Στο φινάλε της τετραετίας από τον σωτήριο ερχομό του Ντέμη Νικολαΐδη και της ομάδας των νυν μετόχων, το φετινό καλοκαίρι η «Ενωση» φτάνει σε ένα σημαντικό σταυροδρόμι. Με τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί, η είσοδος δυνατών επενδυτών αποτελεί τον μόνο τρόπο για να μπορέσει να παραμείνει η ΑΕΚ ανταγωνιστική απέναντι στους άλλους δύο.



Για την εμφάνιση του Δημήτρη Μελισσανίδη στο προσκήνιο μαζί με τον Βίκτορα Ρέστη και την υπόλοιπη ομάδα των επιχειρηματιών –που για την ώρα διερευνά το έδαφος–, τα σχόλια από τον κόσμο ποικίλλουν. Για την ώρα μόνο από το ρεπορτάζ προκύπτουν τα σχέδιά τους, μια και δεν έχει γίνει ακόμα κάποια δημόσια τοποθέτηση, οπότε δεν μπορεί να γίνει σχόλιο πάνω σε κάτι χειροπιαστό.




Αυτή η ιστορία πιστεύω πως αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για όλους να δώσουν ένα τέλος σε ορισμένες χρόνιες ασθένειες φαγωμάρας που ταλαιπωρούν τον κόσμο της «Ενωσης». Αν καταφέρουν να προχωρήσουν όλοι μαζί, ο «κιτρινόμαυρος» κόσμος θα παρουσιάσει μια συσπείρωση που θεωρώ ότι δεν θα την έχουμε συναντήσει ποτέ ξανά στην ιστορία της ομάδας. Πιστεύω ότι μόνο αν γίνει κάτι τέτοιο η ΑΕΚ θα μπορέσει να απαλλαχθεί από το πάγιο πρόβλημα της προσωπολατρίας που τόσο την έχει ταλαιπωρήσει, χωρίζοντας πολλές φορές τους φίλους της σε στρατόπεδα.



Το ιδανικό σενάριο, κατά πολλούς ψύχραιμους «Ενωσίτες», που θα μπορούσε να δημιουργήσει μια τέτοια «επανάσταση» θα έφερνε τον Μελισσανίδη με την ομάδα του ως χρηματοδότες και τον Ντέμη Νικολαϊδη πρόεδρο. Αν γίνεται αυτό; Ισως φαντάζει πιο δύσκολο κι απ' το να πάρουμε ξανά το Euro...




Ασφαλώς και αυτό το εγχείρημα είναι εξαιρετικά δύσκολο και ίσως επικίνδυνα ξαφνικό. Αυτό το καταγράφω διότι ο κόσμος δεν ήταν προετοιμασμένος για μια τέτοια εξέλιξη. Συμπεριλαμβάνοντας και τον εαυτό μου μέσα σε αυτούς, μια και θεωρούσα πως μια τέτοια κίνηση θα ήταν πιθανότερο να γίνει το προσεχές καλοκαίρι, όταν η διοίκηση αυτή θα έκλεινε μια πενταετία και θα γινόταν μια συνολική αποτίμηση του έργου της. Σε πρώτη φάση οτιδήποτε γίνει θεωρώ πως είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί με λεπτότατους χειρισμούς. Θα είναι άδικο πρώτα απ' όλα για την ΑΕΚ να δημιουργηθεί αρνητικό κλίμα που θα διχάσει, αλλά και γι' αυτούς που προσέφεραν στην ΑΕΚ σανίδα σωτηρίας και λίγο έλειψε δύο φορές να την οδηγήσουν στον τίτλο.



Και μόνο το να καθίσουν και να μιλήσουν οι δύο πλευρές πιστεύω πως θα αποτελέσει μια ευκαιρία για να επουλωθούν ορισμένες πληγές. Αν βάλουν πάνω απ' όλα το συμφέρον της ομάδας και βρουν άκρη, με οποιονδήποτε τρόπο και σχήμα που θα φέρει και τις δύο πλευρές να συνυπάρχουν, έχουν μια λαμπρή ευκαιρία όλοι μαζί να βάλουν την ΑΕΚ σε μια νέα εποχή.

top