Σε λιγότερο από ένα μήνα αρχίζει η προετοιμασία της ΑΕΚ για τη νέα σεζόν. Τούτη την εποχή οι Κιτρινόμαυροι θα έπρεπε να έκαναν focus αποκλειστικά στην ενίσχυση της ομάδας και στην ολοκλήρωση του σχεδιασμού τους.

Εντούτοις, στην κοινωνία της ΑΕΚ οι συζητήσεις των τελευταίων δύο τριών ημερών εστιάζονται σε ιδιοκτησιακά και πολυμετοχικά σενάρια. Και στον Παναθηναϊκό συνέβη εσχάτως το ίδιο, μόνο που εκεί υπήρχε κάτι σαφές, είχε εκφραστεί δημοσίως, είχαν γίνει ζυμώσεις μηνών και πλέον το συγκεκριμένο πρότζεκτ έχει μπει στη φάση της υλοποίησής του. Παρ' όλα αυτά, η πραγματικότητα είναι πως ο Παναθηναϊκός έχει χάσει σημαντικό έδαφος όσον αφορά τον προγραμματισμό του, σε μια χρονιά όπου οι υποχρεώσεις του ξεκινούν πολύ νωρίς. Και αύριο μπαίνει ο Ιούνιος…

Στην ΑΕΚ ο προγραμματισμός έχει προχωρήσει πολύ περισσότερο. Εχει προπονητή εδώ και πολύ καιρό, έχει ήδη πραγματοποιήσει δύο εξαιρετικές μεταγραφές και οδεύει προς την ανακοίνωση και της τρίτης. Ωστόσο, υπάρχει ακόμη αρκετός δρόμος να διανυθεί μέχρις ότου καταφέρει η ΑΕΚ να ολοκληρώσει το πλάνο της για την καινούργια περίοδο. Για να φτάσει ατσαλωμένη και έτοιμη στην εκκίνηση της κούρσας, να διατηρήσει και να αυξήσει τη δυναμική της, χρειάζεται να (εξακολουθήσει να) δουλεύει μέσα σε καθεστώς ηρεμίας και να έχει διασφαλισμένη την ενότητά της.

Προς αυτήν την κατεύθυνση δεν βοηθά η σεναριολογία περί ενδεχόμενης υποβολής πρότασης από ομάδα επιχειρηματιών, με επικεφαλής τους Δημήτρη Μελισσανίδη και Βίκτωρα Ρέστη. Η εν λόγω φιλολογία δημιουργεί κλίμα σύγχυσης και αποσταθεροποίησης. Διαβάζουν και ακούν τόσες ιστορίες ο νέος προπονητής, οι ποδοσφαιριστές, οι μεταγραφικοί στόχοι, οι συναλλασσόμενοι με την ΑΕΚ, οι φίλοι της ομάδας και αναρωτιούνται αν η αυριανή μέρα θα είναι ίδια με την προηγούμενη. Οχι αν θα είναι καλύτερη ή χειρότερη. Αν θα είναι ίδια. Και αυτό έχει τη σημασία του. Το καινούργιο τεχνικό τιμ, για παράδειγμα, πόσο άνετα θα νιώθει βλέποντας να κυκλοφορούν φήμες ότι οι άνθρωποι που τους επέλεξαν μπορεί να πουλήσουν αύριο, μεθαύριο και να έρθουν στην ΠΑΕ κάποιοι άλλοι; Οι νυν και οι… επόμενοι ποδοσφαιριστές δεν πρέπει να γνωρίζουν αν θα έχουν τον ίδιο εργοδότη και σε ένα δύο μήνες; Σε λίγες ημέρες, η ΠΑΕ ΑΕΚ θα εκδώσει τα διαρκείας της προσεχούς σεζόν. Οι νυν κάτοχοι και οι εν δυνάμει αγοραστές δεν πρέπει να ξέρουν ποια θα είναι η ΠΑΕ ΑΕΚ της περιόδου 2008-2009 (διότι η ΑΕΚ δεν έφτασε μια ανάσα από τις 26.000 διαρκείας μόνο και μόνο επειδή απέκτησε τον Ριβάλντο…);

Γι’ αυτό πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα το τοπίο. Επαναλαμβάνω, αύριο μπαίνει ο Ιούνιος και η ΑΕΚ δεν μπορεί να είναι όμηρος σεναρίων. Οι μέτοχοι της ΠΑΕ ΑΕΚ υποσκάπτουν ουσιαστικά την ίδια την επένδυσή τους όσο συντηρούν -διά της απαθούς σιωπής τους- αυτήν την ατμόσφαιρα αβεβαιότητας. Οφείλουν να αποσαφηνίσουν άμεσα (και μαζικά) αν τα μερίδιά τους είναι ή όχι προς πώληση. Και οι φερόμενοι ως ενδιαφερόμενοι για την ΠΑΕ ΑΕΚ ας σταματήσουν τα παιχνίδια με τα media για να μετρήσουν τις αντιδράσεις. Διότι η ομάδα δεν φταίει να γίνεται άκουσα πρωταγωνίστρια σε τέτοια παιχνίδια. Αν θέλουν να επενδύσουν στην ΑΕΚ, ας βγουν μπροστά… χθες, ας παρουσιάσουν το σχέδιό τους, ας κάνουν την πρότασή τους και ας προχωρήσουν (αν βρουν πρόσφορο έδαφος διαπραγμάτευσης) ή ας αποχωρήσουν (αν η «ομάδα Νικολαΐδη» δεν πουλάει). Εδώ και τώρα!

top