι" στα συμβόλαια των παικτών.Δύο προ'υ'ποθέσεις που χωρίς αυτές, πολύ φοβάμαι ότι δεν έχει νόημα να συζητάμε όλα τα υπόλοιπα που αφορούν το σχεδιασμό της επόμενης σεζόν.

από D-EASY

7 σχόλια:

-billys- είπε...

Τελικά Σάκη μου φαίνεται πως ο ποιο σωστός θα βγει ο Νοτιάς στο τέλος. Τουλάχιστον αυτός δεν πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες όπως έκαναν κάποιοι άλλοι. Είπε ο άνθρωπος ότι θα πάμε χαλαρά γιατί δεν έχουμε πολλά λεφτά, και δεν πρέπει να δημιουργήσουμε νέα χρέη, μπορεί να μην μας αρέσει αλλά τουλάχιστον δεν μας παραμυθιάζει. Η ανακοίνωση του τίγρη με απογοήτευσε τελείως, και όσο την διαβάζω τόσο μου την δίνει περισσότερο. Ήθελε λέει να βάλει πολλά λεφτά στην ΑΕΚ γιατί δεν του αρέσει έτσι, και γιατί ρε φίλε δεν μπας τώρα που έχει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου να πάρεις της μετοχές και να ρίξεις όσα λεφτά θέλεις. Μια ζωή στην κοροϊδία αυτός ο άνθρωπος τελικά, ήξερε ότι τις μετοχές δεν της έχει ένας και ότι οι άλλοι (Κανελλόπουλος, Νικολαίδης) δεν θέλουν να βάλουν λεφτά, και για αυτό έκανε την πρόταση έτσι όπως την έκανε, γιατί ήξερε ότι και να ήθελε ο Νοτιάς να ακολουθήσει δεν μπορούσε, αφού δεν είχε και το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών. Τα έφερε από εδώ, τα έφερε από εκεί, και τελικά την έκανε σαν ήρωας, δήθεν και καλά ότι οι άλλοι δεν θέλουν να επενδύσουν στην ΑΕΚ.
Ε ρε ξύλο που θέλουν όλοι τους.

Σεβάχ Θαλασσινός είπε...

αποκαρδιωτικός

η πρόταση ήταν τέτοια μόνο και μόνο για να απορριφθεί και να ρίξει το βάρος σε αυτούς που την απορρίψανε

abalos είπε...

H μοναδικη φορα που ο Μελισσανιδης προαπαθησε να μπει στην ΑΕΚ ηταν τοτε που κατεβηκε σις εκλογες της ερασιτεχνικης με την μακετα του γηπεδου και αφου ειχε δει οτι η ομαδα πετυχαινε την εξυγιανση της μεσω του 44!
Θυμομαστε ολοι τις δηλωσεις του περι τρελων και λαμογιων πριν το 44 αλλα και αυτες που εκανε μετα για τη νεα ΑΕΚΑΡΑ, τη γηπεδαρα και τα λεξοτανιλ! ! !
Πιστευε οτι θα μπορουσε να κερδισει ευκολα και επεσε εξω. . .
Απο το σημειο αυτο, η ενασχοληση του Μελισσανιδη με την ΑΕΚ ικανοποιει ενα "ψωνιο". . . να τον βλεπει δηλαδη ο ΑΕΚτζης σαν σωτηρα και στην ουσια εκδικειται αυτους που προτιμησαν τον Ντεμη. . .

-billys- είπε...

Έχεις δίκιο αμπαλε, και να ξέρεις ότι αυτούς που θέλει περισσότερο και από τον Ντέμη να εκδικηθεί είναι την οριτζιναλ. Θεωρεί ότι τον εξαπάτησαν τότε και τον εξέθεσαν σε μια ήτα στον κόσμο της ΑΕΚ και του χάλασαν το προφίλ, και αυτό τον έχει πονέσει, για να μην πω ότι του έχει δημιουργήσει και ψυχολογικό πρόβλημα.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά ένας άνθρωπος με τόσα λεφτά και τόσες δουλειές να έχει τόσο μικρές και ματαιόδοξες επιδιώξεις;

Να μου πεις και τα λεφτά ματαιοδοξία είναι, αλλά σε εντελώς διαφορετική κλίμακα.

Απλά κοιτάει την τσέπη του.

-billys- είπε...

Δεν είναι έτσι ακριβώς ότι κοιτάει την τσέπη του.
Αν είναι έτσι τι θέλει και λέει στην ανακοίνωση ότι εγώ θέλω να ρίξω πολλά λεφτά στην ΑΕΚ ενώ οι άλλοι θέλουν απλά έναν λογιστή να φέρνει τα έσοδα ίσα με τα έξοδα. Γιατί μιλάει για διαφορά φιλοσοφίας αφού δεν θέλει να βάλει ούτε αυτός λεφτά.
Απλά για να τους ρίξουμε τους άλλους στην πυρά;
Για να φτιάξουμε κλίμα;
Το καλό της ΑΕΚ που είναι σε όλα αυτά που λέει;

Ανώνυμος είπε...

Πουθενά!

Ο Μελισσανίδης όντως ήθελε να ρίξει λεφτά, όταν υπήρχε στο προσκήνιο ο ΟΔΔΥ.

Καλά το είχε σκεφτεί ο Ντέμης ότι το συγκεκριμένο εγχείρημα θα τραβήξει επενδυτές και φράγκα, που θα ωφελήσουν την ΑΕΚ.

Όπως θυμάστε στο πλευρό του Μελισσανίδη ήταν κι ο Ρέστης κι άλλοι μεγιστάνες. Ο ΟΔΔΥ ήταν το μέλι.

Και καλά κάνανε, εγώ δε λέω. Κι ο ντέμης είχε τους δικούς του. Αν νομίζετε ότι θα έρθει να ασχοληθεί με μια οποιαδήποτε ομάδα και δη με την ΑΕΚ ένας επιχειρματίας για το μεγαλείο της, τότε είστε νυχτωμένοι. Προσωπικά ωφέλη επιδιώκουν και μέσα από την επιτυχία της επιδίωξης αυτής, περιμένουμε κι εμείς να μεγαλώσει κι η ομάδα μας.

Ο Ρέστης κι ο Γεωργιόπολος π.χ. δεν θα βάζανε τα φράγκα τους στην ΑΕΚ για μας ικανοποιήσουν το όνειρό μας για γήπεδο στη ΝΦ κι εμείς να γουστάρουμε. Είναι αστείο!

Τέλος πάντων, ο ΟΔΔΥ κατέρρευσε και μαζί του κατέρρευσε και το ενδιφέρον, ενώ η ΑΕΚ από εκεί που ακούγαμε από δώ για 70, από κει για 100, από αλλού για 200 εκ., έγινε ξαφνικά ένα προβληματικό μαγαζί που δεν το ήθελε κανένας.

Τώρα ο Μελισσανίδης με την τότε κίνηση του έγινε σημείο αναφοράς και ταυτοποιήθηκε ως ο μέλλον σωτήρ της ΑΕΚ. Τι θα μπορούσε να επικαλεστεί ώστε να υπεκφύγει, χωρίς όμως να χάσει και το προσόν του διαχρονικού μεσία;

Διαφορά φιλοσοφίας!
αχαχχαχαχχχ

top