ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ


Αντάρτικο!


Ίσως το θέμα της Original να εμπίπτει στις αρμοδιότητας του ψυχιάτρου, αλλά εγώ νομίζω ότι είναι πρόβλημα προς ανάλυση για τους επικοινωνιολόγους.

Ένας σύνδεσμος φιλάθλων που βιώνει την παρακμή του κάνοντας συνεχείς επιθέσεις, προφανώς δεν θέλει να προσφέρει αλλά να προβληθεί. Απλή σκέψη, απλή εξήγηση, αλλά δεν μπορώ να βρω άλλη.

Ούτε πιστεύω ότι τάιμιγκ της νέας επίθεσης μπορεί κάτι να «λέει». Ότι δηλαδή το «μπεεε» για τον Νοτιά (που προσφέρει τα φράγκα του και την ψυχική ηρεμία του για την ΑΕΚ) και το «σήκω χόρεψε γαβρί μου» για τον Μπάγεβιτς (που είναι φως στο αγωνιστικό τούνελ του συλλόγου) έγιναν λίγες μέρες μετά το οριστικό «όχι» του Μελισσανίδη για να σταλεί κάποιο μήνυμα.

Άλλωστε όλο το προηγούμενο διάστημα η Original δεν είχε σηκώσει λευκή σημαία, δεν είχε συμβιβαστεί με μια ήπια αντιπολιτευτική πολιτική. Χτυπούσε ανεξέλεγκτα στο ψαχνό, χυδαιολογούσε και προσπαθούσε να μειώσει πότε τον Νικολαΐδη (το «παιδί της σκεπαστής» κάποτε και κομμάτι της καρδιάς της) κι άλλοτε τον Μπάγεβιτς («αγάπη που ‘γινες δίκοπο μαχαίρι»!)

Εδώ και χρόνια η Original εκφράζει ένα ελάχιστο ποσοστό, μια πάμπτωχη υποδιαίρεση, των φίλων της ΑΕΚ. Αλλά με τις μεθόδους αντάρτικου που πολύ καλά ξέρει, προσπαθεί να βγαίνει πάντα στον αφρό της επικαιρότητας – και το καταφέρνει πολύ καλά. Γιατί; Γιατί όλοι εμείς, Τύπος και φίλαθλος κόσμος, πέφτουμε στην παγίδα, ασχολούμαστε, φρικάρουμε, σχολιάζουμε και τους κάνουμε θέμα αιχμής.

Και, ακόμα, γιατί είναι δύσκολο να αγνοήσεις ότι στην ιστορία της ΑΕΚ, αυτό το αντάρτικο έχει φέρει αποτελέσματα και πέτυχε τον αρνητικό του στόχο. Ακόμα και τη δεύτερη φορά που ο Μπάγεβιτς ήταν στην ΑΕΚ, ο πολύς κόσμος – παρά τις όποιες πικρίες του – έβλεπε ότι είναι μια λύση, ότι η παρουσία του ήταν θετική. Αλλά οι λίγοι, αυτή η ελάχιστη μειοψηφία, τον έκανε να τα βροντήξει.

