ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΝΩΛΑΣ

ΑΣ ΚΑΘΙΣΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΑ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΕ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

<<Η εθνική ομάδα στο τελευταίο της παιχνίδι στο Euro είχε να αντιμετωπίσει την Ισπανία που είχε ήδη προκριθεί στον επόμενο γύρο. Η ελληνική ομάδα είχε κίνητρα. Να πετύχει γκολ, να καταφέρει να πάρει τον πρώτο της βαθμό ή και τη νίκη και να κάνει μια καλή εμφάνιση. Θα έλεγα ότι πέτυχε τα δύο από τα τρία. Σκόραρε και έκανε ικανοποιητική εμφάνιση. Αν ήταν πιο προσεκτική, θα μπορούσε να πάρει και βαθμούς.

Η Ισπανία παρατάχθηκε με ποδοσφαιριστές που είναι αναπληρωματικοί μόνο και μόνο γιατί παίζουν μόνο έντεκα. Είναι εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές. Αρα η Εθνική μας είχε πολύ δύσκολο έργο. Επρεπε να αντιμετωπίσει μια ομάδα τεχνική, γρήγορη και με οργάνωση στον επιθετικό και τον αμυντικό τομέα. Στο πρώτο ημίχρονο οι επιθετικοί μας με τους μέσους δεν είχαν καλή συνεργασία, γιατί οι αντίπαλοι παίζοντας με παίκτη παραπάνω πίσω, είχαν την αριθμητική υπεροχή όταν έπαιρναν την μπάλα και μας προκαλούσαν προβλήματα, αφού δεν μπορούσαμε να έχουμε κοντά τις γραμμές μας. Παρ' όλα αυτά, καταφέραμε να πετύχουμε το πρώτο μας γκολ στη διοργάνωση με τον Χαριστέα. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν δεδομένο ότι θα πιεστούμε. Είχαμε και εμείς ευκαιρίες σε κάποιες αντεπιθέσεις, αλλά για να είμαστε δίκαιοι, περισσότερο οι Ισπανοί πλησίασαν στο γκολ και τελικά κατάφεραν όχι μόνο να ισοφαρίσουν, αλλά και να πάρουν τη νίκη, χάρη σε ένα εύκολο γκολ που δεχτήκαμε τρία λεπτά πριν από το τέλος.

Συμπερασματικά για την πορεία στο Euro, η Εθνική μας, αν και κατά τα 7/11 παρουσιάστηκε με τους ίδιους παίκτες, δεν είχε τα στοιχεία του 2004. Δηλαδή έλειψε το πάθος, η καλή φυσική κατάσταση, η δύναμη στις στημένες φάσεις και στις αντεπιθέσεις. Είτε λόγω τραυματισμού είτε λόγω της μέτριας κατάστασής τους, τα παιδιά δεν έπαιξαν όπως μπορούσαν. Διακρίθηκαν οι Χαριστέας, Μπασινάς, Καραγκούνης, ενώ ελπίδες έδωσαν ο Σπυρόπουλος, ο Βύντρα και ο Τοροσίδης, αλλά όχι στη θέση του αριστερού μπακ χαφ όπου χρησιμοποιήθηκε. Πάντως, φεύγουμε από τη διοργάνωση με το κεφάλι ψηλά και αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθειά τους, αλλά και στους Ελληνες φιλάθλους που στήριξαν την ομάδα μέχρι το τέλος.>>


top