ΕΓΩ ΗΜΟΥΝΑ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΟΤΙ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΧΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΣΑΝ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ, ΚΑΙ ΟΤΙ ΗΘΕΛΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ.
ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ <ΟΜΑΔΑ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ> ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ.
ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΤΙΛ ΤΟΥ ΚΟΚΚΑΛΗ ΜΟΝΑΡΧΙΑ.
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΚΑΙ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΟ ΚΟΚΚΑΛΙΣΤΑΝ ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΑΖΕ.
ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΕΚ,ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΑΕΚ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ.

ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ
ΘΕΛΕΙ;

(Βασίλης Σαμπράκος)

Το σκηνικό θυμίζει λίγο Παναθηναϊκό. Ενας ενδιαφερόμενος για την ΠΑΕ «στριμώχνει» τον νυν μεγαλομέτοχο και αυτός απαντά. Σε αυτό το σημείο όμως η ιστορία παίρνει διαφορετική τροπή. Ο Νικολαΐδης και οι μεγαλομέτοχοι της ΠΑΕ δεν μιμούνται τον Γιάννη Βαρδινογιάννη. Δεν προχωρούν δηλαδή σε παραχώρηση σημαντικού μεριδίου των μετοχών της ΠΑΕ. Αποφάσισαν να μη δώσουν χώρο στον ενδιαφερόμενο. Μολονότι οι ιστορίες δεν είναι απόλυτα όμοιες, το τέλος δείχνει κοινό: όπως ο Παναθηναϊκός, έτσι και η ΑΕΚ βγαίνει κερδισμένη από αυτήν την εξέλιξη.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης σχημάτισε μια πολύ δυνατή ομάδα. Αν βασιστούμε στα όσα καταγράφει το ρεπορτάζ, ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ συγκεντρώνει ποσό που ξεπερνά τα 60 εκατ. ευρώ. Αν αυτά τα χρήματα έμπαιναν στο ταμείο, η εταιρεία θα άλλαζε επίπεδο και θα ήταν ικανή να προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις. Φαινομενικά τουλάχιστον, η ΑΕΚ θα γινόταν πολύ δυνατή οικονομικά. Και θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί αυτήν τη δύναμη για να προοδεύσει, να αναπτυχθεί.

Η απάντηση των νυν μετόχων στο ενδεχόμενο να δεχθούν πρόταση για να παραχωρήσουν με οποιονδήποτε τρόπο την πλειοψηφία των μετοχών της ΠΑΕ πρόκειται να είναι αρνητική. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όμως, οι μέτοχοι δεν θα σταματήσουν εκεί. Σκοπεύουν να προχωρήσουν σε νέα επένδυση στην ΑΕΚ. Για να υποστηρίξουν την εταιρεία τους και να αποδείξουν ότι δεν έχουν ανάγκη να βρουν συγχρηματοδότη ή να παραχωρήσουν τις μετοχές τους. Τι σημαίνουν όλα αυτά για την ΑΕΚ; Μονά ζυγά κερδισμένη!

Με τον Ολυμπιακό σε ημέρες οικονομικής ευμάρειας και τον Παναθηναϊκό να αυξάνει θεαματικά το μετοχικό του κεφάλαιο, η σκέψη του μέσου ΑΕΚτσή έφερνε την ανησυχία για το ενδεχόμενο να δει την αγαπημένη του ομάδα σε ρόλο φτωχού συγγενή. Οι νυν μέτοχοι παρουσιάζονταν και πριν από την εμφάνιση του σεναρίου για την πρόταση Μελισσανίδη έτοιμοι να υποστηρίξουν την επένδυσή τους και να αυξήσουν τον προϋπολογισμό του ποδοσφαιρικού τμήματος. Πλέον όμως έχουν αποκτήσει έναν επιπλέον λόγο να το κάνουν. Χαρμόσυνο νέο για την ΑΕΚ, η οποία έχει ανάγκη να δει μεγαλύτερα κεφάλαια να επενδύονται πάνω της για να προοδεύσει και να αναπτυχθεί.

top