Στην Κομοτηνή

Στην Κομοτηνή, έχω πάει όλες κι όλες δυό φορές στη ζωή μου. Η τελευταία τον περασμένο Απρίλιο, όπου έμεινα οικογενειακώς 4 ημέρες. Πολεοδομικά δεν έχει κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον. Μου έκανε όμως φοβερή εντύπωση η ποιότητα του κόσμου. Στην πόλη υπάρχει μια αύρα δημιουργικότητας, νεανικού ενθουσιασμού, αλλά και γαλήνης. Δεν μπορεί, παρά να αγαπήσει κανείς τους Κομοτηναίους αμέσως. Ίσως η συμβίωση διαφορετικών "φυλών" να τους έκανε πιό "large". Ίσως η σχετική απομόνωση της, να τους έκανε πιό ζεστούς, πιό φιλικούς. Πάντως είναι μια πόλη που σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα και ευχάριστα, από την πρώτη στιγμή. Γράφω λοιπόν αυτό το απολύτως προσωπικό άρθρο, αισθανόμενος την ανάγκη να ανταποδώσω τη φιλοξενία των φίλων μου εκεί. Αυτή η πόλη λοιπόν, ένιωσε περήφανη για το καμάρι της, τον Πανθρακικό, που ανέβηκε στη Σούπερ Λίγκα.
Την Παρακευή, πριν τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, είχαμε γράψει για το ατόπημα της διοίκησης να δώσει 2.000 εισιτήρια στον Ολυμπιακό και να μετακινήσει κατόχους εισιτηρίων διαρκείας για να "βολευτούν" οι φίλαθλοι του ΟΣΦΠ.
Την Παρακευή, πριν τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, είχαμε γράψει για το ατόπημα της διοίκησης να δώσει 2.000 εισιτήρια στον Ολυμπιακό και να μετακινήσει κατόχους εισιτηρίων διαρκείας για να "βολευτούν" οι φίλαθλοι του ΟΣΦΠ.
Ο αγώνας όπως ήταν φυσικό, συγκέντρωνε το ενδιαφέρον των φιλάθλων όλου του νομού και πιθανώς και των γύρω νομών. Στις επαρχιακές πόλεις, οι φίλαθλοι "ζουν" για τέτοια παιχνίδια.
Είναι καταφανέστατο λοιπόν, ότι το γήπεδο θα γέμιζε, έτσι κι αλλιώς! Για ποιό λόγο λοιπόν να δοθούν εισιτήρια στο φιλοξενούμενο;

Η διοίκηση της ομάδας, όμως αποφάσισε να παραχωρήσει το μισό γήπεδο, στους φιλάθλους του Ολυμπιακού. Έτσι, ο Ολυμπιακός κέρδισε ....εντός έδρας, με 2-0.

Όπως είναι φυσικό οι φίλαθλοι ενοχλήθηκαν. Όχι τόσο από την ήττα (που θα μπορούσε να θεωρείται αναμενόμενη λόγω της διαφοράς αγωνιστικής δυναμικότητας), αλλά λόγω του παρασκηνίου: εκτός από το θέμα με τα εισιτήρια, προέκυψε και ..μη χρησιμοποίηση 4 βασικών παικτών!

Μετά από αυτά, η απώλεια των 3 βαθμών, θα ξεπεραστεί γρήγορα. Αυτό που δεν θα ξεπεραστει ποτέ, είναι η απώλεια εμπιστοσύνης. Οι Κομοτηναίοι, που περιέβαλλαν με αγάπη και ενθουσιασμό την ομάδα τους, αισθάνονται προδομένοι από τα αφεντικά της.

Στο μυαλό των φιλάθλων άρχισαν να μπαίνουν υποψίες: "μήπως μας ανέβασαν επειδή είμαστε βολικοί;", "μήπως είμαστε παράρτημα;"

H σύγχρονη ποδοσφαιρική μας ιστορία, διδάσκει ότι, όσες ομάδες δεν ήταν αυτόφωτες, αποκόμισαν πρόσκαιρα μόνο οφέλη. Σε βάθος χρόνου ΔΙΑΛΥΘΗΚΑΝ.

Το να τα έχεις καλά σε μια δεδομένη αγωνιστική σεζόν με τον "μεγάλο", βοηθά!
Τίποτε όμως δεν μπορεί να αναπληρώσει την χαμένη -από μέρους των φιλάθλων σου- εμπιστοσύνη.

Και καμιά ανακοίνωση, όπως η σημερινή που αναγκάστηκε να εκδώσει, η Π.Α.Ε. ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ και βρίθει αστείων δικαιολογιών, δεν μπορεί να αναπληρώσει το "κρύο στην ψυχή" των Κομοτηναίων.
Τελειώνω την προσωπική μου τοποθέτηση με ένα μήνυμα στη Διοίκηση της ομάδας:

ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΝ "ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ" ΓΙΑ ΕΝΑ, ΔΥΟ, ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΤΟΥΣ ΚΟΜΟΤΗΝΑΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

ΑΠΟ ΤΟ taxalia
top