Η ΠΛΕΥΡΑ ΝΤΕΜΗ.........


Ο Γιώργος Κοσμάς που γράφει στην εξέδρα είναι από την πλευρά του Ντεμη.
Ας δούμε λοιπόν τι λέει και πλευρά της διοίκησης.


<Είναι σαφές πλέον πως και οι μέτοχοι της ΠΑΕ ΑΕΚ επιθυμούν να ξεκαθαρίσει σύντομα η ιστορία με την «ομάδα Μελισσανίδη». Το μήνυμα που έστειλε την Δευτέρα (02/06) η διοίκηση της ΠΑΕ («δεν μας έχει πει κανείς τίποτα, οπότε δεν μπορούμε να σχολιάσουμε κάτι») οδηγεί προς αυτήν την εκτίμηση.

Η «ομάδα Νικολαΐδη» ουσιαστικά παρακινεί το γκρουπ που φέρεται να σχηματίζει ο Δημήτρης Μελισσανίδης να βγει στο προσκήνιο και να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του. Από την άλλη πλευρά, οι νυν μέτοχοι γνωστοποιούν (και διαμηνύουν) πως ουδείς τους έχει ενοχλήσει έως τώρα για τα «πακέτα» τους. Μέχρις εδώ, καλά. Διότι η διοίκηση της ΑΕΚ ορθώς ζητεί από τους φερόμενους ως υποψήφιους επενδυτές να αποσαφηνίσουν αν πράγματι ενδιαφέρονται να αναμειχθούν στην ΠΑΕ ή αν απλώς χρησιμοποιείται το όνομά τους από ΜΜΕ και «διαμεσολαβητές». Η ομάδα και ο κόσμος της (έχουμε γράψει από την πρώτη στιγμή πως) δεν μπορεί να παραμένουν αιχμάλωτοι αυτής της (παρα)φιλολογίας, τη στιγμή που σε λιγότερο από μήνα είναι προγραμματισμένη η έναρξη της προετοιμασίας. Φτάνει πια η σπέκουλα.

Ομως, η «ομάδα Νικολαΐδη» (που, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, παραμένει αρραγής) δεν λέει πουθενά ότι δεν πρόκειται ή ότι δεν ενδιαφέρεται να πουλήσει τις μετοχές της. Εντάξει, το σενάριο που κυκλοφόρησε περί σκέψης της «ομάδας Μελισσανίδη» για είσοδο στην ΠΑΕ μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, με παράλληλη αδρανοποίηση των νυν μετόχων (κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να καθίσουν να χάσουν τις μετοχές τους δίχως να εισπράξουν ευρώ!), δεν μπορεί να σταθεί σε σοβαρή συζήτηση. Αποκλείεται ένας επιχειρηματίας του βεληνεκούς Μελισσανίδη να έχει προκρίνει τέτοιο σχέδιο. Αν υπάρξει μία σοβαρή βάση συζήτησης, αυτή μπορεί να είναι μόνο μία συγκεκριμένη πρόταση για αγορά της ΠΑΕ ΑΕΚ. Τουλάχιστον αυτό υπαγορεύει η στοιχειώδης λογική.

Οι νυν μέτοχοι, λοιπόν, δεν δηλώνουν ότι δεν πουλάνε. Κι αυτό αναμφίβολα δίνει τροφή στα σενάρια. Το επιχείρημα «δεν μπορούμε να πούμε τίποτα, διότι ουδείς μας έχει χτυπήσει την πόρτα» είναι κατανοητό, αλλά δεν είναι επαρκές. Διότι, επαναλαμβάνω ακόμα μία φορά, δεν φταίνε σε τίποτα η ομάδα και ο κόσμος της, που τελούν υπό καθεστώς ιδιότυπης ομηρίας. Στη δική τους πλάτη γίνεται «παιχνίδι» τις τελευταίες ημέρες. Με ευθύνη και της «ομάδας Νικολαΐδη» που δεν ανοίγει τα χαρτιά της για να πει αν πουλάει ή δεν πουλάει. Αν πουλάει, τότε ας ορίσει ένα ακριβές τίμημα (δεν είναι ανάγκη να το ορίσει δημοσίως - αρκεί να το πει σε κάποιον… κοινό γνωστό και εκείνος θα το μεταφέρει εκεί που πρέπει…) και ας καλέσει την «ομάδα Μελισσανίδη» να κοπιάσει για τη διαπραγμάτευση. Κι αν δεν εμφανιστεί κανείς, το ζήτημα θα κλείσει και οι εντυπώσεις θα καταμεριστούν αναλόγως. Αν δηλώσει «παρούσα» η «ομάδα Μελισσανίδη», τότε το ζήτημα θα ανοίξει και θα εξαρτηθεί από την πορεία και την κατάληξη της διαπραγμάτευσης ποιος θα βγει κερδισμένος και ποιος χαμένος. Αμφότερες οι πλευρές έχουν ήδη αργήσει πολύ...>
top