Η ΠΛΕΥΡΑ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ.



Ο ΞΕΝΑΚΗΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΑΕΚ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΟΥ ΤΙΓΡΗ.
ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ.....




Εκανε το πρώτο ραντεβού (για την ΑΕΚ) με τον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη λίγο μετά το Πάσχα. Από τότε έχει ανοίξει κύκλο επαφών με σημαντικούς οικονομικούς παράγοντες και διερευνεί προθέσεις για συμμετοχή σε ένα πολυμετοχικό σχήμα στην ΑΕΚ με προοπτική να επενδυθούν 70 εκατομμύρια ευρώ.



Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, 13 χρόνια μετά την αποχώρησή του από την ΠΑΕ ΑΕΚ, συζητά πλέον ανοιχτά το ενδεχόμενο της επιστροφής του αλλά ακόμη δεν έχει αποφασίσει αν θα εκδηλωθεί άμεσα η κίνηση. «Δεν είναι τίποτα οριστικό. Δέχομαι πιέσεις να μπω. Μέσα στην εβδομάδα θα ξέρουμε» έλεγε χθες ο «τίγρης» σε κοντινούς του ανθρώπους, από τους οποίους ζήτησε να μη «φουσκώσουν» το θέμα διότι ακόμη δεν έχει ληφθεί η οριστική απόφαση.

Ο Μελισσανίδης θα ηγηθεί μιας κίνησης επενδυτών, μόνο εάν σιγουρευτεί ότι το «πρότζεκτ» που ετοιμάζει είναι πολύ δυνατό και ικανό να δώσει μια νέα δυναμική στην ΑΕΚ. Επίσης, σε καμία περίπτωση δεν θέλει να μπει στη διαδικασία αντιπαράθεσης με τον Νικολαΐδη, καθώς γνωρίζει πολύ καλά ότι ο Ντέμης διαθέτει έρεισμα σε μεγάλο κομμάτι φίλων της ΑΕΚ. Πιο ζεστά κι από τον Μελισσανίδη βλέπει το εγχείρημα ο Βίκτορας Ρέστης που στην επαφή με τον «τίγρη» γνωστοποίησε ότι είναι διατεθειμένος να επενδύσει 20 εκατομμύρια ευρώ. Τον Ρέστη έχει «ψήσει» να ασχοληθεί με την ΑΕΚ ο κουμπάρος του Πέτρος Στάθης, που έχει ανοιχτή γραμμή με τον Μελισσανίδη. Χαρακτηριστικό είναι, επίσης, ότι Μελισσανίδης - Ρέστης συνεργάζονται και σε επαγγελματικό επίπεδο και σε μια εβδομάδα έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν για «μπίζνες» στο Ντουμπάι.

Ο Μελισσανίδης δεν διέψευδε το Σαββατοκύριακο στους δικούς του ανθρώπους την πληροφορία ότι εάν και εφόσον προχωρήσει, θα τον ακολουθήσει και ο συνέταιρός του Πίτερ Γεωργιόπουλος, ιδιοκτήτης της έκτης μεγαλύτερης εταιρείας τάνκερ στον κόσμο. Από κει και πέρα υπάρχει ραντεβού του Μελισσανίδη την Τετάρτη με τον 36χρονο επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη (μόνο μία εκ των εταιρειών του, η «Νεοχημική», έκανε πέρσι 700 εκατ. ευρώ κύκλο εργασιών), καθώς και με τον τραπεζίτη Μιχάλη Σάλλα. Μόνο αν οι προαναφερόμενοι καθώς και δυο-τρεις ακόμη οικονομικοί παράγοντες συμφωνήσουν να συμμετάσχουν σ' αυτό το πολυμετοχικό σχήμα, θα πάρει επίσημο χαρακτήρα η κίνηση που έχει εκδηλωθεί. Να σημειωθεί ότι διαψεύστηκε από αρμόδια πηγή ότι επίκειται είσοδος στο σχήμα και του εφοπλιστή Γαβριήλ Παναγιωτίδη που φιγουράρει ως ένας από τους πλουσιότερους Ελληνες στον κόσμο στη λίστα Forbes.

Επιλογές

Δύο είναι οι επιλογές που εξετάζουν για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να δημοσιοποιηθεί αυτή η κίνηση. Η πλευρά Ρέστη έχει προτείνει στον Μελισσανίδη να γίνει συνάντηση με τον Νικολαΐδη. Ο «τίγρης» είναι υπέρμαχος της λύσης να στείλουν επιστολή στην ΠΑΕ ΑΕΚ, με την οποία θα αναγνωρίζουν τις προσπάθειες εξυγίανσης που έγιναν από το 2004, θα ερωτούν αν υπάρχει η δυνατότητα να ακολουθήσουν (με τις κοσμογονικές αλλαγές στον Παναθηναϊκό) τις εξελίξεις και τα νέα δεδομένα στο ποδόσφαιρο και θα προτείνουν να γίνει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Πρόθεση του Μελισσανίδη είναι όλα τα χρήματα να επενδυθούν στην ΑΕΚ και θα ζητήσουν από τους νυν μετόχους να κεφαλαιοποιήσουν τα ποσά που έχουν βάλει. Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, με ένα ποσό της τάξης των 50 εκατ. ευρώ το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών περνά στην ομάδα Μελισσανίδη. Κατά πληροφορίες, πολέμιος αυτής της εξέλιξης φέρεται να είναι ο αντιπρόεδρος Τάκης Κανελλόπουλος και υπέρμαχος ο Πόλυς Χατζηιωάννου, ο μόνος που μιλάει ανοιχτά για κεφαλαιοποίηση των χρημάτων που έχουν βάλει. Να υπενθυμίσουμε ότι απαιτείται η ψήφος του 67% των μετόχων για να αποφασιστεί στην εταιρεία αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Ανεξάρτητα από την τύχη που θα έχει αυτή η ιστορία, στο μυαλό του Μελισσανίδη για την ΑΕΚ υπάρχει και μια άλλη σκέψη. Να καταθέσει τα χρήματα που θα εισπράξει η ΠΑΕ από τη Γουίγκαν (ή άλλο σύλλογο) για την πώληση του Παπασταθόπουλου και ο ποδοσφαιριστής να παραμείνει στην
top