Αυτό μας έλειπε τώρα να θέλουν να διώξουν τον Ντουσκο, πάνε καλά ρε αυτοί;
Μας είπαν ότι τελικά χρωστάμε εκεί που μας έλεγαν ότι δεν χρωστάμε και δεν είπαμε κουβέντα!
Μας είπαν ότι δεν θα πάρουμε παίκτες γιατί δεν έχουμε λεφτά πάλι δεν είπαμε κουβέντα!
Είπαν το καλοκαίρι ότι θα επενδύσουν στην ομάδα και τώρα λένε δεν έχουμε λεφτά να βάλουμε και πάλι δεν είπαμε κουβέντα!
Ο Ντεμης είπε ότι έχουμε το καλύτερο υλικό και μετά σηκώθηκε και έφυγε και πάλι δεν είπαμε κουβέντα!
Αν όμως διώξετε τον Ντουσαν τότε θα έχουμε να πούμε πολλές κουβέντες κύριοι!
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΣΗΚΩΣΕΙ ΑΝ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΑΛΙΟ ΞΕΦΤΙΛΕΣ.
Αν αυτο το ρεπορτάζ που διαβάζω από τον Γιάννη Ξενάκη είναι αλήθεια τότε θα έχετε πολύ άσχημα ξεμπερδέματα με την ΑΕΚ!
Διαβάστε τι λέει ο Ξενάκης.




Ο Μπάγεβιτς είπε όσα είπε και το θέμα από δω και πέρα είναι τι θα πράξει η διοίκηση. Δεν χρειάζεται να λέμε τι θα κάνουν οι μέτοχοι, διότι ως γνωστόν όλοι οι βασικοί μέτοχοι (πλην Νικολαΐδη) είναι και μέλη του ΔΣ. Συνεπώς, το ζήτημα είναι αν υπάρχει διοίκηση που θα επιληφθεί των δηλώσεων Μπάγεβιτς και θα πάρει θέση. Είτε έτσι είτε αλλιώς.


Η συνήθης πρακτική σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να περάσει στην αντεπίθεση η διοίκηση και να τελειώσει τον προπονητή. Δεν ισχύει πάντα αυτός ο κανόνας, αλλά τις περισσότερες φορές αυτό γίνεται. Όταν ένας προπονητής βγει δημοσίως και κάνει σκληρή επίθεση στην διοίκηση, στα αφεντικά του, στους εργοδότες του, τότε το επικρατέστερο σενάριο είναι να τον... σουτάρουν.

Κάτι μου λέει ότι και στην ΑΕΚ αυτό θα ήθελαν να κάνουν. Μπελάς μέσα στα πόδια τους αποδεικνύεται πως είναι ο Μπάγεβιτς. Και βεβαίως και ο εκρηκτικός, ο ατίθασος, ο -δεν χαμπαριάζω τίποτα- Μανωλάς. Ο Μπάγεβιτς είναι μπελάς μέσα στα πόδια τους. Ο Μπάγεβιτς έχει συνηθίσει να δουλεύει (με εξαίρεση ίσως τον Άρη) μονάχα σε συνθήκες πρωταθλητισμού. Με τον πήχη ψηλά. Δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούσε ο Μπάγεβιτς να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι θα δουλεύει σε μια ΑΕΚ με μπάτζετ Πανιωνίου και Ηρακλή. Ένας άλλος προπονητής, για παράδειγμα ένας Σάββας Κωφίδης (τυχαία η αναφορά στο όνομά του), θα μπορούσε να βολέψει καλύτερα τα σχέδια μιας ΑΕΚ που πάει να αλλάξει πλώρη.

