Η περίπτωση Μελισσανίδη-Ρέστη φαίνεται ότι για τις επόμενες μέρες θα περάσει στο προσκήνιο όσον αφορά την ΑΕΚ. Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από το περιβάλλον τους, τις επόμενες μέρες σκοπεύουν να κινηθούν επίσημα προς τους νυν ιδιοκτήτες της ΠΑΕ ΑΕΚ και συγκεκριμένα προς τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Ντέμη Νικολαΐδη.

Πώς θα γίνει αυτό; Κατ’ αρχάς, όπως φαίνεται, απομένει να υπάρξει μία τελική συμφωνία (οι τελευταίες ζυμώσεις) των ανθρώπων που σκοπεύουν να κινηθούν για την αγορά της ΠΑΕ ΑΕΚ. Και δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με τον Δημήτρη Μελισσανίδη και τον Βίκτορα Ρέστη, αλλά με μία μεγαλύτερη ομάδα εφοπλιστών-επιχειρηματιών, στην οποία φαίνεται πως μετέχει και ο Πίτερ Γεωργιόπουλος, στενός φίλος του Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης ναυτιλιακής εταιρείας στη Ν. Υόρκη. Τις επόμενες ημέρες οι μετέχοντες εφοπλιστές και επιχειρηματίες του συγκεκριμένου σχήματος θα ξεκαθαρίσουν τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η προσέγγιση. Και ότι θα υπάρξει προσέγγιση παρουσιάζεται ως δεδομένο.

Το πρώτο σενάριο θέλει τον Δημήτρη Μελισσανίδη να ζητεί ραντεβού από τον Ντέμη Νικολαΐδη την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να του μεταφέρει τις απόψεις του και το τι ακριβώς θέλει να κάνει. Το δεύτερο σενάριο θέλει τον Δημήτρη Μελισσανίδη να στέλνει επιστολή στον νυν πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ, με την οποία επίσης θα του γνωστοποιεί τις προθέσεις του. Ποιες είναι αυτές; Να μπουν στην ΑΕΚ, αλλά σε καμία περίπτωση διχαστικά ή ακόμα περισσότερο με... πραξικόπημα. Σκοπεύουν δηλαδή να ζητήσουν από τον ίδιο τον Νικολαΐδη επισήμως να μπουν στην ΠΑΕ ΑΕΚ και όχι να απευθυνθούν σε κάποιον ή κάποιους από τους μετόχους της ΠΑΕ, προκειμένου να αγοράσουν τις μετοχές τους. Αλλωστε αυτό (όπως εκτιμούν οι ίδιοι) δεν θα ήταν αποτελεσματικό, διότι δεν θα μπορούσαν να συγκεντρώσουν ποσοστό που θα ξεπερνά το 50% ώστε να έχουν τον απόλυτο έλεγχο της ΠΑΕ ΑΕΚ. Υποστηρίζουν ότι δεν σκοπεύουν να κάνουν κάτι τέτοιο. Διότι υπάρχουν και κάποιοι που εκτιμούν ότι ο Πίτερ Γεωργιόπουλος, τον οποίο προαναφέραμε, είναι άνθρωπος-κλειδί αυτής της ιστορίας. Γιατί κλειδί; Διότι διατηρεί άριστες σχέσεις με δύο από τους νυν μεγαλομετόχους της ΠΑΕ ΑΕΚ: τον Νίκο Νοτιά και τον Γκίκα Γκούμα, με τους οποίους γνωρίζεται από τις εταιρείες που έχουν (άπαντες) στη Νέα Υόρκη. Συνεπώς ουδείς μπορεί να αποκλείσει κάτι.



Επιστρέφοντας τώρα στις προθέσεις των Μελισσανίδη, Ρέστη, σκοπεύουν να μπουν στην ΠΑΕ ΑΕΚ ενωτικά. Θέλουν να αποκτήσουν μετοχές χωρίς να βγάλουν κάποιον απ' έξω, αλλά φυσικά θέλουν και τον έλεγχο, που στην προκειμένη περίπτωση είναι το μάνατζμεντ. Θέλουν με λίγα λόγια, μια και μιλάμε για εφοπλιστές, να τρέξουν αυτοί το καράβι που λέγεται ΑΕΚ, χωρίς όμως να αποκλείουν μετοχικά κανέναν από τους υπάρχοντες μετόχους και πολύ περισσότερο τον Ντέμη Νικολαΐδη.