Λέτε να το ξαναπετύχει

Γράφει:
Harddog



ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ:
Συγχαρητηρια για το αρθρο. Συνηθως η R απολαμβάνει μιας υποπτης ασυλίας απο το συνολο του τυπου. Θα προτιμούσα βεβαια να αρχισουν κι αλλοι συναδελφοι σου να κανουν κριτική (ει δυνατον ενυπογραφη) σε αυτή τη μαστιγα της ΑΕΚ , αλλωστε η δυναμη που εχει είναι η δυναμη που εσείς της δινετε. Αποφασίζει ο Μητσαρας να παει να κανει αγιασμό στα μπαζα και το κανετε πρωτο θέμα. Αμολαει 5 μπουρδες χωρίς νοημα στα μικρόφωνα και ασχολιομαστε για εβδομαδες. Ζηταει να χαρισει ο Νοτιας το προπονητήριο στην ερασιτεχνική (δηλαδη στην οριτζιναλ) και αναπαραγεται παντού σαν λογική απαιτηση. Το ίδιο με την προσφατη 'επιθεση'. Η οποία μονο προσφατη δεν είναι. Απο την πρωτη μερα που ο Ντουσαν ηρθε στην ΑΕΚ, στο σαιτ της οριτζιναλ παντα υπαρχει μια ειρωνική φωτογραφία του Ντουσαν, διανθισμένη ενίοτε με σουξε της Στανίση ή με αναφορες σε βατραχους. Αλλάξανε την εικονα και το κάνατε πρωτο θεμα. Γιατι να μην αλλαζουν κι αυτοι εικονες μερα παρα μερα αν καθε νεα μπουρδα που ανεβαζουν, τους προσφερει τζαμπα προβολή και λόγο υπαρξης; Δυστυχως με αυτα και με αυτα, και παρα το οτι ειναι πια μια 'παμπτωχη υποδιαίρεση' του λαου της ΑΕΚ που 'βιωνει παρακμη', αυτη τη στιγμή έχει κανει παραμαγαζό της ΟΛΗ την ΑΕΚ πλην της ΠΑΕ, με το κολπο της φθορας της εκαστοτε διοικησης και της δημιουργίας κλίματος που αποτρεπει οποιονδηποτε σοβαρο ανθρωπο να ασχοληθεί με τα διοικητικά της. Και εφαρμοζει το ίδιο κολπο και στη ΠΑΕ αφου τελικά ο Ντεμης δεν αποδειχτηκε υποχείριο του Μητσαρα όπως πιστευαν ότι θα ήταν. Αυτο που είναι εντελως παραλογο είναι ότι εχει μαζι της και τις μοναδικές εφημεριδες (ο θεος να τις κανει) αεκτζιδικων αποχρωσεων. Ολες οι αλλες καθαρα οπαδικές φυλλαδες γλυφουν Γιαννακοπουλους, Κοκκαλη, Τζιγγερ και οι δικιές μας γλυφουν το ..Χατζηχρηστο! Δε πρεπει να αφησουμε την ΑΕΚ να γίνει παραρτημα της επιχείρησης του μουσατου. Και η πρωτη απαντηση μας πρεπει να είναι τα διαρκείας. Αν είμαστε μαγκες εφετος πρεπει να κανουμε νεο ρεκορ για να δειξουμε τη στηριξη του ανωνυμου οπαδου τηςς ΑΕΚ σε Νοτια-Μπαγεβιτς. Μεχρι καποια στιγμη να ασχοληθει καποιος με το πως θα απαλλαγουμε απο αυτους μια και καλή. Απο την αλλη ο Νοτιας και οι υπολοιποι μετοχοι θα πρεπει να λαβουν σοβαρα υποψη το ενδεχομενο να υποβαλλουν υποψηφιοτητα για την προεδρια της Ερασιτεχνικής στις επομενες εκλογές. Θα ξεκαθαρίσουν πολλα πραγματα με μια τετοια κινηση. Αρκει να βρουν εναν αγνο ΑΕΚτζη με διαθεση να αναλάβει το χαμαλίκι όπως εκανε καποτε ο Ντεμης στη ΠΑΕ. Τοσοι και τοσοι αρχιΑΕΚΑΡΕΣ μας τα κανουν τσουρεκια με τις δηλωσεις αεκοφροσυνης του καθε τόσο, δε θα βρεθεί ένας να σηκωσει μανικια για την ΑΕΚ και να αναλάβει και το προσωπικο κόστος;


Για αυτή την ξεφτιλισμένη επικίνδυνη οργάνωση δεν έχω να πω πολλά,μετά τα όσα έκανε στη 2η θητεία Μπάγεβιτς έχει τελειώσει για εμένα.Το θέμα είναι αυτό που λέει ο Λευκαδίτης και φυσικά και κάτι ακόμα:Πώς ανέχονται στην ΠΑΕ ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής και "κατοχος" του 10% να επιτίθεται τόσο άσχημα σε μέλη της ομάδας;Νομίζω πως η Ορίτζιναλ μετά την ανάληψη της Ερασιτεχνικής και ειδικά το τρόπαιο στο χάντμπολ θεωρεί εαυτόν ευεργέτη της ομάδας,και αυτό είναι ό,τι χειρότερο...

ΟΠΟΙΟΣ ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΤΗΝ ΑΕΚΑΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ORIGINAL- ΜΙΑ ΠΑΠΙΑ ΜΑ ΠΟΙΑ ΠΑΠΙΑ ΜΙΑ ΠΑΠΙΑ ΜΕ ΠΑΠΙΑ --Α! ΡΕ ΝΤΑΚΟΠΡΟΕΔΡΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ ΠΑΣ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΣΟΥ ΧΩΡΟ! ΕΛΑ ΠΑΠΙΑ ΣΤΟ $ ΛΑΟ ΣΟΥ

Εγώ θέλω να ξεκινήσω λίγο ανάποδα τον προβληματισμό . Τους τελευταίους μήνες γιά ποιό λόγο η ορίτζιναλ ΔΕΝ χτυπούσε τον Ντούσαν αλλά καθόταν ήσυχη ; Εκτός από ένα δύο μεμονωμένα περιστατικά , τον ανέχτηκε . Γιατί τον ανέχτηκε ; Αυτό είναι ένα ερωτηματικό που πρέπει να απαντηθεί . Ποιός μεσολάβησε και ηρέμησε και κάθησε ήσυχη η ορίτζιναλ ; Έτσι ξαφνικά δέχθηκαν τον Ντούσαν , εκείνοι που ο μόνος λόγος ύπαρξής τους με όρκο αίματος ήταν ο πόλεμος κατά του Μπάγιεβιτς ; Και επίσης γιά ποιό λόγο τόσο καιρό ΔΕΝ χτυπούσαν τον Νοτιά. Αν είναι ένα μεμονωμένο επεισόδειο το σημερινό θα συμφωνήσω με τον Harddog . Αν όμως ξεκινά ένας μακροχρόνιος πόλεμος με επεισόδεια και ανακατασούρες στην ομάδα , ΔΕΝ θα συμφωνήσω ότι το κάνουν γιά προβολή . Επίσης κατά την δική μου άποψη καθένας που κυκλοφορεί στην ΑΕΚ έχει συμφέροντα μικρά ή μεγάλα .