Τον Μπάγεβιτς τον προσέλαβαν πριν από 70 μέρες επειδή δεν ήξεραν πως να χειριστούν την πρώτη σοβαρή κρίση. Απομάκρυνση Δώνη, επιλογή νέου προπονητή. Το ότι ο Μελισσανίδης και πολλοί ακόμα στην ΑΕΚ θυμούνται ότι ο αντιπρόεδρος Κανελλόπουλος υπήρξε στην Θύρα 18 ένας από τους μεγαλύτερους "εχθρούς" ή υβριστές του Μπάγεβιτς, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. ΑΕΚτζής είναι και ο Κανελλόπουλος, ψηλά την θέλει την ΑΕΚ, προς στιγμήν και ζυγίζοντας τα πράγματα μπορεί να εκτίμησε ότι πράγματι με τον Ντούσκο η ΑΕΚ θα ξαναγίνει μεγάλη.


Κι αν ο Κανελλόπουλος δεν θα έφτανε ποτέ στο σημείο να αγαπήσει, να λατρέψει τον προπονητή Μπάγεβιτς, μικρό το κακό. Να τον αποδεχθεί τον Μπάγεβιτς, αυτό ήταν ευχής έργον να γίνει. Κι απ' ότι διαφαίνεται, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις Μπάγεβιτς, ο Κανελλόπουλος και λοιποί διοικητικοί παράγοντες - μέτοχοι δεν τον έχουν αποδεχθεί τον Μπάγεβιτς.

Τι είναι όμως αυτό που έχει οδηγήσει τα πράγματα σ' αυτήν την ερμαφρόδιτη κατάσταση; Γιατί τρώγονται με τα ρούχα τους στην ΑΕΚ; Τι τους ξινίζει με Μπάγεβιτς και Μανωλά; Γιατί εκπέμπουν σε διαφορετικό μήκος κύματος;

Καλό θα είναι για την ΑΕΚ, για την ιστορία της, για τον κόσμο της να μην επιβεβαιωθεί το χειρότερο σενάριο. Ότι ο Μπάγεβιτς δεν εξυπηρετεί τα σχέδια τους, για μια ΑΕΚ με ποδοσφαιριστές που θα έχουν συμβόλαια από πενήντα μέχρι διακόσιες χιλιάδες ευρώ, για μια ΑΕΚ με πιτσιρικάδες, για μια ΑΕΚ με προπονητές Έλληνες και ξένους (Μπάγκσμο;) που θα δουλεύουν προς την κατεύθυνση της αξιοποίησης και πώλησης ταλέντων. Να παίρνουν Παπασταθόπουλους από τα Πεταλίδια, να τους δουλεύουν και να τους (μοσχο) πουλάνε στο εξωτερικό.

Και φυσικά δεν είναι κακό να πουλάς, αλλά δεν βρίσκεις κάθε μέρα (δηλαδή κάθε κάθε χρόνο) Παπασταθόπουλους. Κι αν βρεις χρειάζεται υπομονή και πίστωση χρόνου. Εκτός πια κι αν γίνει το όγδοο θαύμα και μπορέσει η ΑΕΚ με φτηνούς παίκτες, νεαρούς, ταλαντούχους να πάρει αμέσως το πρωτάθλημα.

Αν υπάρχει στα σκαριά τέτοιο "πρότζεκτ" στον Μπάγεβιτς δεν έχουν πει τίποτα ακόμα. Και αν και εφόσον του το σερβίρουν, θεωρούν βέβαιο πως ο Ντούσκο θα τα βροντήξει και θα φύγει. Αυτό δηλαδή που (πιθανώς να) επιζητούν. Μέχρι να γίνουν όμως όλα αυτά, μια σοβαρή διοίκηση που έχει προσλάβει εδώ και εβδομήντα μέρες έναν σοβαρό προπονητή οφείλει να δουλεύει σοβαρά και κυρίως να παίρνει στα σοβαρά αυτά που θέλει ο προπονητής. Διότι αν δεν το κάνει, είναι σαν να "γράφει" με τον χειρότερο τρόπο τον προπονητή της.




