Στη FIFA για Μπλάνκο

Διατεθειμένος να προσφύγει κατά της ΑΕΚ στη FIFA για κάποια εκκρεμότητα που ισχυρίζεται πως υπάρχει στη μεταγραφή του Ισμαέλ Μπλάνκο παρουσιάστηκε ο Χέρμαν Λέρτσε. Σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Εl Litoral, ο πρόεδρος της Κολόν υποστήριξε ότι η AEK δεν έχει τηρήσει τη συμφωνία που έγινε για την αγορά των δικαιωμάτων του Aργεντινού φορ και δήλωσε ότι έχει μιλήσει ήδη για το συγκεκριμένο θέμα με τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αργεντινής και αντιπρόεδρο της FIFA Χούλιο Γκροντόνα.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα πόσο επηρεάζεται το ταμείο της Κολόν από την παγκόσμια οικονομική κρίση, ο Λέρτσε απάντησε: «Οι ομάδες στην Αργεντινή θα υποστούμε τις συνέπειες αυτής της οικονομικής κρίσης. Στην περίπτωσή μας βέβαια θα υποστούμε και το γεγονός ότι δεν έχουμε ολοκληρώσει κάποιες συναλλαγές μας. Για παράδειγμα, η Κολόν δεν έχει καταφέρει ακόμη να ολοκληρώσει τη συναλλαγή για τον Μπλάνκο. Μιλήσαμε με τον Χούλιο Γκροντόνα και συζητάμε για τις απαραίτητες διαδικασίες που πρέπει να κάνουμε μέσω της FIFA. Οι Ελληνες πρέπει να ολοκληρώσουν μέσω μιας τραπεζικής εγγύησης τη δέσμευση πληρωμής που αναγράφεται στο συμβόλαιο. Το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουμε οφείλεται και στην ΑΕΚ για το θέμα του Μπλάνκο και τη ζημιά που μας έκανε ο Μπράβο (σ.σ.: η Κολόν θα προσφύγει εναντίον της νέας ομάδας του, της Πούμας)».

Η ΑΕΚ πάντως έχει δηλώσει ότι πλήρωσε κανονικά την πρώτη δόση για την αγορά του Μπλάνκο και ως εκ τούτου τηρεί κανονικά τον διακανονισμό που έχει συμφωνηθεί.

ΕΔΩ


top