Και κάτω από τη δικιά τους φωτογραφία εγώ βάζω τη λεζάντα : "Λιγούριααααααααααα!"
και μετά την μοιράζω, δεξιά κ αριστερά, στο διαδίκτυο. Πείτε μου, είναι μαγκιά αυτό; Όταν η γραφικότητα γίνεται εμετική.... Παρακμάζουν (όπως γράφει και το άρθρο), λιγοστεύουν απελπιστικά κι όσο λιγότεροι γίνονται τόσο περισσότερο θόρυβο κάνουν γιατί ξέρουν πως το έχουν χάσει το παιχνίδι, δεν υπάρχουν πλέον και πολλοί διαθέσιμοι ηλίθιοι. Πιο μεγάλη καπηλεία των συμβόλων της ΑΕΚ δεν έχει κάνει άλλος κανείς όσο αυτό το παρεάκι των έμμισθων οπαδών (τα βιβλία σας και τα έσοδα σας μπορεί να τα ελέγξει όποιος θέλει;). Κι όποιος τους πολεμά προσφέρει μέγιστες υπηρεσίες στην ΑΕΚ. Λύνεται ένα πάγιο πρόβλημα της ΑΕΚ, το προπονητικό, η ΑΕΚ θα αποκτήσει δικό της σπίτι για προετοιμάζεται σωστά, θα γλιτώσει από τα βουνά και τα λαγκάδια και μεις καθόμαστε κι ασχολούμαστε-με τι;- με άνθρωπους που δεν θέλαμε να τους έχουμε ούτε φίλους ούτε συγγενείς ούτε γνωστούς γιατί όποτε είναι να περάσουν το δικό τους φοράνε κουκούλες και άμα λάχει τρομοκρατούν οικογένειες και παιδάκια, χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό. Αλλά όχι γι' αυτούς, για την φουκαριάρα τη ΜΑΝΑ τους (τη τσέπη). Νομίζω πως έφτασε η ώρα να πάρουν στο γήπεδο τη θέση που τους αξίζει, αυτή της θλιβερής μειοψηφίας. Άνθρωποι που πήγαν να κάνουν κάποτε τραμπουκισμούς σε παίχτες της ΑΕΚ, δεν έχουν καμιά σχέση με την ΑΕΚ. Είναι τραμπούκοι και φασίστες και ως τέτοιοι πρέπει να αντιμετωπιστούν. ΡΕ, Η ΑΕΚ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΠΑΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ;

Μπορει να ναι παμπτωχη μειοψηφια,αλλα καθοδηγειται απο ολοκληρο προεδρο της ερασιτεχνικης.

den fteei kanis ektos ap ta MME pou tin kathe vlakia pou kani i original ine idisi gia esas, apo esas pernoun tin provoli an stamatisete eseis tote pios tha kseri tin kani i original ektos ap ta meli tis, alla eseis dinete tin dinami stin kafrila tous, kai meta vgenete kai to sxoliazete kiolas san meagali idisi, i lisi ine apli min asxoliste eseis


1 σχόλια:

-billys- είπε...

Αφού αυτά που έγραψα εγώ ενόχλησαν τόσο πολύ τα παιδιά τις ορίτζιναλ, τα απέσυρα και έκανα απλά μια αναδημοσίευση ενός άρθρου από το sportdog.
Πλέον δεν έχουν κανένα λόγο να τα βάζουν μαζί μου ότι πετάω λάσπη στην ορίτζιναλ, χωρίς να έχω αποδείξεις. Ας πάνε να ζητήσουν το λόγο από αυτόν που τα γράφει. Αλώστε σε αυτό το blog που έφτιαξα εγώ για την ΑΕΚ δεν μπαίνει και κανένας εκτός από 10-20 φίλους που σχολιάζουμε τα της ΑΕΚ έτσι για την τρέλα μας για αυτήν την ομάδα. Το σαιτ που γράφτηκαν αυτά έχει χιλιάδες επισκέψεις κάθε μέρα. Αν θέλετε να τα βάλετε με κάποιον, βάλτε τα με αυτούς που λένε (ότι λένε τέλος πάντων) για την "οικογένεια" της ορίτζιναλ. Αυτά και το ποστ αυτό θα το κλείσω σε ότι αφορά τα σχόλια γιατί δεν γουστάρω άλλο αυτήν την κόντρα με οπαδούς της ίδιας μου της ομάδας.

top