Το έχω ξαναγράψει απ' αυτήν εδώ τη γωνιά, το υπενθυμίζω ξανά. Ενοχλούνται στην ΑΕΚ που ο προπονητής θέλει να ψωνίσει από το μαγαζί του Καινούριου. Του Γιάννη Καινούριου, του μάνατζερ, του καλού φίλου και κουμπάρου του Μπάγεβιτς. Και που είναι το επιλήψιμο; Όλοι από κάπου ψωνίζουν. Ο Ντέμης είχε ανοίξει παρτίδες με τον (ατζέντη) Κουτσολιάκο. Του ζήτησε κανείς (από τους μετόχους) τον λόγο; Γουστάρει ο Μπάγεβιτς να αγοράσει παίκτη τα δικαιώματα του οποίου ανήκουν στον Καινούριο; Η διοίκηση μια υποχρέωση έχει μονάχα. Να πάει να διαπραγματευθεί. Κι αν τιμή είναι συμφέρουσα, αν υπάρχουν ή περισσεύουν τα λεφτά, να κλείσει τον παίκτη. Τα άλλα είναι δουλειά του Μπάγεβιτς. Να δικαιωθεί ή να εκτεθεί (στο γήπεδο) με την επιλογή που έκανε.

Και για να 'χουμε καλό ερώτημα, για ποιο λόγο η διοίκηση της ΑΕΚ δεν μπήκε καν στον κόπο να διαπραγματευθεί την μετεγγραφή του Λεονάρντο; Ο Μπάγεβιτς τον ζήτησε. Ε, και; Πήγε ο πρόεδρος ή ο αντιπρόεδρος στον Κομπότη ή στον Καινούριο που έχει το 50% των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή για να κάνουν διαπραγματεύσεις; Έτσι, βρε αδερφέ, από περιέργεια, "πόσο τον πουλάτε τον Λεονάρντο". Να ακούσουν μια τιμή, να κάνουν παζάρια, να καταλήξουν κάπου. Θετικά ή αρνητικά.
Τίποτα απ' όλα αυτά δεν έγινε. Διότι εν έτει 2009 υπάρχει στην ΑΕΚ η αντίληψη ότι ο Μπάγεβιτς δεν πρέπει να ψωνίζει από τον Καινούριο. Ας μας πουν τουλάχιστον και τον λόγο και όχι να "δηλητηριάζουν" την ατμόσφαιρα με μισόλογα και υπονοούμενα.

Στην ΑΕΚ υπάρχει ας πούμε η αντίληψη ότι κακώς ταξίδεψε στη Νότια Αμερική ο Μανωλάς. Με έξοδα όχι δικά της, αλλά του Καινούριου. Αντί να του πούνε "ευχαριστώ" του Μανωλά που τους γλίτωσε και από πέντε-δέκα χιλιάρικα (όσα θα ήταν τα έξοδα του ταξιδιού), ζητάνε και τα ρέστα από πάνω. Κι αν τα ρέστα τα ζητούσαν με ορθόδοξο τρόπο πάει στα κομμάτια. Ποιος είναι ο ορθόδοξος τρόπος; "Περάστε από το λογιστήριο κύριε Μανωλά να πάρετε την αποζημίωση σας". Ο Θεός να τους φωτίσει, για τις αποφάσεις που θα πάρουν. Ίσως και από βδομάδα...




Αν όλα αυτά είναι αλήθεια τότε να ψάξετε να βρείτε μέρος να κρυφτείτε!
Επίσης ελπίζω όλα αυτά που αφήνουν σαν σπόντες όλοι οι δημοσιογράφοι ότι ο Ντεμης τα υποκινεί όλα αυτά με τον κολλητό του τον Κανελλόπουλο τότε ότι καλό έκανε αυτά τα 4 χρόνια στην ΑΕΚ πάει να τα διαγράψει όλα και να τις κάνει μεγαλύτερο κακό και από αυτο που τις έκαναν αυτοί από τους οποίους την πήρε.
Πρέπει όλοι να πάμε την Κυριακή στο γήπεδο και να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα οι μοναδικοί άνθρωποι που εμπιστευόμαστε αυτήν την στιγμή είναι ο Ντουσκο και ο Μανωλας και όχι την διοίκηση.
top