ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ


Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη και στα δύο ντέρμπι που έδωσε στο ΟΑΚΑ.
Τώρα θα μου πεις τι όνειρο είδες ρε φίλε το βράδυ και μετά από δυο ήττες έρχεσαι και μου λες ότι ήταν καλύτερη η ΑΕΚ, στα τέτοια μου εμένα αν ήμουν καλύτερος, πήρα τίποτα από αυτά τα παιχνίδια;
ΟΧΙ!!
Τότε τι να το κάνω που ήμουν καλύτερος;
Είναι βέβαια και αυτή μια άποψη, και σεβαστή θα έλεγα, ΑΛΛΑ, νομίζω ότι δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Το ότι η ΑΕΚ έχασε 3 ματς και έφερε και μια ισοπαλία έφταιξαν 3 πράγματα κατά την ταπεινή μου άποψη, και θα τα πάρω με την σειρά με πρώτο αυτό που έφταιξε περισσότερο.



ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Η ΑΕΚ έπαιξε 2 ντέρμπι στην έδρα της με δυο αντιπάλους που ήρθαν να παίξουν άμυνα και να κλέψουν το παιχνίδι. Στο ματς με τον γαύρο η μαυροφόρα τα έδωσε όλα στον ολυμπιακό, όχι μόνο τα σπόρια που λέμε, όχι μόνο ολόκληρο το καρπούζι, αλλά και τον γύφτο που τo κουβαλούσε.  Όταν λοιπόν παίζεις στην έδρα σου με έναν αντίπαλο που έχει κάνει μεγαλύτερες επενδύσεις από εσένα στην ομάδα του, και είναι ένα παιχνίδι που θα κριθεί στην λεπτομέρεια, και αυτήν την λεπτομέρεια την κρίνει η μαυροφόρα, τότε τι σκατά να πω εγώ για τους παίκτες, τις μαλακίες που λένε οι δημοσιογράφοι μπες και παίξε την μπάλα σου να κερδίσεις και την διαιτησία, ή παίξε και μην δίνεις σημασία στην διαιτησία; Πώς να μην δώσω δηλαδή σημασία, αφού σε 90 λεπτά δεν παίρνω ένα σφύριγμα, βλέπεις ας πούμε τον γαύρο μέσα στην Λάρισα να κάνει πέναλτι ο αμυντικός και ο διαιτητής να σφυρίζει αδιάφορα αντί να
δείξει την βούλα του πέναλτι, παίρνει ο γαύρος το διπλό. Παίζει στην έδρα του με την Καβάλα βάζει έναάκυρο γκολ, το ακυρώνει κανονικά ο διαιτητής και μένει στην ισοπαλία. Ο διαιτητής που ήταν στην Λάρισα παίρνει έπαινο, ενώ ο επόπτης που ήταν στο καραϊσκάκη τον τρώει το μαύρο σκοτάδι.  Νομίζω ότι η διαφορά είναι εμφανείς έτσι; Παίζει ο βάζελος στην έδρα του με τον Άρη, κανονικό πέναλτι στο 90 παίζετε η μαυροφόρα, παίρνει το τριποντάκι ο βάζελος. Έρχεται μετά στο ΟΑΚΑ, πεντακάθαρο επιθετικό φάουλ ο Σαλπιγγίδης,  παίζετε η μαυροφόρα, 0-1 ο βάζελος, μετά από 15 λεπτά ο Αραούχο καλύπτει κανονικά την μπάλα από τον Καντέ και πάει να φύγει μόνος του από δεξιά και να μπει στην μεγάλη περιοχή, επιθετικό φάουλ λέει η μαυροφόρα, σε δυο φάσεις ξεκάθαρες η απόφαση του διαιτητή ήταν η ανάποδη και στις δυο, ας μου πει κάποιος τώρα, αν δεν έχουν δόλο αυτά τα σφυρίγματα τότε ποια σφυρίγματα έχουν; Πρώτο φάουλ ο Γιάχιτς  αμέσως κίτρινη, δυο συνεχόμενα σκληρά φάουλ το μαύρο δρεπάνι του βάζελου, μόνο μια παρατήρηση. Είναι τα σφυρίγματα που κρίνουν ένα ντέρμπι αυτά, και η ΑΕΚ στα συγκεκριμένα παιχνίδια δεν πήρε ούτε ένα σφύριγμα. Εγώ σε ένα ματς δεν κοιτάζω μόνο τις εξόφθαλμες παραβάσεις, αυτές δηλαδή που θα δείξουν το βράδυ τα κανάλια, αλλά γενικά όλη την συμπεριφορά του διαιτητή, και σε αυτά τα δυο παιχνίδια είδα τον διαιτητή να προσπαθεί πρώτα απ’ όλα να μην αδικήσει κανέναν από αυτούς τους δύο, και μετά να τους δώσει ότι μπορεί χωρίς φυσικά να ξεφτιλιστούμε κιόλας. Στον αγώνα με τον γαύρο δεν τα κατάφερε και ξεφτιλίστηκε, στον αγώνα με τον βάζελο τα πήγαν καλύτερα.


