Ένα ματς που η «Ένωση» το πήγαινε μια χαρά στο α’ μέρος, που στο ξεκίνημα της επανάληψης έδειξε ότι μπήκε να το χτυπήσει για «διπλό» και που τελικά κατάφερε να το χάσει σε... 4’!

Μέχρι το γκολ στο 63’ τις περισσότερες ΚΑΛΕΣ φάσεις τις είχε η ΑΕΚ. Μάλιστα, ο Ολυμπιακός ΔΕΝ πάτησε απειλητικά την περιοχή της. Εκτός του σουτ του Τοροσίδη στο 25’ που έβγαλε ο Σάχα, που κι αυτή η φάση με σουτ ΕΚΤΟΣ περιοχής ήταν, οι ευκαιρίες είχαν χρώμα «κιτρινόμαυρο»!

*Το σόλο του Τζιμπούρ και το σουτ μόλις άουτ στο 36’.

*Το φάουλ του Μπασινά κι η κεφαλιά του Μπλάνκο άουτ στο 44’.

*Το νέο φάουλ του Μπασινά η 1η κεφαλιά του Κυργιάκου και η αποτυχημένη προσπάθεια του (μόνου) Μπλάνκο να βρει την μπάλα.

Αλλά και στην αρχή του β’ μέρους η ΑΕΚ κρατούσε μπάλα και πίεζε ψηλά. ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ, ΛΟΙΠΟΝ;

Όταν σας έγραφα ότι ο Δώνης είναι «ΧΑΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ» δεν έκανα... πλακίτσα.

Ήταν διαπίστωση 100% βγαλμένη από την εικόνα της «Ένωσης». Αυτές οι αλχημείες με τις αλλαγές την ώρα που εξελίσσεται το ματς από 4-3-3 σε 4-4-2 και τούμπαλιν δεν βγήκαν ΠΟΥΘΕΝΑ!

Ο Σκόκο προχθές ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ μέχρι το 70’ (ήδη 2-0)! Μοιάζει να μην έχει... θέση στο γήπεδο. Κι όταν αυτό το αναφέρουμε για έναν από τους καλύτερους και σίγουρα τον σε υψηλότερο -τεχνικά- επίπεδο παίκτη της ΑΕΚ, μόνο ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ είναι ως μήνυμα!

Το ίδιο συμβαίνει και με τον Μπασινά. Δείχνει να μην του έχει ζητηθεί συγκεκριμένα πού να ρίξει το βάρος του, με αποτέλεσμα να προσπαθεί να οργανώσει χωρίς να καλύπτεται η «πλάτη» του. Επίσης, πολλές φορές κάνουν το ίδιο πράγμα με τον Πελετιέρι και... στον ίδιο χώρο!

Κι όμως! Με τους παίκτες που ο ΙΔΙΟΣ ο Δώνης έχει προκρίνει το σχήμα ΜΙΛΑΕΙ μόνο του. Ο ρόμβος στο κέντρο ή το 4-2-3-1 ΦΩΝΑΖΟΥΝ ότι βγαίνουν πολύ πιο εύκολα.

Ειδικά το δεύτερο, με Πελετιέρι - Μπασινά στη βάση του κέντρου, Τζιμπούρ - Σκόκο - Εντίνιο στην 3άδα και Μπλάνκο μπροστά ΣΙΓΟΥΡΑ θα παίζει καλύτερα. Κι αν μη τι άλλο, θα μπορεί να φτιάχνει μια ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ.

Τώρα; Η φάση του 36’, ΣΟΛΟ Τζιμπούρ. Η φάση (δοκάρι) του Σκόκο, στο 75’, ΣΟΛΟ του Αργεντινού. Και άλλες δύο τρεις περιπτώσεις από φάουλ ή κόρνερ. Ανάπτυξη; «Ξεδίπλωμα» επιθετικό; ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΔΕΙΓΜΑ!

Ο Ολυμπιακός τουλάχιστον έκανε και μια «ζωγραφιά» με τρεις μπαλιές στο 2-0. Αυτά ποδοσφαιρικώς. «Εξωποδοσφαιρικά» τώρα, όχι μόνο δεν... ευνοήθηκε η ΑΕΚ αλλά ο (ΠΑΜΠΟΝΗΡΟΣ) Βασσάρας προσπάθησε να σπάσει τον τσαμπουκά της ΑΕΚ από το ξεκίνημα. Η κάρτα του Κυργιάκου στο 7’ προκαλεί... ΓΕΛΙΟ! Η δε «χαρισμένη» στο 10’; Όχι κίτρινη δεν ήταν, αλλά... ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΦΑΟΥΛ. Δεν τον αγγίζει καν τον Γκαλέτι ο Σωτήρης! Αυτά όμως από τη στιγμή που δεν αποβλήθηκε ο παίκτης, λίγο μέτρησαν.

Πιο πολύ μέτρησε η επιθετική έλλειψη αυτοματισμών και «φαντασίας» της ΑΕΚ. Α! Και η «πόρνη μπάλα». Ο κορυφαίος του γηπέδου για 60’, ο Πελετιέρι, ΠΑΤΗΣΕ την μπάλα, τον κόντραρε ο Ντιόγκο, πάσαρε ο «ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ» (Τζόλε) και σκόραρε ο «ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΟΣ» μπροστά Κοβάσεβιτς.

Ποιος ΥΣΤΕΡΗΣΕ ΤΡΑΓΙΚΑ από την «Ένωση»; Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΩΝΗΣ! Αντί να στηρίζει με μια δύο κινήσεις την ΑΕΚ από την αρχή του β’, απόντος του Ντουντού και με «ψαρωμένο» τον μικρό, του πρόσφερε (του Βαλβέρδε) το ΠΙΟ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΟ ημίχρονο της καριέρας του, έκανε... ήρωα τον Γιαννάκη (Παπαδόπουλος) και δώρισε τη νίκη στον Ισπανό, που με δύο κινήσεις τού «πήρε το δίπλωμα».

Μέσα ο «Τζόλε» αντί του Λέτο, που αργούσε πολύ την μπάλα. Ανεβάσματα ΚΑΙ του Ντομί (ο «Τόρο» ανέβαινε και στο α’), ο Ντάρκο... αντίσκηνο στην περιοχή και ο Ντιόγκο από «αιχμή» «Τρέιλερ».

Σιγά τις… εμπνεύσεις δηλαδή. Για όποιον βλέπει μπάλα, βγαλμένα από… λυσάρι ποδοσφαιρικών ασκήσεων. Ο Τσιάρτας, στο NovaSports 1, τα είπε από το ημίχρονο, πριν γίνουν, ότι «έτσι κερδίζεται το ματς».

Κι ο Δώνης; Έκανε αλλαγές στο... 68’. Όταν το... τρένο είχε σφυρίξει δύο φορές ήδη!

Πάλι καλά που ο (χωρίς τσαμπουκά) Θρύλος δεν… ξέπλυνε και την περσινή τεσσάρα με τέσσερα, πέντε γκολ!

Τόσο ΜΕΤΡΙΟΣ είναι! Σκεφτείτε πως αν το δοκάρι (75’) έμπαινε μπορεί και να μην... έχανε η ΑΕΚ! Κι ας ήταν ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ.....

ΕΔΩ
top