Ο ΣΑΜΠΡΑΚΟΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΕΙΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΝΤΕΜΗ.
ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΣΗΜΕΡΑ!

<Το σενάριο που φέρει τον Δημήτρη Μελισσανίδη και τον Βίκτορα Ρέστη να εξετάζουν το ενδεχόμενο να κινηθούν για την απόκτηση της μετοχικής πλειοψηφίας της ΠΑΕ ΑΕΚ παίρνει διαστάσεις. Την περίοδο της εισροής κεφαλαίου στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός και της οικονομικής ευρωστίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός ανοίγει η κουβέντα σχετικά με τις οικονομικές δυνατότητες της ΠΑΕ ΑΕΚ. Η κουβέντα καταλήγει στον προβληματισμό που αναπτύσσεται σχετικά με το αν οι μέτοχοι είναι ή όχι διατεθειμένοι να συνεχίσουν να επενδύουν, να αυξήσουν τον προϋπολογισμό και να δώσουν στην ΑΕΚ το δικαίωμα να σταθεί ανταγωνιστικά απέναντι στους δύο μεγάλους αντιπάλους της.

Η πρώτη ανάγνωση της κίνησης που ετοιμάζει ο Μελισσανίδης οδηγεί στην εκτίμηση ότι δεν είναι διατεθειμένος να πιέσει τους νυν μετόχους να του δώσουν τα κλειδιά της εταιρείας. Ακόμα και αν πίεζε, όμως, το ζήτημα θα παρέμενε απλό: θέλουν ή όχι οι μέτοχοι-μέλη της ομάδας που σχημάτισε το καλοκαίρι του 2004 ο Νικολαΐδης να συνεχίσουν στην ΑΕΚ; Αν θέλουν να υποστηρίξουν την επένδυσή τους, όπως πρόσφατα είπαν σε μια συνεδρίασή τους, το θέμα θα κλείσει, τουλάχιστον προς το παρόν. Αν έχουν φτάσει στο αντίθετο συμπέρασμα, δηλαδή ότι δεν θέλουν ή δεν τους συμφέρει να συνεχίσουν να επενδύουν στην ΠΑΕ ΑΕΚ, είναι περίπου βέβαιο ότι σύντομα θα καθίσουν σε τραπέζι για να συζητήσουν την παραχώρηση των μεριδίων τους.

Στα ρεπορτάζ καταγράφεται ότι ο Ντέμης Νικολαΐδης δεν έχει εκδηλώσει τάσεις αποχώρησης από την ΑΕΚ. Δεν εξαρτάται, όμως, μόνο από τον ίδιο το μέλλον της ΠΑΕ. Δίχως τη βοήθεια των μετόχων και του κόσμου που αγοράζει εισιτήρια διαρκείας ο Νικολαΐδης δεν μπορεί να συνεχίσει. Στην προκειμένη περίπτωση είναι η στάση των μετόχων αυτή που θα καθορίσει τη μοίρα της προσπάθειας που βρίσκεται σε εξέλιξη από το 2004. Και όχι η στάση του Νικολαΐδη.

Την τελευταία φορά που καταγράφηκε η διάθεσή τους, οι μέτοχοι δήλωσαν αποφασισμένοι να προστατέψουν την επένδυση και να βάλουν περισσότερα χρήματα στην ΠΑΕ. Αν δεν αλλάξουν θέση, η ομάδα Νικολαΐδη θα συνεχίσει. Και ο Δημήτρης Μελισσανίδης θα περιμένει. Δεν θα έχει κανένα λόγο να πιέσει. Είναι σοφή η επιλογή του να επιθυμεί την ΑΕΚ μόνο αν του την παραδώσουν και όχι έπειτα από μάχη.>
top