ΤΥΧΗ: Η τύχη είναι κάτι βασικό για να καταφέρεις να κάνεις κάποιες νίκες απέναντι σε ισοδύναμους αντιπάλους, ακόμα και να πάρεις κάποια παιχνίδια με αντίπαλο ομάδα χαμηλότερης δυναμικότητας όταν δεν βρίσκεσαι στην καλή σου μέρα, αυτήν την τύχη η ΑΕΚ δεν την είχε σε κανένα παιχνίδι μέχρι τώρα. Τα παραδείγματα πολλά, πρώτο παράδειγμα το ματς με την Έβερτον, δύο σέντρες είχε σε όλο το πρώτο ημίχρονο δύο γκολ έβαλε, σαφώς και υπάρχουν αμυντικές αδυναμίες στην ομάδα, αλλά άλλο οι αμυντικές αδυναμίες, και άλλο ότι πάει μέσα να γράφει. Πολλοί θα πουν ότι αυτό είναι ανικανότητα, εντάξει δικαίωμα είναι του καθενός να το βλέπει όπως θέλει, εγώ δεν το βλέπω έτσι πάντως. Στα Γιάννενα είχαμε 5 κλασικές ευκαιρίες να κάνουμε γκολ, δεν το κάναμε και στο τέλος πληρώσαμε μια λάθος απόκρουση, στην αμέσως επόμενη φάση είχαμε δυο δοκάρια μέσα σε 10 δεύτερα, ε δεν το λες και ρέντα αυτό έτσι δεν είναι; Μήπως δεν έκανε ευκαιρίες η ΑΕΚ στο ματς με τον γαύρο; Δεν έκανε ευκαιρίες στο ματς με τον βάζελο; Αν εξαιρέσεις το τελευταίο δεκάλεπτο σε αυτά τα δύο ματς που είχαμε βγει όλοι μπροστά να σκοράρουμε, και φάγαμε κάποιες αντεπιθέσεις, τρεις φορές πέρασαν την σέντρα τρία γκολ μας έβαλαν, ούτε και αυτό το λες ρέντα μάλλον έτσι;

ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ: Και πάμε και στις αδυναμίες της ομάδας, πρώτη και ποιο φανερή είναι αυτή στα αμυντικά χαφ, ο Καφές δεν είναι ηγέτης και το ξέρουμε, ήθελε δίπλα του έναν με προσωπικότητα για να δείξει και αυτός τις όποιες αρετές του, επιθετικές περισσότερο, εγώ δεν έχω κανένα παράπονο από τον Καφέ σε όσα ματς έχει παίξει μέχρι τώρα, μπορεί να μην περνάει 10 κάθετες σε κάθε ματς, αλλά παίζει με μεγάλο πάθος σε όλα τα παιχνίδια, και μακάρι και κάποιοι άλλοι να έπαιζαν με το ίδιο πάθος, ίσως κάποια αποτελέσματα να ήταν διαφορετικά. Δυστυχώς όμως όποιον και να έβαλε δίπλα του δεν τράβηξε. Ο Μάκος που ήρθε με μεγάλες προσδοκίες στην ομάδα και λέγαμε το καλοκαίρι ότι επιτέλους βρήκαμε έναν Έλληνα παίκτη της Εθνικής Ελλάδος να παίξει βασικός στην ομάδα, δεν έχει δείξει ακόμα αυτά που βλέπαμε όταν έπαιζε στον Πανιώνιο, έχω την εντύπωση ότι μάλλον λόγο άγχους δεν τα καταφέρνει, ίσως με τον καιρό να δείξει περισσότερα, τώρα όμως δεν μπορεί να κάνει την διαφορά ούτε όταν παίζουμε με μικρές ομάδες, πόσο μάλλον στα ντέρμπι. Ο Γιαχάγια που έπαιξε εχθές δεν δικαιολόγησε τον θόρυβο που έγινε γι’ αυτόν το καλοκαίρι στην προετοιμασία, εμένα εχθές δεν μου άρεσε καθόλου ούτε αμυντικά ούτε επιθετικά, θέλει πολλά ψωμιά ακόμα για να παίξει στην ΑΕΚ και να κάνει την διαφορά, και αν την κάνει ποτέ. Η δεύτερη αδυναμία που βλέπω είναι η έλλειψη ενός ψηλού φορ, ενός παίκτη που θα πάρει την πρώτη μπαλιά με πλάτη στο αντίπαλο τέρμα, ενός παίκτη που θα σημαδέψουν οι ακραίοι όταν θα κάνουν σέντρα μέσα στην περιοχή, ενός παίκτη που θα τρώει το ξύλο μέσα στην περιοχή και θα απελευθερώσει τους μεσοεπιθετικούς μας όταν οι αντίπαλες ομάδες θα παίζουν κλειστά. Τέτοιο παίκτη δεν έχουμε και όσο η ομάδα θα δυσκολεύεται στο γκολ, τόσο εμφανείς θα γίνετε η απουσία του. Τρίτη αδυναμία είναι, κατά την γνώμη μου πάντα, το αριστερό άκρο της άμυνας μας. Ο Χουανφράν παρόλο που ανέβηκε η απόδοση του από πέρσι, συνεχίζει να είναι κίνδυνος θάνατος, πιστεύω ότι ο μόνος λόγος που παίζει συνέχεια είναι πρώτον ο τραυματισμός του Καράμπελα, και δεύτερον λόγο ύψους, κάτι που μέχρι τώρα δεν έχει φανεί βέβαια, γιατί και με την Έβερτον έχασε πολλές κεφαλιές, και με τον γαύρο την κεφαλιά με το γκολ του Τοροσίδη. Δεν ξέρω αν μπορεί ο Καράμπελας να παίξει καλύτερα, τουλάχιστον αμυντικά, αλλά αυτό θα το δούμε όταν επανέλθει, ίσως όμως θα έπρεπε να δώσει και καμιά ευκαιρία στον Γεωργέα, χειρότερα από τον Χουανφράν αποκλείεται να πάει.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:  Το συμπέρασμα που βγάζω εγώ είναι ότι, για τις αδυναμίες υπάρχει ελπίδα, είτε με κάποιες μεταγραφές τον Δεκέμβριο, είτε με περισσότερη δουλειά, είτε με λίγο υπομονή να δέσουν κάποια δίδυμα κυρίως στην άμυνα. Ελπίδα υπάρχει και με την τύχη, δεν μπορεί να σε πάει συνέχεια στην κόντρα, κάποια στιγμή θα μπαίνουν τα δικά μας και θα τα χάνουν οι άλλοι.
Σε αυτό που δεν βλέπω να υπάρχει ελπίδα είναι η διαιτησία, είναι ξεκάθαρο πλέον ότι θέλουν αυτούς τους δύο στην κορυφή, και τους άλλους να παλεύουν για τα πλέι οφ.

Έκανε τελικά αυτό που έλεγε ο Πατέρας, κατάφερε να βρει άκρες στο παρασκήνιο για να προστατέψει την ομάδα του, αν θα του φτάσουν οι άκρες που βρήκε για να πάρει το πρωτάθλημα δεν το ξέρω, και δεν με νοιάζει για να πω την αλήθεια, η ουσία είναι όμως ότι το φετινό πρωτάθλημα είναι για δύο ομάδες, αυτές θα παλέψουν για το πακέτο του CL, και όποιος το πάρει και το εκμεταλλευτή σωστά θα έχει το πάνω χέρι και για τα επόμενα χρόνια. Εμείς ως συνήθως θα πάρουμε τα αρχ….. μας και θα κοιτάμε την πλάτη τους. Θα τους βλέπουμε να μεγαλώνουν οικονομικά και αγωνιστικά και εμείς να μένουμε στάσιμη.
Το μόνο που έχουμε να περιμένουμε είναι κάποια στιγμή να δούμε τουλάχιστον την ομάδα να παίζει μπάλα, χωρίς να έχουμε τρελές απαιτήσεις για πρωταθλήματα και εφήμερες χαρές.
Τέλος αυτό που είδαμε σε αυτά τα δύο ντέρμπι, δεν ήταν τίποτα άλλο από μια επίδειξη δύναμης αυτών των δύο, ένα μπράντεφερ μεταξύ του γαύρου και του βάζελου ποιος έχει μεγαλύτερη δύναμη στο παρασκήνιο, με θύμα και των δύο την ΑΕΚ.             

