Με τους παίκτες της επιθετικής γραμμής της ΑΕΚ να κάνουν πολύ συχνά ότι θέλει ο καθένας μέσα στο γήπεδο, γίνεται φανερή, εκτός των άλλων, η έλλειψη ενός πραγματικού αρχηγού στην ομάδα.Ενός παίκτη δηλαδή με κύρος και προσωπικότητα, που δε θα διστάζει να ρίξει και κανένα μπινελίκι όταν βλέπει τους "μπαλαδόρους" συμπαίκτες του να το παρακάνουν, με το Τζιμπούρ, το Σκόκο και τον Εντίνιο να μη διανοούνται καν να τον πλακώσουν στα κουτουλίδια, τα "puta madre" ή τις αποδυτηριομουρμούρες.

Ο Κυργιάκος και ο Μα'ι'στόροβιτς παίζουν μακριά απ'την επίθεση και είναι πολύ φρέσκοι στην ομάδα για να κάνουν κάτι τέτοιο.Ο Καφές, που είναι πιο κοντά στην επίθεση και παλιότερος, μπορεί φέτος να παίζει με περισσότερο πάθος και ένταση από κάθε άλλη χρονιά-ίσως και γιατί λήγει το συμβόλαιό του-αλλά δε μου κάνει για χαρακτήρας που μπορεί ν'αναλάβει έναν τέτοιο ρόλο.Όσο για το Γεωργέα, αν πότε τσαντιστεί και τα "χώσει", οι συμπαίκτες του θα νομίζουν ότι τους κάνει πλάκα και οι Ισπανόφωνοι θ'αρχίσουν να του τραγουδούν: "muy bonita es la planta, es la planta que crece en Kalamata".
Πέρα απ'τη πλάκα όμως, αν κάποιος απ'τις "πριμαντόνες" μπορεί να "στρώσει" και να παίξει για την ομάδα στη συνέχεια, αυτός είναι ο Σκόκο, ο οποίος έχει και τα ελαφρυντικά του.Είναι η πρώτη φορά που παίζει μπάλα στην Ευρώπη και πέρασε τη μισή σεζόν προσπαθώντας να βρει το ρόλο του στην ομάδα.Με τον Μπάγιεβιτς συνεχίζει να κάνει και μέτρια ματς εκτός από καλά,αλλά η βελτίωσή του στη συμμετοχή στο παιχνίδι της ομάδας είναι θεαματική.Περιμένω μια πολύ καλύτερη σεζόν απ'αυτόν του χρόνου.Για τους άλλους, σηκώνω τα χέρια ψηλά.
ΥΓ1. Λίγο πριν το τέλος του χθεσινού αγώνα στη Κομοτηνή, η ΑΕΚ κερδίζει φάουλ μακριά απ'την εστία του Πανθρακικού, κάπου μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής.Ο Εντίνιο τρέχει πρώτος στη μπάλα, όπως έκανε σ'όλα τα φάουλ που κερδίσαμε χθες, με σκοπό να το εκτελέσει απ'ευθείας.Οι φίλοι, με τους οποίους έβλεπα το ματς, αρχίζουν να εκτοξεύουν τσαντισμένοι πατατάκια, ποπ-κορν και φυστίκια Αιγίνης προς την τηλεόραση.

Ο Ταχτσίδης πηγαίνει κοντά στον Εντίνιο και κάτι του λέει. Ο Πορτογάλος τα μαζεύει και φεύγει για να πάρει θέση στην περιοχή και η τηλεόραση γλυτώνει το λυντσάρισμα.Είναι πολύ πιθανό η υπόδειξη να ήταν του Μπάγιεβιτς, αλλά αν ο μικρός πήρε την πρωτοβουλία μόνος του, μπράβο του.Όχι ότι ο Ταχτσίδης μπόρει αυτή τη στιγμή να παίξει το ρόλο του αρχηγού,αλλά εγώ πάντως την καταευχαριστήθηκα τη συγκεκριμένη σκηνή.


ΥΓ2. Ζω για τη στιγμή που θ'αποκτήσουμε το Ζα'ι'ρί και θα τον δω στην ίδια ενδεκάδα με Τζιμπούρ, Σκόκο και Εντίνιο.Θα'ναι μια πολύ καλή αφορμή για την αρτηριοσκληρωτική FIFA να σκεφτεί ότι οι κανονισμοί του αθλήματος πρέπει επιτέλους ν'αλλάξουν και ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να παιχτεί και με περισσότερες από μία μπάλες.



από D-EASY
top