Βεβαίως, εδώ υπάρχει ένα μεγάλο ερώτημα. Γιατί ο Νικολαΐδης να κρατήσει τις μετοχές του ή να μείνει στην ΑΕΚ, από τη στιγμή που άλλος θα τρέχει το μαγαζί; Είναι μάλλον χαρακτηριστική η ατάκα ενός από τους συνεργάτες του Νικολαΐδη σχετική με το θέμα: «Στον Ψωμιάδη υπήρχε μία στις 100 να δίναμε την ΑΕΚ, σε αυτούς δεν δίνω ούτε μία στις 100». Προφανώς δεν υπάρχει ούτε μία στις 100 να έδιναν την ΑΕΚ στον Ψωμιάδη, αλλά χρησιμοποιείται σαν σχήμα υπερβολής, για να περάσουν την άποψή τους. Αυτή όμως δεν είναι βέβαιο ούτε απαραίτητο ότι είναι η άποψη όλων των μετόχων της ΠΑΕ. Νικολαΐδης, Κανελλόπουλος και Κούλης είναι απολύτως βέβαιο ότι έχουν αυτή τη θέση, για τους υπόλοιπους ουδείς μπορεί να γνωρίζει.



Πώς θα εξελιχθεί αυτή η ιστορία από τη στιγμή που όπως υποστηρίζουν οι άνθρωποι του Μελισσανίδη και του Ρέστη θα γίνει κίνηση; Είναι αδύνατον να γίνει πρόβλεψη. Η πλευρά Νικολαΐδη φαίνεται ότι δεν ανησυχεί ιδιαίτερα και εκτιμά πως δεν έχει κάποιο πρόβλημα. Εχει αποφασίσει να ανεβάσει το μπάτζετ και να πορευτεί προς την επόμενη σεζόν, χωρίς να πιστεύει ότι κάποιος από τους βασικούς συνεργάτες-μετόχους υπάρχει περίπτωση να κάνει πίσω. Σκοπεύει να μην απαντήσει θετικά σε οποιαδήποτε μορφή εκδήλωσης ενδιαφέροντος από οποιονδήποτε. Ο Μελισσανίδης σε καμία, αλλά καμία περίπτωση δεν θέλει να φτάσει στον Ντέμη και να ακούσει ξανά ένα «όχι». Δεν είναι άλλωστε εύκολο να δεχτεί ο ίδιος ότι ο Τζίγκερ έκανε πίσω και αποδέχτηκε τον Βγενόπουλο μετά την πίεση που ασκήθηκε και δεν θα κάνει πίσω ο Ντέμης με την πίεση που θα ασκηθεί από Μελισσανίδη και Ρέστη. Μάλιστα, αυτός ήταν και ο λόγος που ο Μελισσανίδης το σκέφτεται αν πρέπει να γίνει η κίνηση τώρα, ή το ερχόμενο καλοκαίρι. Αλλά φαίνεται ότι ο Ρέστης θέλει να μπει άμεσα και ο Μελισσανίδης θα ασπαστεί αυτή την επιθυμία του και θα κάνει μία πρώτη προσπάθεια άμεσα. Αν δεν τα καταφέρουν τώρα (στις 10 Ιουνίου ο Ρέστης φεύγει για ταξίδι δύο εβδομάδων σε Κορέα και Κίνα) τότε το πιθανότερο είναι ότι θα επανέλθουν σε ένα χρόνο. Αλλωστε, φαίνεται ότι αυτή ήταν και η πρώτη άποψη του Μελισσανίδη με δεδομένο ότι ο φετινός σχεδιασμός της ΑΕΚ έχει ξεκινήσει από τη νυν διοίκηση και είναι ήδη σε εξέλιξη.


Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΤΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΑ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ.
ΜΑΛΛΟΝ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΣΤΟΝ ΒΑΖΕΛΟ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΕΚ.
Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΤΥΛ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΚΚΑΛΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΓΙΑ ΓΚΡΟΥΠ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΝΤΕΜΗΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ.
ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ;
ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ;
ΘΑ ΔΙΑΣΠΑΣΤΟΥΝ ΜΗΝ ΜΠΟΡΩΝΤΑΣ Η ΜΗ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ;



ΜΟΝΟ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΠΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΕΚ.
ΑΥΤΟ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΑΣΕΙ.
ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ.
ΕΛΠΙΖΩ ΟΛΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ.
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΣΕ ΔΥΟ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΘΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
top