Ο πιο σημαντικός παράγοντας εγγύησης και σταθερότητας για την επόμενη μέρα της ΑΕΚ είναι ο Νίκος Νοτιάς. Ο μεγαλομέτοχος της εταιρείας (κάτοχος σχεδόν του 26% των μετοχών), ο άνθρωπος που εγγυάται και χρηματοδοτεί την αγορά και κατασκευή του προπονητικού κέντρου, δείχνει πολύ «ζεστός» για την επόμενη μέρα του σωματείου. Συνεργάτες και φίλοι του Νοτιά που επικοινωνούν ιδιαίτερα τακτικά μαζί του μεταφέρουν το πάθος και τη διάθεση που έχει (σε μεγαλύτερο βαθμό από τα προηγούμενα χρόνια) για τα κοινά της ΑΕΚ.

Ο Νίκος Νοτιάς τις τελευταίες μέρες βρίσκεται στην Αθήνα και ασχολείται, σχεδόν επί καθημερινής βάσης, με την ΑΕΚ. Περνά πολύ από το χρόνο του στα γραφεία της εταιρείας, βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον Νικολαΐδη και τους υπόλοιπους της ομάδας των μετόχων και θέλει να «τρέξει» τις εξελίξεις για τα σημαντικά πρότζεκτ που αφορούν το μέλλον της ομάδας. Λέγεται, μάλιστα, πως συνοδεύεται από εξειδικευμένους συνεργάτες του, που μπορούν να δώσουν απαντήσεις σε αρκετά θέματα της ελληνικής πραγματικότητας. Για την οποία παραμένει ο σημαντικότερος και «μόνιμος» χρηματοδότης της.

Οσον αφορά το θέμα του ομολογιακού δανείου (ύψους περίπου 9 εκατ. ευρώ) που έχει λάβει η ΑΕΚ από την Morgan Stanley, οι εξελίξεις φαίνεται πως είναι ιδιαίτερα θετικές για τους «κιτρινόμαυρους». Η επενδυτική εταιρεία (στέλεχος της οποίας είναι και ο μέτοχος της ΠΑΕ Νάσος Θανόπουλος) ήρθε σε συμφωνία με την ιαπωνική Mitsubishi UFJ για την εξαγορά του 21% έναντι 9 δισ. δολαρίων. Εξέλιξη που είναι ευνοϊκή (κατά πάσα πιθανότητα για την ΑΕΚ), καθώς αφενός αποφεύγεται ο κίνδυνος «λουκέτου» της Morgan Stanley και πλέον η ΠΑΕ μπορεί -αν κι εφόσον το επιθυμεί- να προχωρήσει ακόμα και σε άμεση εξαγορά του δανείου, με ευνοϊκούς προς την ΑΕΚ όρους.
ΕΔΩ


top