ΥΣ: Η καλύτερη στιγμή της βραδιάς ήταν στην νόβα όταν έκανε ανάλυση των φάσεων ο Τεβεκέλης, σε κάποια φάση κάνει κούρσα ο Μπλάνκο από δεξιά, τον πετάει κάτω ο Καντέ, δεν σφυρίζει τίποτα το κοράκι,  πλεονέκτημα λέει (ο Τεβεκέλης) άφησε ο διαιτητής επειδή η μπάλα πάει στον Καφέ, έρχεται όμως ο Σαριέγκι και πετάει κάτω και τον Καφέ, πλεονέκτημα λέει ο Τεβεκέλης επειδή πάει να ξανασηκωθεί, δύο πλεονεκτήματα μέσα σε 10 δεύτερα, πάει λοιπόν να σηκωθεί ο Καφές μέσα στην περιοχή, έρχεται ο Καντέ και του πατάει το πόδι την ώρα πού σηκωνόταν, και τι βρήκε να πει ο Τεβεκέλης, τον πάτησε λέει, αλλά δεν ξαναέπεσε από αυτό, του γλίστρησε το αριστερό πόδι την ώρα που σηκωνόταν και έφυγε και το δεξί μαζί, και την ώρα που τον πάταγε ο Καντέ είχε ήδη πέσει από το γλίστρημα, έτσι δεν είναι πέναλτι. Εγώ ακόμα γελάω, μερικές φορές προσπαθούν να βρουν δικαιολογίες σε τόσο εμφανέστατα πράγματα που γίνονται τελείως γελοίοι οι μαλάκες. Το ίδιο έκανε και στην φάση που ο Αραούχο καλύπτει σωστά την μπάλα, πάει να φύγει και του σφυρίζει επιθετικό, μέχρι και ο αντιΑΕΚτζής Μπραουδάκης βγήκε από τα ρούχα του σε αυτό το σημείο, αλλά ο Τεβεκέλης ατάραχος, σαν να μην έτρεχε τίποτα, συνέχισε της μαλακίες του.  

ΥΣ 2: Τεράστιο λάθος του Δημητριάδη να πάει να συγχαρεί λέει τον διαιτητή στο τέλος του αγώνα, αν είναι αλήθεια αυτό και δεν το έγραψαν επίτηδες τα παπαγαλάκια του βάζελου, τότε είναι φάουλ όλη η διοίκηση της ΑΕΚ. Γιατί αν έγινε έτσι τότε στο τέλος θα μας πηδάνε και εμείς θα είμαστε οι κακοί που δεν τους είπαμε ευχαριστώ στο τέλος.

ΥΣ 3: Ωραίο σκεπτικό έχουν μερικά παπαγαλάκια, σιγά την μπάλα που έπαιξες, λέγανε και γράφανε, που σε πείραξε ότι δεν σου έδωσε ένα φάουλ και έχασες από αυτό, τι λέτε ρε μαλάκες, για να πάρω αυτά που δικαιούμαι πρέπει δηλαδή να γίνω Μπάρτσα; Ποιος ξεφτιλισμένος κανονισμός το γράφει αυτό; Να παίζουνε δηλαδή κλοτσοσκούφι δύο ομάδες και να μην μου δώσει δύο πέναλτι επειδή δεν έπαιξα καλά. Τι διάολο θα βρουν ακόμα για να μας πείσουν ότι όλα γίνονται καλός όσο τα σφυρίγματα είναι υπέρ κάποιων συγκεκριμένων ομάδων; 
top