ΕΡΑ ΣΠΟΡ

"Εδώ και αρκετές εβδομάδες έχει δρομολογηθεί στην ΕΡΑ Σπορ η διάδοχη κατάσταση, μετά την αποχώρηση του Νίκου Ασημακόπουλου. Ενα είναι το πρόσωπο-κλειδί που κίνησε γη και ουρανό για να βάλει χέρι ΚΑΙ στο κρατικό αθλητικό ραδιόφωνο: Ο Κώστας Βερνίκος.
Χρησιμοποιώντας παρασκηνιακές(νόμιμες) μεθόδους οι οποίες τον έχουν αναδείξει σε μέγιστο "μάγειρα" της ελληνικής αθλητικής δημοσιογραφίας, ο Βερνίκος κατάφερε τελικά να πάρει υπό τον έλεγχό του την ΕΡΑ Σπορ. Οχι όμως καταλαμβάνοντας επισήμως κάποια θέση. Εκανε ακριβώς ό,τι και στην τηλεόραση της ΝΕΤ. Διόρισε έναν...
δικό του άνθρωπο στη θέση του επικεφαλής! Ετσι, το ρόλο που είχε ο Αντώνης Κατσαρός στην τηλεόραση (προϊστάμενος αθλητικού τμήματος, μα ουσιαστικά άνθρωπος του Βερνίκου) αναλαμβάνει ο Μιλτιάδης Παναγιωτόπουλος.

Ο Κώστας Βερνίκος θα επιχειρήσει και μέσω της ΕΡΑ Σπορ να κάνει ό,τι ακριβώς και στην τηλεόραση: Να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα "συμφέροντα", βολεύοντας δικούς του ανθρώπους και περνώντας στο ακροατήριο τη γραμμή που τον εξυπηρετεί.

Ηδη "μοίρασε" σε... εγκεκριμένους από την κλίκα του δημοσιογράφους, μερικά στοιχεία από το "Νέο Πρόγραμμα της ΕΡΑ Σπορ". Εκεί, διαφαίνεται ότι αρχίζει να βάζει χέρι σε εκπομπές υψηλότατης ακροαματικότητας, είτε απομακρύνοντας δημοσιογράφους, είτε "πετσοκόβοντας" τις ώρες μετάδοσης.

Οταν ο Κώστας Μότσης, εν έτει 2001, αποχώρησε από επικεφαλής της ΕΡΑ Σπορ, το ποσοστό ακροαματικότητας έφτανε στο... φοβερό νούμερο του 2,9%. Σήμερα, έχει σταθεροποιηθεί στο 7,5-8 % ενώ στο ενδιάμεσο άγγιξε το 10% και γενικά καθιερώθηκε ως ένα από τα κορυφαία ραδιόφωνα σε πανελλήνιο επίπεδο.

Η όρεξη του Βερνίκου έχει ανοίξει εδώ και καιρό, αλλά η προσωπική σχέση του Ασημακόπουλου με τον διευθυντή ραδιοφωνίας της ΕΡΤ, Αντώνη Ανδρικάκη, δεν επέτρεπε άμεσα... χωσίματα και εξόφθαλμες παρασκηνιακές δραστηριότητες. Ο Βερνίκος βρήκε πλέον πρόσφορο χώρο για "δράση" και ετοιμάζει το νέο μεγάλο του κόλπο: Τον απόλυτο έλεγχο του κρατικού μιντιακού οργανισμού, σε επίπεδο αθλητικής ενημέρωσης. Αλλωστε, τα 7,5 εκατομμύρια Ευρώ που σκανδαλωδώς έχει "δωρίσει" ο Παναγόπουλος (πρόεδρος της ΕΡΤ) σε Κόκκαλη-Ολυμπιακό και Βαρδινογιάννη-Παναθηναϊκό για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, αποτελούν μια δυνατή "πλατφόρμα".

Η ΕΡΑ Σπορ διαλύεται οριστικά στα εξ ων συνετέθει. Από το προ 6ετίας πρόγραμμα, που έκανε τη διαφορά και εκτόξευσε την ακροαματικότητα στα ύψη, έχουν αποχωρήσει (όχι με... Βερνικική παρέμβαση) εξαίρετοι παραγωγοί, όπως ο Γιώργος Λυκουρόπουλος και οι Βαϊμάκης-Τσαούσης του Φάιτ Κλαμπ. Τώρα, ακολουθούν πολλοί άλλοι, μετά το "Νέο πρόγραμμα" του Βερνίκου. Στη θέση τους αναφέρθηκαν κάποια ονόματα με καμία ραδιοφωνική εμπειρία και καμία απήχηση στον κόσμο (ούτε καν, ας πούμε, ένας Μιχάλης Τσώχος, που μπορεί να μην είναι "ραδιοφωνάκιας", αλλά είναι αναγνωρίσιμος και ίσως να έκανε γκελ). Διαβάζω κάτι ονόματα Μαγουλάς, Δάρρας, Βογιατζής, Σκόκας, Δημάκος (καμία σχέση με τον άριστο Δημάτο της Goal News) που έρχονται να σαρώσουν όλα όσα χτίστηκαν τα τελευταία 6-7 χρόνια.

Το πογκρόμ του κυρ Κώστα, αναμένεται σε βάθος χρόνου να "βυθίσει" την ΕΡΑ Σπορ σε ποσοστά κάτω του 5%, ειδικά δε από τη στιγμή που υπάρχει έντονος ανταγωνισμός από δύο νέους σταθμούς (Ρέστης-Μπόμπολας). Οπως ακριβώς έγινε δηλαδή και με την Αθλητική Κυριακή, εκπομπή που δυστυχώς για την ιστορία της, έχει καταντήσει πλέον ανέκδοτο.

Μήπως τον ενδιαφέρει, όμως; Για τον Κώστα Βερνίκο και την παρέα του, όσο ξοδεύει προς όφελός του ο ελληνικός λαός (θυμίζω πως κατείχε σπουδαία θέση με ηγεμονικές αποδοχές και στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας), η ζωή είναι ωραία. Μάγκας με ξένα @@@@ δηλαδή...

ΕΔΩ
top