Δεν χρειάστηκε να περάσει περισσότερο από μία εβδομάδα για να αντιληφθούμε πόσο σημαντική ήταν η γκέλα στην οποία υποχρέωσε την ΑΕΚ ο διαιτητής Σταυρίδης στον αγώνα της Νέας Σμύρνης. Μια ματιά στη βαθμολογία αρκεί. Επειτα από την ήττα των Κιτρινόμαυρων στο Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός πήρε διαφορά πέντε βαθμών από την ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός πήρε κεφάλι ενός βαθμού, έχοντας και ένα ματς λιγότερο. Στην περίπτωση, λοιπόν, που η ΑΕΚ κέρδιζε (όπως έπρεπε) τον Πανιώνιο και δεν τη σταματούσε ο Σταυρίδης, αυτήν τη στιγμή θα ήταν τρεις βαθμούς από την κορυφή, έχοντας βγάλει το πιο δύσκολο πρόγραμμα από όλους τους διεκδικητές του τίτλου. Και θα έλεγαν ότι «η ΑΕΚ είναι το πιο δυνατό φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος». Τώρα η ομάδα του Γιώργου Δώνη είναι υποχρεωμένη να πορευτεί μόνο με νίκες στο πρωτάθλημα. Να εκμεταλλευτεί το ευνοϊκό πρόγραμμα που έχει, ώστε να είναι σε θέση να ψαλιδίσει τη διαφορά και να φτάσει στην κορυφή. Εννοείται ότι μπορεί να το πετύχει και ότι η απόσταση των πέντε βαθμών στις πρώτες πέντε αγωνιστικές είναι πολύ μικρή, ειδικά με δεδομένο ότι έχει βγάλει ένα τόσο δύσκολο πρόγραμμα (δύο ντέρμπι με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, την Τούμπα και τη Νέα Σμύρνη).

Το αρνητικό για την ΑΕΚ είναι η διακοπή του πρωταθλήματος. Η άποψη του Γιώργου Δώνη είναι απόλυτα σωστή: έπειτα από μία ήττα, το καλύτερο είναι να ακολουθεί επίσημος αγώνας. Για να ξεχάσεις γρήγορα... Αυτό που πρέπει να θυμούνται όλοι στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο είναι ότι τώρα αρχίζουν τα... εύκολα.

Υ.Γ.: Αν υπάρχει κάποιο (μεγάλο) λάθος του Δώνη στο ματς της Κυριακής (05/10), αυτό είναι ο καταρτισμός της 18άδας. Δεν κρατάς στον πάγκο δύο χαφ με κοινά αγωνιστικά χαρακτηριστικά (Ρίκκα, Πλιάτσικας), αφήνοντας εκτός τον μοναδικό (Χετεμάι) που μπορεί να μπει στη θέση είτε του Λαγού είτε του Σκόκο…

Υ.Γ. 1: Η αλήθεια για το ντέρμπι της Κυριακής είναι η εξής: και οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν σωστά την μπάλα και να εκδηλώσουν με ορθόδοξο τρόπο επιθέσεις. Και όπως συμβαίνει σε όλα τα μεγάλα ματς -έτσι και σ' αυτό- όλα κρίθηκαν από ένα λάθος!

Γιώργος Τσακίρης
top